• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Pastasalade met tomaatjes, olijven en feta

BBQ Echt Eten Groenten Kerstrecepten Lunch Pasta en andere deegwaren Recepten Salades Vegetarisch

Pastasalade met tomaatjes, olijven en feta

En dan is het zomer.
Oh.
Nee. Wacht.
Bijna herfst. Maar toch voelt het als zomer….

En misschien klink ik nu wel als een man, maar zodra het kan dan steek in de BBQ aan.
Al was het maar om te besluiten dat we een hamburger in plaats van een gehaktbal eten. En dan bak ik de aardappelen wel. Oh. En ook in de winter steek ik wel eens de BBQ aan. Om mijn rookoven op te zetten, altijd beter dan binnen.

Of in plaats van de aardappel vind ik pastasalades ook een uitkomst op dit soort dagen. Ik maak ze ruim van te voren. Ik denk dat altijd dat de smaken beter kunnen intrekken. Of zoiets.

En moeilijk is het niet. Deze salades kunnen prima dienen om de koelkast weer eens op te ruimen. Nog wat chorizo over? Hup! Bakken en ook erdoor. Of plakjes salami die op moeten? Reepjes snijden en ook erdoor. Gewone blokjes kaas, restjes kruiden, laatste stukje wortel erdoor raspen etc.

Enfin.

U krijgt er een idee bij?

Pastasalade met tomaatjes, olijven en feta

Pastasalade met tomaatjes, olijven en feta

Dit heb ik gebruikt (4 pers.):

  • 400 gram korte pasta (fusilli, farfalle of macaroni), ongekookt
  • 250 gram mini tomaatjes (allerlei kleuren is leuk, hoeft niet), in vieren gesneden
  • een halve komkommer, zaad eruit gehaald en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram feta, verkruimeld
  • handje groene en/of zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 90 milliliter olijfolie
  • 30 milliliter citroensap
  • 1 flinke eetlepel Dyon mosterd
  • flinke snuf zout en peper

Zo maak ik het:

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, Dyon mosterd en zout en peper goed te mengen.
  • Giet de pasta goed af en laat uitdampen.
  • Laat de pasta lauw warm worden.
  • Meng nu de tomaatjes,  komkommer, rode ui, feta en olijven door de lauwe pasta.
  • Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.
(Visited 52 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« Fruitsalade met kumquat recept
Pasta roomsaus met courgette recept »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}