En dan is het zomer.
Oh.
Nee. Wacht.
Bijna herfst. Maar toch voelt het als zomer….
En misschien klink ik nu wel als een man, maar zodra het kan dan steek in de BBQ aan.
Al was het maar om te besluiten dat we een hamburger in plaats van een gehaktbal eten. En dan bak ik de aardappelen wel. Oh. En ook in de winter steek ik wel eens de BBQ aan. Om mijn rookoven op te zetten, altijd beter dan binnen.
Of in plaats van de aardappel vind ik pastasalades ook een uitkomst op dit soort dagen. Ik maak ze ruim van te voren. Ik denk dat altijd dat de smaken beter kunnen intrekken. Of zoiets.
En moeilijk is het niet. Deze salades kunnen prima dienen om de koelkast weer eens op te ruimen. Nog wat chorizo over? Hup! Bakken en ook erdoor. Of plakjes salami die op moeten? Reepjes snijden en ook erdoor. Gewone blokjes kaas, restjes kruiden, laatste stukje wortel erdoor raspen etc.
Enfin.
U krijgt er een idee bij?
Pastasalade met tomaatjes, olijven en feta
Dit heb ik gebruikt (4 pers.):
- 400 gram korte pasta (fusilli, farfalle of macaroni), ongekookt
- 250 gram mini tomaatjes (allerlei kleuren is leuk, hoeft niet), in vieren gesneden
- een halve komkommer, zaad eruit gehaald en in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, in kleine blokjes gesneden
- 250 gram feta, verkruimeld
- handje groene en/of zwarte olijven, in plakjes gesneden
- 90 milliliter olijfolie
- 30 milliliter citroensap
- 1 flinke eetlepel Dyon mosterd
- flinke snuf zout en peper
Zo maak ik het:
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, Dyon mosterd en zout en peper goed te mengen.
- Giet de pasta goed af en laat uitdampen.
- Laat de pasta lauw warm worden.
- Meng nu de tomaatjes, komkommer, rode ui, feta en olijven door de lauwe pasta.
- Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.
Geef een reactie