Zo gaat dat bij mij. Begin je fanatiek aan een challenge, loopt heel de week geheel anders dan gepland…. (Geen zin in heel het verhaal? Onder de foto staat de lijst!)
Maandag kregen we drie mensen te eten. Mijn vader met partner en een oude (niet zozeer in leeftijd) vriend van ons. Hij is dol op erwtensoep. En al was het weer er nog niet echt naar, als hij dat graag wil, dan maak ik dat. De volgende dag vloog hij weer naar huis en het zal wel weer een hele tijd duren voordat hij weer naar Nederland komt.
Nadeel: De ingrediënten voor de erwtensoep zijn op dit moment nog niet zo heel goedkoop. Want: niet in het seizoen.
Op dinsdag was het de laatste keer dat ik mijn vader vergezelde naar de dagbehandeling oncologie. Dat zat wel in de planning. Maar omdat het zulk goed weer zou worden wilde mijn vader graag op vrijdag BBQ-en. En laat dat nu niet echt een budget vriendelijk ding zijn. Niet dat ik het daarom niet doe. Ha!
Woensdag ging heel redelijk. Ik had nog rijst over van maandag (Ja, wij eten erwtensoep met rijst. Dat is typisch Indisch… Oh. En met sambal. En maggi. Ja, that is how we roll….) Erbij deed ik kipvleugels die ik nog in de vriezer had liggen.
En sperziebonen. Uit de vriezer, in de winkel dan wel te verstaan.
Donderdag. Kijk. Daar ging het even mis. Ik ging op uitnodiging naar Nature’s Pride. En was pas rond 21.00 uur thuis. In de veronderstelling dat ik nog moest koken. Ik had gezin gevraagd of ze worstjes uit de vriezer wilde halen. Dan zou ik pasta carbonara maken met courgette. Want die courgetteplanten van mij blijven maar vruchten geven.
Bij thuiskomst was ik aangenaam verrast. Ze hadden met zijn tweeën gekookt! Dat is echt voor het eerst. Het werden gebakken aardappelen, rode bietjes (‘Puur natuur’ zullen we maar zeggen….. Dus zonder zout, azijn, suiker of iets dergelijks. Ik weet zeker dat er ergens een dieet is dat dit adviseert. Ik niet….) En een gehaktbal. Met gehakt uit de vriezer. (Wat geen echt gehakt was…. Maar dat zeg ik niet.)
Vrijdag dus de BBQ. Ook kwamen er nog drie vrienden van dochterlief eten. Al met al een heel gezellig, maar vooral late avond…. (En daar heb ik op het moment van schrijven een beetje last van….)
Voor vandaag weet ik het nog niet. Dat komt volgende week. Want ik schrijf dit op zaterdag en omdat die BBQ zo gezellig (en vooral laat, had ik dat al gezegd?) was kunnen mijn hersenen niet verder denken dan een paar uur vooruit.
Volgende week zal ik ook de precieze kosten meenemen. Deze week heb ik vooral veel uit de vriezer gehaald…..
Wekelijkse roundup van de budgetchallenge
Maandag: erwtensoep (3 extra eters) (Vriezer: Varkenspoot, soepgroenten. Gekocht: Spliterwten, knolsederij en een rookworst)
Dinsdag: Pasta met bolognese saus (Tomatensaus uit de vriezer, gehakt gekocht en pasta uit de kast.)
Woensdag: Rijst met sperziebonen en kipvleugels (Sperziebonen gekocht, rijst uit de kast en de kipvleugels uit de vriezer)
Donderdag: Gebakken aardappel, rode bietjes en een gehaktbal (Aardappelen uit de kast, rode bietjes en gehakt uit de vriezer)
Vrijdag: BBQ (Vlees uit de vriezer. Gekocht: afbakbroodjes, komkommer en blik mais. Tomaten uit de tuin)
Zaterdag: restjes van de BBQ
Wat voor gehakt was dit dan?