Origineel heet dit recept ‘Parpadelle al fegatini’. Maar ik had geen parpadelle dus gebruikte ikĀ tagliatelle. Ook best origineel, toch?
Toen ik dit recept zag moest ik mezelf even ‘resetten’. Pasta met orgaanvlees is niet alledaags hier in huis en ook in het algemeen niet hier. Kippenmaagjes ken ik ui de Indonesische keuken en die vind ik lekker. Kippenlever snel gebakken met wat uien? Ook heel goed. (Bak lever nooit te lang, daar wordt het echt helemaal niet beter van. Net gaar, dan is het prima.)
Het boek waar het in staat, is een boek vol met recepten uit VenetiĆ« (uitgeverij Good Cook). Het is een prachtig boek. Alhoewel ik sommige foto’s wat minder vind. Ze zijn overbelicht. Misschien dat de maker daar speciaal voor gekozen heeft, dat kan. Maar ik vind het een minpuntje.
De recepten zelf zijn verrassend en duidelijk beschreven. Natuurlijk staat er een standaard pastadeeg recept in. Maar ook meer bijzondere gerechten zoals deze hieronder. Laat ik het zo zeggen: dit boek nodigde me uit om de keuken in te gaan.
Enfin.
Ik maakte dit voor mijn eigen lunch. (Ik geloof namelijk niet dat ik gezin erg blij zou maken met dit recept….) en ik vond het heerlijk.
Nooit gedacht.
Tagliatelle met kippenlevers recept

Tagliatelle met kippenlevers recept
Ingrediƫnten
- 400 gram kippenlevers schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram roomboter
- paar blaadjes salie
- 2 liter kippbouillon zelf gemaakt of van bouillonblokjes
- 400 gram tagliatelle of parpadelle
- Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta in de bouillon gaar in ongeveer 8 minuten.
- Giet de pasta af en vang een deel van de bouillon op.
- Bak de kippenlevers in 1 eetlepel olie en de helft van de boter bruin in ongeveer 5 minuten.
- Voeg de salie toe en breng op smaak met wat peper en zout.
- Voeg 100 milliliter van de opgevangen bouillon toe en laat dit op hoog vuur inkoken.
- Smelt de rest van de boter bij de kippenlevers.
- Doe de pasta bij de kippenlevers en laat alles snel door en door warm worden.
- Schep de pasta op de borden en schaaf er een paar krullen Parmezaanse kaas over.
- Giet wat bouillon in een kannetje om straks bij de pasta te serveren.
- Serveer direct. Ieder kan naar smaak eventueel nog wat bouillon in zijn bord schenken.
[bol_product_links block_id=”bol_54637feeedde3_selected-products” products=”9200000026769025″ name=”Recepten uit Venetie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]






Geef een antwoord