• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Foodies on Tour

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar Recepten

Foodies on Tour

Soms heb je van die berichten dat je niet weet waar je moet beginnen met vertellen. Wat ik wél weet is dat 2014 voor mij al niet meer stuk kan. Een galadiner en feest in de Librije en op maandag 8 december zat ik in Beluga Loves You in Maastricht.
Kijk, daar kan mijn bloemkool met kaassaus niet tegenop.

Een tijd geleden vond ik een uitnodiging in mijn mailbox. Van Marleen Basart. De oprichtster van de Food We Love Box. (ooit mocht ik de eerste box ontvangen, dat lees je hier) Of ik zin had om naar Maastricht af te reizen om te gaan eten in Beluga LY, daarna naar een chocolatier (beroemde La Fève)  te gaan en af te sluiten met een borrel in Townhouse Hotel?

U begrijpt dat ik maandagochtend voor dag en dauw op het station stond. Ik vond het helemaal niet erg om hiervoor 7 uren in de trein te zitten.

Rond een uur of negen waren we compleet. Met zijn zessen waren we op weg. Ik reisde samen met Vanessa (ik wil bij haar wonen!), Bettina (iedere keer als ik haar zie is het alsof wij járen terug gaan), Marlous (lief, zacht en heel creatief), Ianna (haar ga ik adopteren), en Tessa (vriendin voor het leven).

Foodies on Tour Beluga Loves You

Hans van Wolde

De kerstbox van Food We Love is samengesteld door de chef kok van Beluga LY. Hans van Wolde. Voor zover ik hem heb mee mogen maken: Een bevlogen kok, enthousiast (understatement) en een duidelijke en sterke visie.

Wij mochten aanschuiven aan de ‘chef table’ en kregen de meest heerlijke gerechten voorgeschoteld. (Het is dat het volgens mij ‘not done’ is om je bord uit te likken, dus deed ik dat maar niet. Maar ieder leeg schaaltje dat terug ging kon ik moeilijk uit handen geven….)

Hieronder een klein overzicht (ik was vooral aan het eten, foto’s maken stond op een laag pitje….)

Red Starter Beluga Cheviche

Bier Beluga

Dessert Beluga

Met moeite nam ik afscheid. Maar er stond nog een heel leuk bezoek op de planning. Chocolatier La Fève.

La Fève

Chocolade galore
Bij binnenkomst was het een beetje mistig. Dit kwam doordat ze net de bonbons hadden ge-airbrushed. (Of hoe je dat ook schrijft). Geert jan (Meester Chocolatier) vertelde ons de ‘ins en outs’ van zijn bonbons. Waaronder een box met alle smaken ontwikkeld door sterren chefs. Tien stuks maar liefst!

Heel vervelend, maar we hebben wat afgekeurde bonbons opgegeten. U kent dat wel: schimpje af, dus afgekeurd…. Bijzondere smaken waarbij ik niet gelijk dacht dat het een succes was in chocolade. Zoals curry. Maar ik had het helemaal bij het verkeerde eind!

La Fève

En als klap op de vuurpijl hebben we cacao gesnoven. Jawel, als een paar echte junks hingen wij over de werktafel om een shot te krijgen. Dat Bettina de helft van de cacao op haar lip had zitten, daar hebben we het dan maar niet over. Wat ik er van vond? Nou, het was net alsof iemand een after eight in mijn neus had gewreven.
Maar je moet alles proberen….

Townhouse Hotel Maastricht

Als laatste gingen we een borrel drinken in het Townhouse (Design) Hotel in Maastricht. Een hotel waar ’thuiskomen’ hoog in het vaandel staat. Een grote pan soep staat op het gasfornuis, boeken en tijdschriften liggen overal en nergens. Gezellige tafels vlak bij de koffie en thee machine waar je naar hartelust uit kan tappen. Want doen we dat thuis niet ook zo?

Wij werden ontvangen met een kop soep, sap, brood en koffie en thee. Er werd verteld wat hun visie was van het hotel en hoe ze dat hebben uitgevoerd in het hotel zelf. Het leukste vond ik de geschilderde mieren op de muren van de gang. Deze lopen door op alle verdiepingen. De bedoeling was dat we nog een high tea zouden doen, maar dat werd me echt te laat. Ik had nog ruim 3,5 uur trein te gaan….

Townhouse Hotel Maastricht

Ook leuk bij het Townhouse Hotel Maastricht: Ze verkopen er allerlei producten uit de streek. Ik kreeg een pot bramenjam mee.

En wat er nu precies in de box van Food We Love zit? Dat weten wij ook nog niet. Maar er zullen ongetwijfeld producten inzitten waarbij je zelf iets kunt maken á la chef Hans, bonbons uit La Fève? Ik denk het zomaar wel….
De rest zal een verassing zijn, maar Marleen en haar team kennende een hele prachtige culinaire verassing. De box is hier nog te bestellen. Let op! Op is écht op!

Disclaimer: Ik was uitgenodigd voor deze dag, maar alle meningen zijn die van mijzelf.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept kip risolles
Hartig vlechtbrood tomaten tapenade kaas »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}