Soms heb je van die berichten dat je niet weet waar je moet beginnen met vertellen. Wat ik wél weet is dat 2014 voor mij al niet meer stuk kan. Een galadiner en feest in de Librije en op maandag 8 december zat ik in Beluga Loves You in Maastricht.
Kijk, daar kan mijn bloemkool met kaassaus niet tegenop.
Een tijd geleden vond ik een uitnodiging in mijn mailbox. Van Marleen Basart. De oprichtster van de Food We Love Box. (ooit mocht ik de eerste box ontvangen, dat lees je hier) Of ik zin had om naar Maastricht af te reizen om te gaan eten in Beluga LY, daarna naar een chocolatier (beroemde La Fève) te gaan en af te sluiten met een borrel in Townhouse Hotel?
U begrijpt dat ik maandagochtend voor dag en dauw op het station stond. Ik vond het helemaal niet erg om hiervoor 7 uren in de trein te zitten.
Rond een uur of negen waren we compleet. Met zijn zessen waren we op weg. Ik reisde samen met Vanessa (ik wil bij haar wonen!), Bettina (iedere keer als ik haar zie is het alsof wij járen terug gaan), Marlous (lief, zacht en heel creatief), Ianna (haar ga ik adopteren), en Tessa (vriendin voor het leven).
Foodies on Tour Beluga Loves You
De kerstbox van Food We Love is samengesteld door de chef kok van Beluga LY. Hans van Wolde. Voor zover ik hem heb mee mogen maken: Een bevlogen kok, enthousiast (understatement) en een duidelijke en sterke visie.
Wij mochten aanschuiven aan de ‘chef table’ en kregen de meest heerlijke gerechten voorgeschoteld. (Het is dat het volgens mij ‘not done’ is om je bord uit te likken, dus deed ik dat maar niet. Maar ieder leeg schaaltje dat terug ging kon ik moeilijk uit handen geven….)
Hieronder een klein overzicht (ik was vooral aan het eten, foto’s maken stond op een laag pitje….)
Met moeite nam ik afscheid. Maar er stond nog een heel leuk bezoek op de planning. Chocolatier La Fève.
Chocolade galore
Bij binnenkomst was het een beetje mistig. Dit kwam doordat ze net de bonbons hadden ge-airbrushed. (Of hoe je dat ook schrijft). Geert jan (Meester Chocolatier) vertelde ons de ‘ins en outs’ van zijn bonbons. Waaronder een box met alle smaken ontwikkeld door sterren chefs. Tien stuks maar liefst!
Heel vervelend, maar we hebben wat afgekeurde bonbons opgegeten. U kent dat wel: schimpje af, dus afgekeurd…. Bijzondere smaken waarbij ik niet gelijk dacht dat het een succes was in chocolade. Zoals curry. Maar ik had het helemaal bij het verkeerde eind!
En als klap op de vuurpijl hebben we cacao gesnoven. Jawel, als een paar echte junks hingen wij over de werktafel om een shot te krijgen. Dat Bettina de helft van de cacao op haar lip had zitten, daar hebben we het dan maar niet over. Wat ik er van vond? Nou, het was net alsof iemand een after eight in mijn neus had gewreven.
Maar je moet alles proberen….
Als laatste gingen we een borrel drinken in het Townhouse (Design) Hotel in Maastricht. Een hotel waar ’thuiskomen’ hoog in het vaandel staat. Een grote pan soep staat op het gasfornuis, boeken en tijdschriften liggen overal en nergens. Gezellige tafels vlak bij de koffie en thee machine waar je naar hartelust uit kan tappen. Want doen we dat thuis niet ook zo?
Wij werden ontvangen met een kop soep, sap, brood en koffie en thee. Er werd verteld wat hun visie was van het hotel en hoe ze dat hebben uitgevoerd in het hotel zelf. Het leukste vond ik de geschilderde mieren op de muren van de gang. Deze lopen door op alle verdiepingen. De bedoeling was dat we nog een high tea zouden doen, maar dat werd me echt te laat. Ik had nog ruim 3,5 uur trein te gaan….
Ook leuk bij het Townhouse Hotel Maastricht: Ze verkopen er allerlei producten uit de streek. Ik kreeg een pot bramenjam mee.
En wat er nu precies in de box van Food We Love zit? Dat weten wij ook nog niet. Maar er zullen ongetwijfeld producten inzitten waarbij je zelf iets kunt maken á la chef Hans, bonbons uit La Fève? Ik denk het zomaar wel….
De rest zal een verassing zijn, maar Marleen en haar team kennende een hele prachtige culinaire verassing. De box is hier nog te bestellen. Let op! Op is écht op!
Disclaimer: Ik was uitgenodigd voor deze dag, maar alle meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie