Al zo lang stonden ze op mijn lijst. Veel te lang. En ja, het is even een werkje. Maar als ze eenmaal allemaal klaar zijn dat ligt je vriezer vol met deze lekkere snack!
Mochten er pannenkoekjes over blijven, dan kunnen ze gewoon ingevroren worden en voor een andere keer gebruikt worden. En dat is niet erg, ik heb namelijk nog wat andere vullingen die ik graag wil proberen!
Recept kip risolles
Dit heb ik gebruikt (flensjes):
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 bloem
- 2 eieren
- 250 milliliter melk
- 250 tot 300 milliliter water (afhankelijk hoe dun het beslag moet zijn om goed in de pan uit te lopen)
- mespunt zout
Zo maakte ik het:
- Neem een pan met een antiaanbaklaag en voeg een paar drupjes olie toe.
- Zet de pan op middelmatig hoog vuur.
- Schep een beetje beslag in de pan en bak aan één zijde een dun pannenkoekje. Omdraaien hoeft niet.
- Wanneer de randen een beetje beginnen te krullen is het pannenkoekje klaar.
- Leg hem op een bord en ga door met bakken tot al het beslag op is.
- Bewaar de pannenkoekjes onder een stukje vershoudfolie.
Dit gebruikte ik voor de vulling:
- 300 gram gaar kippenvlees, in kleine stukjes (dit kan een restje zijn)
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
- 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- de blaadjes uit het midden van een struik bleekselderij, fijn gehakt
- een hand diepvries doperwten
- 1 bouilonblokje (kip)
- 150 tot 200 milliliter water of bouillon
- 2 eetlepels bloem
- ruim vers geraspte nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olie om in te bakken
Zo maakte ik het:
- Verwarm de olie in een grote pan.
- Fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de winterwortel en prei toe en een scheutje water of bouillon. Laat dit op zacht vuur pruttelen tot de wortel zacht is. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe wanneer het te droog wordt.
- Verkruimel het bouillonblokje en doe dit erbij.
- Roer de blaadjes van de stukjes kip, selderij en de doperwten erdoor. Laat dit even warm worden.
- Voeg de 2 eetlepels bloem toe en roer deze goed door.
- Doe nu scheutje voor scheutje voor scheutje het water of bouillon erbij en roer goed. Er moet een vrij dikke ragout ontstaan.
- Breng op smaak met de nootmuskaat en de peper.
- Laat afkoelen.
Zo maakte ik de risolles:
- Klop 2 tot 3 eieren los.
- Zet een een andere schaal klaar met paneermeel (elke soort kan, ik gebruikte panko)
- Neem een pannenkoekje en schep er 1 eetlepel vulling op. Een beetje onderaan.
- Bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
- Vouw nu eerst de onderkant over de vulling. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het op. Stop steeds de zijkanten netjes in het rolletje.
- Leg de risolle op zijn naad op een bord.
- Ga door tot alle vulling op is.
- Haal nu de risolles door het losgeklopt ei (misschien is er nog wat extra ei nodig) en rol de risolle dan door het broodkruim.
- Leg de risolles op een bord en dek ze af met wat vershoudfolie.
- Vries ze in voor later gebruik als het er veel zijn.
Zo bak ik ze:
- Verhit een ruime laag olie in een pan.
- Leg de risolles erin en bak ze rondom goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Selemat makan!
Geef een reactie