• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept mini spritsen voor kerst

Echt Eten Feestelijk Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept mini spritsen voor kerst

Sinterklaas is nog niet eens geweest. Ik weet het. Maar ik vond deze koekjes zo leuk dat ik gewoon niet kon wachten!

Ik ben geen echte ‘zoet’ bakster. Maar deze heb ik ook gemaakt en als ik het kan…. En ik vond ze gewoon erg feestelijk staan op tafel.
Bij de koffie.
Of thee.

Met die rood/ groene sprinkels worden ze echt kerstig, maar maak ze gerust voor Sinterklaas, pasen of gewoon wanneer er geen feestdag is. Deze koekjes kunnen altijd.

Recept mini spritsen voor kerst

Recept mini spritzen voor kerst

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram patentbloem (gewoon die ordinaire uit de supermarkt)
  • 190 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • zaad van 1 vanillepeul of 1 zakje vanillesuiker of een theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 200 gram pure chocolade + 50 gram witte chocolade (hak deze zo fijn mogelijk)
  • sprinkels, eventueel

Extra: een spuitzak met spuitmond (kartel, zo groot mogelijk), bakpapier

Zo maak ik ze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop met een mixer de boter romig en meng dan het zout, de vanille, de basterdsuiker en het 1/2 ei erdoor. Mix goed tot een homogene massa.
  • Voeg nu in gedeelten de bloem door en wrijf deze met je handen door het botermengsel. Ga door tot alle bloem is opgenomen.
  • Schep het (nogal slappe) deeg in een spuitzak.
  • Spuit nu een soort van platte ‘S’ van het deeg op het bakpapier. Zo groot of zo klein als je wilt.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 17 minuten gaar (afhankelijk van de grote). Ze moeten wat bleek blijven.
  • Laat ze afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron. Zodra de chocolade gesmolten is de witte chocolade erdoor roeren en mee laten smelten. (Hierdoor hard de chocolade beter uit.)
  • Doop steeds de helft van een koekje in de gesmolten chocolade. Besprenkel ze eventueel met wat sprinkels.
  • Laat de chocolade uitharden.

Note: Soms is het lastig om het deeg uit de spuitzak te knijpen. Kneed het dan met warme handen even door. In de spuitzak.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept mini spritsen voor kerst
Gepost op
2014-12-02


2 Reacties

« Recept Indonesische spekkoek
Recept kip risolles »

Reacties

  1. Es zegt

    22/12/2014 om 10:19

    Van dat uitlopen had ik gelukkig geen last. Kan me voorstellen dat de boter misschien te warm was?
    En ja, met die sprinkles is het gelijk kerst maar zonder zijn ze ook prima en dan geschikt voor de rest van het jaar!
    😉

  2. Martine - Duizenden1dag zegt

    19/12/2014 om 21:48

    Lekker. Ik heb ze ook eens gemaakt maar toen waren ze volgens mij heel erg uitgelopen. Weet niet eens meer of ze lekker waren. Die sprinkels maken ze gelijk helemaal kersterig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}