• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept mini spritsen voor kerst

Echt Eten Feestelijk Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept mini spritsen voor kerst

47
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Sinterklaas is nog niet eens geweest. Ik weet het. Maar ik vond deze koekjes zo leuk dat ik gewoon niet kon wachten!

Ik ben geen echte ‘zoet’ bakster. Maar deze heb ik ook gemaakt en als ik het kan…. En ik vond ze gewoon erg feestelijk staan op tafel.
Bij de koffie.
Of thee.

Met die rood/ groene sprinkels worden ze echt kerstig, maar maak ze gerust voor Sinterklaas, pasen of gewoon wanneer er geen feestdag is. Deze koekjes kunnen altijd.

Recept mini spritsen voor kerst

Recept mini spritzen voor kerst

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram patentbloem (gewoon die ordinaire uit de supermarkt)
  • 190 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • zaad van 1 vanillepeul of 1 zakje vanillesuiker of een theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 200 gram pure chocolade + 50 gram witte chocolade (hak deze zo fijn mogelijk)
  • sprinkels, eventueel

Extra: een spuitzak met spuitmond (kartel, zo groot mogelijk), bakpapier

Zo maak ik ze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop met een mixer de boter romig en meng dan het zout, de vanille, de basterdsuiker en het 1/2 ei erdoor. Mix goed tot een homogene massa.
  • Voeg nu in gedeelten de bloem door en wrijf deze met je handen door het botermengsel. Ga door tot alle bloem is opgenomen.
  • Schep het (nogal slappe) deeg in een spuitzak.
  • Spuit nu een soort van platte ‘S’ van het deeg op het bakpapier. Zo groot of zo klein als je wilt.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 17 minuten gaar (afhankelijk van de grote). Ze moeten wat bleek blijven.
  • Laat ze afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron. Zodra de chocolade gesmolten is de witte chocolade erdoor roeren en mee laten smelten. (Hierdoor hard de chocolade beter uit.)
  • Doop steeds de helft van een koekje in de gesmolten chocolade. Besprenkel ze eventueel met wat sprinkels.
  • Laat de chocolade uitharden.

Note: Soms is het lastig om het deeg uit de spuitzak te knijpen. Kneed het dan met warme handen even door. In de spuitzak.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Volkstuin van Es update 1 Mysterie zaden
    Volkstuin van Es update 1 Mysterie zaden
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept mini spritsen voor kerst
Gepost op
2014-12-02
47
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Recept Indonesische spekkoek
Recept kip risolles »

Reacties

  1. Es zegt

    22/12/2014 om 10:19

    Van dat uitlopen had ik gelukkig geen last. Kan me voorstellen dat de boter misschien te warm was?
    En ja, met die sprinkles is het gelijk kerst maar zonder zijn ze ook prima en dan geschikt voor de rest van het jaar!
    😉

  2. Martine - Duizenden1dag zegt

    19/12/2014 om 21:48

    Lekker. Ik heb ze ook eens gemaakt maar toen waren ze volgens mij heel erg uitgelopen. Weet niet eens meer of ze lekker waren. Die sprinkels maken ze gelijk helemaal kersterig.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.