• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Stoofperen van Hans

Echt Eten Feestelijk Fruit Kerstrecepten

Stoofperen van Hans

101
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Ieder vanillezaadje dat achterblijft in de pan of kom kan mij intens verdrietig maken. Het is voor mij bijna onverteerbaar dat ze verloren gaan. Elk vanillezaadje dat wel op mijn bord belandt doet mijn hart vervullen met warmte en vreugd.

Tot zover mijn romantische schrijfkunst…

Maar ik ben wel erg fan van vanille. Ik vind dat nu eenmaal zo’n bijzonder ingrediënt. En als ik ergens een recept zie met vanille dan kan het al bijna niet meer stuk.

Afgelopen week arriveerde mijn Food We Love box. De Beluga LY versie. Samengesteld door Hans van Wolde. Zijn boek “Moods” zat er ook in. Het eerste recept waren peertjes.
Met, juist, vanille. Maar ook koffie, witte wijn en steranijs. En ik was al van plan om mijn stoofperen eens anders te maken dan anders. Ik was die stoofperen met rode wijn en Coebergh een beetje beu….

En, omdat ik alles in huis had, dacht ik…., ging ik dit recept maken.
Oh.
En in het originele recept wordt het geserveerd met een buffelkaascake. Maar bij gebrek aan een kilo buffelkaas heb ik dat niet gedaan. Ja, zo gaat dat wel eens bij mij.
Gewoon geen buffelkaas in huis….

Enfin.

Omdat ik een eerlijk mens ben vertel ik u gelijk dat mijn recept afwijkt van het origineel. Gewoon omdat ik weer eens niet goed had gekeken. En ik dus zeker niet alles in huis had.
Is dat erg? In het geheel niet, want deze peren zijn nu mijn favoriet!

Stoofperen van Hans

Stoofperen van Hans

Stoofperen van Hans

Stoofperen van Hans

We kennen allemaal de rode stoofperen. Maar deze peertjes worden gestoofd in witte wijn. Hierdoor blijven ze blank, maar ze zitten barstensvol met smaak!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Inkoken van de saus 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stoofperen Gieser Wildeman, geschild met steeltje eraan (omdat dat leuk staat…)
  • 5 koffiebonen
  • 2 steranijs
  • 1 vanillepeul opengesneden
  • 1 mandarijn doormidden gesneden
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 tak rozemarijn
  • 100 milliliter citroensap vers of uit een flesje
  • 500 milliliter zoete witte wijn
  • 200 gram suiker
  • klontje boter

Instructies
 

  • Leg de peertjes met de koffiebonen, steranijs, vanillepeul, mandarijn, peperkorrels en rozemarijn in een pan. Schenk er de citroensap en wijn bij.
  • Voeg de suiker toe.
  • Breng alles aan de kook en laat dit op halfhoog vuur 10 minuten koken. Zo verdampt de alcohol.
  • Leg dan het deksel op de pan en zet het vuur zacht.
  • Laat de peertjes in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar worden. (Prik met een vorkje om te kijken of de peertjes zacht zijn)
  • Haal de peertjes uit het vocht en zet het vuur weer hoog.
  • Kook het vocht in tot er ongeveer 1/3 over is. (Niet zoals ik en het vergeten en karamel in de pan vinden….)
  • Zeef het vocht en zet het terug op het vuur.
  • Roer er een klont boter door en laat dit smelten.
  • Het kan nu eventueel weggezet worden in de koelkast.
  • Voor gebruik de saus (en eventueel de peertjes) weer even opwarmen.
Trefwoord koffiebonen, mandarijn, stereanijs, stoofperen, witte wijn

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonderKookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Bramen cobbler met funcakemixBramen cobbler met funcakemix
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteuiRecept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • Recept peren amandel cakeRecept peren amandel cake
  • Pittige Indische eieren recept telor petisPittige Indische eieren recept telor petis
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocadoSandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Stoofperen van Hans
Gepost op
2014-12-23
101
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« All you need is Food event Unboxing video
Kroketjes van aardappel en pastinaak »

Reacties

  1. Es zegt

    09/01/2015 om 11:08

    Ik moest ven nadenken over die koffie, het is zo anders… Maar alle drie de keren dat ik zie gemaakt heb, waren ze binnen No Time weer op!
    Dat zegt wat, toch?
    😉

  2. Simone zegt

    23/12/2014 om 09:17

    Koffie erbij…. Kijk dat is nog eens anders….:) klinkt lekker!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.