• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Aardappelen / Kroketjes van aardappel en pastinaak

Aardappelen Budget Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Kliekjes

Kroketjes van aardappel en pastinaak

Samen met Simone koken.

Er is echt maar weinig dat leuker is. Vorig jaar (joh, wat klinkt dat alweer lang geleden!) hadden we een heerlijk dagje in de keuken. We maakten van alles, onder andere deze kroketjes. Ik vond ze heerlijk!

Vergeet de aardappel cupcakes uit een pakje. Deze kroketjes zijn veel leuker en eerlijker.

Het zijn er best veel, maar ze vriezen prima in. Vries ze ongebakken gewoon in. Laat ze ontdooien en bak ze dan in de olie tot ze goudbruin en warm zijn.

Kroketjes van aardappel en pastinaak

Kroketjes van aardappel en pastinaak

Dit heb ik gebruikt:

  • 400 gram aardappel, geschild en ik blokjes
  • 400 gram pastinaak, geschild en ik blokjes
  • 60 milliliter slagroom (of melk)
  • 75 gram roomboter
  • 150 gram blokjes gerookt spek, zachtjes uitgebakken
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes), heel fijn gesneden
  • 60 gram geraspte wortel
  • 2 lente-ui, in fijne ringen gesneden
  • peper en zout, naar smaak

Extra voor het paneren:

  • 2 eieren, los geklopt
  • bloem
  • panko of paneermeel

Olie om in te frituren.

Zo maak ik het:

  • Kook de aardappel met de pastinaak gaar in water met wat zout.
  • Giet af en laat even droog stomen.
  • Voeg de roomboter en slagroom (of melk) toe en maak er een redelijk stevige puree van.
  • Meng de spekblokjes, knoflookpoeder, chilipeper, wortel en lente-ui toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de puree nu goed koud worden, dan gaat het vormen van de kroketjes het makkelijkst.
  • Zet drie bakjes klaar. Eén met de los geklopte eieren, één met bloem en één met panko of paneermeel.
  • Vorm van de koude puree kroketjes. Ongeveer 40 gram per stuk.
  • Haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de panko of paneermeel.
  • Leg ze op een bakblik of op een grote schaal en ga door tot alle puree op is.
  • Verwarm de olie tot 180 graden Celsius.
  • Bak de kroketjes (een paar tegelijk) in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin en krokant.
  • Serveer ze warm of als snack.

Ik vond ze lekker met mosterd met honing (uit de Foodybox) en met chilisaus. Maar mayonaise is altijd lekker.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Kroketjes van aardappel en pastinaak
Gepost op
2015-01-08


6 Reacties

« Stoofperen van Hans
Tomatensoep met geroosterde paprika »

Reacties

  1. Es zegt

    17/11/2017 om 21:51

    Dank voor je reactie! Het was ook de bedoeling voor deze kroketjes als extra. Voor vegetarische maaltijden.

  2. Laura zegt

    17/11/2017 om 21:27

    Ze zijn goed gelukt maar ik vond ze wel erg vullend door de aardappel. Ik vind kroketjes met een roux persoonlijk lekkerder. Maar bedankt voor het delen, was leuk om eens te proberen.
    Groetjes Laura

  3. Es zegt

    09/01/2015 om 11:06

    Jaaaa! Nieuwe date! Nu al zin in!
    XXX

  4. Es zegt

    09/01/2015 om 11:06

    Hoi Linda!
    Leuk! Laat je me weten of je het lekker vond!
    En dank voor je reactie!

  5. Linda Delichef zegt

    08/01/2015 om 19:22

    Ohh, dit klinkt lekker! Ik ben sinds kort gek op het maken van kroketjes, dus deze ga ik ook een keer proberen!

  6. Simone zegt

    08/01/2015 om 11:13

    Ja wat zijn ze lekker he en wat was het gezellig! (binnenkort maar weer een nieuwe date!) wij hebben ze met kerst ook nog een keer gemaakt al eh… had Tom ze wat te nat gemaakt dus het vormen ging wat minder goed maar ze smaakten er niet minder om. Dat scheelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}