Het is ook wat. Dat eten.
Koken vind ik nooit erg om te doen, maar dat bedenken wát we gaan eten…..
Gezin helpt ook niet echt mee. Meestal is het antwoord op de vraag “Wat gaan we eten?”, “Iets lekkers” of “Kijk maar”. Vooral van dat laatste heb ik geen recept.
En ja, ik ben aan het klagen. Af en toe mag dat.
Want hoe gemakkelijk het lijkt als het gaat om wat we zullen eten, zo simpel is het niet. Want ze hebben gerust hun voorkeuren. Zo is soep geen maaltijd. Zult gij geen fruit met groenten combineren en vind de één ‘sliertpasta’ het allerlekkerste en de ander weer korte pasta….
Enfin.
Het is niet anders. Ik kook gewoon stug door. Deze keer een soep. En ja, gek genoeg is hij op voordat ik er erg in heb en stel ik weer de vraag: Wat zullen we eten vandaag?
Tomatensoep met geroosterde paprika

Tomatensoep met geroosterde paprika
Ingrediënten
- 1 grote ui grof gehakt
- 1 teen knoflook grof gehakt
- 800 gram tomaten ontdaan van velletje en harde kroontje (of neem 2 blikken gepelde tomaat)
- 2 gerookte paprika’s zelf geroosterd, zie note onderaan of uit pot
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 rode chilipeper met of zonder zaadjes, grof gehakt
- paar takjes verse tijm
- beetje olie en / of roomboter om in te bakken
- peper en zout naar smaak
- Voor de gorgonzola room:
- 2 eetlepels mascarpone
- 75 gram gorgonzola
- 100 milliliter slagroom
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm in een grote pan de olijfolie en / of roomboter.
- Fruit hierin de ui en de knoflook op zacht vuur tot de ui zacht is.
- Voeg dan de tomaten, paprika’s, bouillonblokje en chilipeper toe.
- Laat alles aan de kook komen.
- Zet het vuur zacht en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
- Meng ondertussen de mascarpone, gorgonzola en slagroom tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de soep. Zo fijn mogelijk.
- Serveer warm met een schepje van de gorgonzola room en wat blaadjes verse tijm.
Note: Ik rooster vaak zelf mijn paprika’s. Ik doe dat óf op het vuur of met een brander.
Steek een fondue vork in de steel en blaker hem zwart. Leg hem in een plastic zak en laat wat afkoelen. Pel daarna het zwarte velletje van de paprika. Het blakeren gaat ook goed met een crème brûlée brander. Níet op een houten plank of aanrecht doen.
Just saying….
Hahaha, hoe herkenbaar over het niet mee denken, maar indd zeggen ‘iets lekkers’. Alsof ik iets viezigs kook, duh!
Wat ik ook nog wel eens als antwoord krijg is ‘Pasta, rijst en pizza’. Oké…. maar wat voor rijst, pasta of pizza dan? Te moeilijke vraag, mag ik dan zelf bedenken 😉
Hallo Carla,
Jij bedankt voor je reactie! En die gorgonzola room is ook heel lekker als dip bij rode of witte witlof blaadjes.
Fijne avond!
Lijkt me heerlijk, vooral met die gorgonzolaroom! Fijne tip weer, dank.