• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Tomatensoep met geroosterde paprika

Echt Eten Groenten Kerstrecepten Recepten Soep Vegetarisch

Tomatensoep met geroosterde paprika

Het is ook wat. Dat eten.
Koken vind ik nooit erg om te doen, maar dat bedenken wát we gaan eten…..

Gezin helpt ook niet echt mee. Meestal is het antwoord op de vraag “Wat gaan we eten?”, “Iets lekkers” of “Kijk maar”. Vooral van dat laatste heb ik geen recept.

En ja, ik ben aan het klagen. Af en toe mag dat.

Want hoe gemakkelijk het lijkt als het gaat om wat we zullen eten, zo simpel is het niet. Want ze hebben gerust hun voorkeuren. Zo is soep geen maaltijd. Zult gij geen fruit met groenten combineren en vind de één ‘sliertpasta’ het allerlekkerste en de ander weer korte pasta….

Enfin.

Het is niet anders. Ik kook gewoon stug door. Deze keer een soep. En ja, gek genoeg is hij op voordat ik er erg in heb en stel ik weer de vraag: Wat zullen we eten vandaag?

*head desk*

Tomatensoep met geroosterde paprika

Tomatensoep met geroosterde paprika en gorgonzola

Tomatensoep met geroosterde paprika

Es
Tomatensoep met geroosterd paprika. Snel klaar en niet moeilijk om te maken. Nog sneller met tomaten uit blik en geroosterde paprika uit pot. Met wat brood een snelle maaltijd.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Soep
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui grof gehakt
  • 1 teen knoflook grof gehakt
  • 800 gram tomaten ontdaan van velletje en harde kroontje (of neem 2 blikken gepelde tomaat)
  • 2 gerookte paprika’s zelf geroosterd, zie note onderaan of uit pot
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rode chilipeper met of zonder zaadjes, grof gehakt
  • paar takjes verse tijm
  • beetje olie en / of roomboter om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • Voor de gorgonzola room:
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 75 gram gorgonzola
  • 100 milliliter slagroom
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm in een grote pan de olijfolie en / of roomboter.
  • Fruit hierin de ui en de knoflook op zacht vuur tot de ui zacht is.
  • Voeg dan de tomaten, paprika’s, bouillonblokje en chilipeper toe.
  • Laat alles aan de kook komen.
  • Zet het vuur zacht en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
  • Meng ondertussen de mascarpone, gorgonzola en slagroom tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de soep. Zo fijn mogelijk.
  • Serveer warm met een schepje van de gorgonzola room en wat blaadjes verse tijm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Note: Ik rooster vaak zelf mijn paprika’s. Ik doe dat óf op het vuur of met een brander.
Steek een fondue vork in de steel en blaker hem zwart. Leg hem in een plastic zak en laat wat afkoelen. Pel daarna het zwarte velletje van de paprika. Het blakeren gaat ook goed met een crème brûlée brander. Níet op een houten plank of aanrecht doen.
Just saying….

(Visited 63 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Kroketjes van aardappel en pastinaak
Zalmbonbon met garnalen en tartaarsaus »

Reacties

  1. Eline zegt

    08/04/2016 om 14:02

    Hahaha, hoe herkenbaar over het niet mee denken, maar indd zeggen ‘iets lekkers’. Alsof ik iets viezigs kook, duh!
    Wat ik ook nog wel eens als antwoord krijg is ‘Pasta, rijst en pizza’. Oké…. maar wat voor rijst, pasta of pizza dan? Te moeilijke vraag, mag ik dan zelf bedenken 😉

  2. Es zegt

    18/01/2015 om 17:38

    Hallo Carla,
    Jij bedankt voor je reactie! En die gorgonzola room is ook heel lekker als dip bij rode of witte witlof blaadjes.
    Fijne avond!

  3. Carla zegt

    18/01/2015 om 16:42

    Lijkt me heerlijk, vooral met die gorgonzolaroom! Fijne tip weer, dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}