• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Bami uit de keuken van Es

Budget Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Vegetarisch Wereldgerechten

Bami uit de keuken van Es

Geheimen.
Dat hadden die oma’s van ons.

Pas later besefte ik dat ik in plaats van de pannen leeg te eten, veel beter door had kunnen zagen over het recept.
Maar nee, ‘instant geluk’ had ik nodig als puber met trek. Niet afvragen hoe het gemaakt was.
Nee.
Alleen maar opeten.

Dus.
Jaren later vraag je je toch weer af waarom die bami van jou zo heel anders smaakt. En waarom hij er zo anders uit ziet. En toen bedacht ik me dat ik het misschien eens in een pasta zou moeten zoeken. Zoals de curry’s, soffrito en de boemboe’s.
En dat deed de truc.

Mijn oma zal het wel in de tjobek (Indonesische vijzel) hebben gemaakt. Ik niet. Ik heb gewoon de staafmixer erop gezet.
Tadaa! Bami!

Met smaak.

Helemaal geen geheim meer….

Note: Ik kook de bami nooit. Ik kook water, zet het vuur uit en laat de bami een paar minuten weken. Daarna giet ik het af en roer er een beetje zonnebloemolie door. Hierdoor gaart hij niet heel erg door en houdt de bami nog wat bite.

Dit is een basis recept voor bami. Deze bami maak ik en verdeel het in porties. Voor het eten bak ik snel wat kip, varkensvlees of een omelet met wat groenten (kool, paksoi, wortel prei of wat er maar voor handen is). Daarna bak ik de bami nog even mee.
Simpel en snel.

Bami uit de keuken van Es

Bami uit de keuken van Es

Bami uit de keuken van Es

Es
Boemboe voor bami maak je heel simpel zelf. Geen pakjes en zakje en veel groenten. Maak een grote hoeveelheid en vries het in porties in. Zo zet je binnen no-time bami goreng op tafel.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram dunne mie ik gebruik die met ei, maar andere is ook prima
  • 3 stengels bleekselderij grof gehakt
  • 1 ui grof gehakt
  • 1 rode Spaanse peper eventueel zonder zaadjes voor minder hitte, grof gehakt
  • 1 kleine winterwortel in grove stukken
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 50 milliliter neutrale olie zonnebloem of pindaolie
  • 1 bouillonblokje groente
  • 90 milliliter ketjap manis
  • wat water

Instructies
 

  • Kook van te voren de mie zoals op de verpakking staat aangegeven. Of doe zoals ik het hierboven heb beschreven.
  • Vermaal de bleekselderij, ui, Spaanse peper, winterwortel, knoflook, korianderzaad samen met de olie tot een pasta. Dat kan met een staafmixer, het bakje van de staafmixer of in een vijzel.
  • Doe de pasta in een grote koekenpan of hapjespan en bak deze op zacht vuur totdat hij wat donkerder wordt. Dit duurt ongeveer een kwartier. Ondertussen steeds goed blijven roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de gebakken pasta.
  • Voeg de ketjap en een scheutje water toe en laat dit op zacht vuur even iets inkoken.
  • Schep de bami in de pan en schep hem goed om. Zodat alle bami voorzien wordt van een laagje. Doe eventueel iets water erbij wanneer het wat te droog dreigt te worden.
  • Laat de bami afkoelen en verdeel in porties of gebruik direct (een deel).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

 

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Bami uit de keuken van Es
Gepost op
2015-02-08
Voorbereidingstijd
0H10M
Kook tijd
0H10M
Totale tijd
0H20M
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)


2 Reacties

« Engelse crumpets recept
Zoete kleefrijst pakketjes met banaan »

Reacties

  1. Es zegt

    26/03/2018 om 17:57

    Hoi Inge,
    Dankjewel voor je leuke reactie! Veel plezier met de recepten!
    Es.

  2. Inge zegt

    26/03/2018 om 17:55

    5 sterren
    Wat een heerlijk basisrecept, dank je wel. Ik heb het net gemaakt en het smaakt erg goed.
    Ook je telor eitjes liggen klaar om te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}