Die lijstjes.
Eindeloos lijken ze soms. En dan ineens krijg ik het ‘hupje’ en maak ik toch weer iets van mijn (lange) lijst.
Deze keer crumpets. Engelse broodjes die wel iets van pancakes hebben.
Ik moet zeggen dat het in de eerste instantie helemaal niet zo handig ging. Ze plakten aan de kookringen. En door die toestanden beschadigde ik bijna de pan met mijn gestuntel.
Grof geschut kwam er aan te pas. Geen drupje olie, maar gewoon een klont roomboter. Niet van dat benauwde!
Ok, die eerste met (te) veel roomboter waren nogal aan de calorierijke kant. Maar met een beetje beleid maak je ze in een handomdraai.
Ze vriezen prima in. Dat moest ik natuurlijk eerst testen. (Ook voor Karin ‘van-de-zonder-pakjes-of-zakjes-kooktechniek’, want ik wilde geen onzin verkopen.)
Uit de vriezer zó in het broodrooster en ze zijn misschien nog wel iets beter dan zo uit de pan.
Engelse crumpets recept


Engelse crumpets recept
Equipment
- Kookringen van metaal
- Koekenpan
- Keukentang
- Mixer of garde
- Grote kom
- Schone fles of kan met schenktuit
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 gram melk
- 300 gram water
- 5 gram zout
- 1 theelepel suiker
- 7 gram gist korrels
- boter
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar met een handmixer of een garde.
- Laat het beslag staan om te rijzen. Afhankelijk van de temperatuur ongeveer een uur. Het beslag moet vol met bubbels zitten.
- Het is handig om het beslag in een fles (bijvoorbeeld voor poffertjes) te schenken, maar is niet perse nodig.
- Zet de pan op redelijk laag vuur.
- Leg de ringen erin en smelt in iedere ring een beetje roomboter.
- Knijp met de fles het beslag in de ringen. Ongeveer tot de helft. Of schep het erin met een lepel.
- Bak nu nog steeds op redelijk laag vuur de crumpets tot de bovenkant vol met luchtgaatjes zit.
- Haal dan de ring (met een keukentang want ze zijn heet!) van de crumpets en keer ze om. Bak ze nog 1 tot 2 minuten op die kant.
- Leg ze op een bord om af te koelen of eet ze meteen.
- Om ze in te vriezen: wikkel ze apart van elkaar in een stuk vershoudfolie en vries ze in. Opgewarmd in een broodrooster zijn ze heerlijk.
Oh. Dat is wel een goed idee Hazel! Dank! X
Misschien moet je er nog even bijzetten ‘hoe’ je de bakring van die crumpets afhaalt. Die krengen zijn loeiheet! 😉
Heb je geen bakringen dan werken ronde metalen koekuitstekers ook prima is mijn ervaring!