• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Kimchi gefermenteerde groenten recept

Echt Eten Groenten Lunch Recepten Salades Voorraad maken Wereldgerechten

Kimchi gefermenteerde groenten recept

Iedereen kent de beruchte atjar van de Chinees wel.
Dat zuur, dat eigenlijk niet nodig is, want dat krijg je vanzelf na die vette maaltijd…..

Dit stond ook al een hele tijd op de lange lijst van mij. En eerlijk is eerlijk, ik maak geen atjar meer. Dit is zoveel beter! Ik vind het heerlijk bij gekookte rijst. Het liefst zou ik het op mijn brood doen. Maar dat zou een beetje raar zijn.
Denk ik.

Het is eigenlijk een Aziatische versie van zuurkool.
Zoiets. Maar dan pittig.

Sinds ik het de eerste keer gemaakt heb, is het een standaard iets in mijn koelkast. Eerlijk gezegd kan ik gewoon niet meer zonder. En ok, ik biecht op, af en toe neem ik stiekem een hapje uit de pot.

Kimchi gefermenteerde groenten recept

Kimchi gefermenteerde groenten recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 Chinese kool, in brede repen gesneden
  • 2 winterwortels, geraspt
  • half bosje radijs, in plakjes gesneden
  • stukje gember, heel fijn gehakt
  • 1 bosje lente ui, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt of door de pers
  • 2 grote eetlepels honing
  • 2 eetlepels grof zout
  • 6 eetlepels pepervlokken (gedroogd)
  • 2 eetlepels vissaus

Extra nodig: brandschone pot(ten)

Zo maak ik het:

  • Doe de repen kool in een grote kom.
  • Voeg de honing en het zout toe.
  • Roer de kool goed door en laat een uurtje staan.
  • Knijp af en toe in de kool, ja met handen.
  • Zodra de kool wat vocht los gelaten heeft kunnen de rest van de ingrediënten erbij.
  • Roer alles goed door met een lepel.
  • Dek de kom af en laat een nachtje op het aanrecht staan.
  • Roer de volgende dag alles nog een paar keer goed door. En moet een laagje vloeistof onder in de kom komen te staan.
  • Schep de kimchi in een grote, afsluitbare, pot(ten), en zet de kimchi in de koelkast.
  • Draai de deksel de eerste 2 à 3 dagen nog niet al te vast op de pot(ten).
  • Na deze dagen is de kimchi klaar voor gebruik.
(Visited 75 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

« Weekplanning maaltijden week 9
Super snelle chocolademousse »

Reacties

  1. Lies zegt

    25/02/2015 om 16:54

    De Aziatische versie van zuurkool? Dan heb je mijn aandacht getrokken, Esmee 😉 Ga ik zeker eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}