Het is nog steeds de week waarin in ik de hele wereld over ga. In mijn eigen keuken dan wel.
Deze keer was Uruguay aan de beurt. Ik heb geen enkel idee wat er nog meer gegeten wordt. Bonen lijkt mij. En vlees, veel vlees. Het is een beetje typisch Zuid Amerikaans. Al die koeien, die moeten toch ergens heen?
Op de lijst die dochterlief had gemaakt stond deze hamburger. Het eerste plaatje dat ik zag deed mij gelijk een belletje naar de plaatselijke cardioloog doen….
Maar eens in de zoveel keer moet het kunnen. Dacht ik.
En dat tot grote vreugde van gezin hier. Een wel heel royale hamburger die beter was dan de grote gele ‘M’ volgens gezin. Kijk, daar word mijn moeder hart warm van.
(En als u me zoekt, ik ben even een rondje wereld aan het fietsen…..)
Royale hamburger met de naam Chivito

Royale hamburger met de naam Chivito
Ingrediënten
- 4 grote Italiaanse broodjes vers of afbak, door midden gesneden
- 4 biefstukken
- 2 grote uien in ringen gesneden
- 4 grote plakken ham
- 4 tomaten in plakjes gesneden
- 4 eieren
- 4 plakken cheddar kaas of andere naar believen
- 4 eetlepels allioli gekocht of zelf gemaakt. Hier staat een recept dat ook gebruikt kan worden
- 8 grote bladeren sla
- 4 eetlepels ketchup
- peper en zout naar smaak
- olie en / of olijfolie om in te bakken
- Extra nodig: grillplaat of grillpan en koekenpan
Instructies
- Wrijf wat olijfolie op de biefstukken en bestrooi ze met peper en zout.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en schenk er wat olie in.
- Bak de biefstukken op hoog vuur naar eigen smaak (rare, medium of well done, klik hier voor een uitleg).
- Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Smelt wat boter met olie in een koekenpan.
- Bak de uien op middelmatig vuur goudbruin.
- Verwarm wat boter in een andere koekenpan en bak hierin de 4 eieren aan 1 kant. Bestrooi ze met wat peper en zout.
- Besmeer ondertussen de broodjes aan beide kanten (onderste en bovenste deel) met de allioli.
- Leg op de onderste twee blaadjes sla, dan de plakjes tomaat en gevolgd door een plak ham.
- Schep de gebakken uien op de ham en leg de biefstuk op de uien. (Ik snij de biefstuk in dunne reepjes, ik vind dat makkelijker eten)
- Op de biefstuk het gebakken ei leggen met een plak kaas.
- Verdeel er de tomatenketchup over en leg de bovenste helft van het brood erop.
- Serveer direct.
Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.






Hallo Ron,
Dankjewel voor je grote compliment! Ik bloos ervan!
Ik ben zelf Chef-kok met 40 jaar ervaring internationaal, en zoals ES’ Factory deze food blog stuurt ?
RESPECT, zeer zeker nen dikke proficiat. Doe zo verder zou ik zeggen, mijn zegen hebben jullie zeker binnen.