Volgens dochterlief moest ik meer andere dingen koken. Niet zo benauwd en steeds maar hetzelfde….
Juist.
Dus stelde ze voor om het weekmenu te maken. Op haar eigenwijze eigen wijze.
Zo gezegd zo gedaan. De iPad werd erbij gepakt en mevrouw ging ‘de wereld’ over. Landen als Congo, Paraguay, Canada en Oesbekistan werden genoemd. Ik werd steeds iets meer ongemakkelijk toen ook nog eens de ontuitspreekbare gerechten werden genoemd.
Na een klein uurtje was de lijst klaar. Uiterst verrassend kan ik u vertellen. En eigenlijk ook nog eens heel leuk! U hoort nog meer van deze culinaire reis over de wereld. Want natuurlijk komt hij terug in het weekmenu van week 9.
Dit gerecht is gebaseerd op de Laghman soup uit Kyrgyzstan. Ja, echt waar. Het is een heerlijke goed voedende soep vol met groente. (Natuurlijk een grote soeppan vol) Geserveerd op noodles.
In dit geval spaghetti.
Wij waren aangenaam verrast en zal zeker nog vaker hier thuis op tafel komen.
Rundvlees soep met veel groenten en steranijs

Rundvlees soep met veel groenten en steranijs
Ingrediënten
- 500 gram riblappen in heel dunne reepjes gesneden
- 3 grote uien in ringen gesneden
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 2 liter bouillon liefst van rund, zelf getrokken of van blokjes
- 1 steranijs
- 3 blaadjes laurier
- 2 winterwortelen in reepjes gesneden (julienne)
- 1 stengel bleekselderij in reepjes gesneden (julienne)
- 1 rode paprika in reepjes gesneden (julienne)
- 1 bosje lente of bos ui, in stukjes gesneden
- half bosje radijs radijsjes in vieren gesneden
- 1/2 Chinese kool in reepjes gesneden
- peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olie en of boter om in te bakken
- 300 gram spaghetti gekookt volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking
- verse koriander en/ of peterselie grof gehakt
Instructies
- Verwarm in een grote pan de boter en of olie.
- Bak het rundvlees rondom bruin op hoog vuur.
- Voeg de uien en de kerrie toe en zet het vuur lager.
- Fruit de uien tot ze zacht zijn.
- Schenk de bouillon erbij en leg er de steranijs en de blaadjes laurier toe.
- Zet het vuur nu helemaal laag en leg het deksel op de pan.
- Kook totdat het rundvlees zacht is. Beetje afhankelijk van het aantal vlieguren van de desbetreffende koe. Maar reken op een minuut of 90 tot 120.
- Wanneer het rundvlees gaar is de groenten (behalve de kool) erbij doen en naar eigen smaak meekoken. (Persoonlijk vind ik knapperige groenten het beste)
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vlak voor het opdienen de reepjes kool toe.
- Serveren: Schep warm pasta (of verwarm het in de magnetron) in een diep bord. Schep er de soep op en bestrooi rijkelijk met verse koriander en / of peterselie.
Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.
Oooh! Die complimenten van jou zijn zo fijn! *hartje*
En deze soep was echt goed! We veel snijwerk. Maar ach. Dat kan zo op zijn tijd. 😉
Dankjewel Onno! Het was ook heel erg leuk om te doen. We hebben afgesproken eens inde zoveel tijd zo’n week te houden. Heel inspirerend. 🙂
Hahaha… Toch leuk zo’n reisje rond de wereld. En dit ziet er lekker uit! En… Hele mooie foto ook! Goed bezig de laatste tijd hoor!
Mmmm… dat maakt me nieuwsgierig, deze soep ga ik uitproberen 🙂
Zo’n culinaire “wereldreis” is een leuk idee van jouw dochter!