Opbiechten. Ik kan dat reuze goed.
Vooral op mijn blog.
Over mijn avonturen op een nudisten camping.
Of mijn niet te beschrijven pedagogische talent.
Hoe ik kwistig met de heel hete pepersaus tekeer ging. En dat mensen met hartkwalen ternauwernood aan de dood ontsnapt zijn aan mijn tafel.
En zo nog wat meer dingen.
Geen schroom.
Omdat het kan. Het is per slot mijn eigen blog….
En omdat ik er zin in had biecht ik nog eens op.
Mijn broer en ik hebben een uitstekende relatie. En ook al zijn we wat ouder geworden, we plagen elkaar nog steeds graag. En zo stonden we ooit eens in een niet nader te noemen winkel. Mijn broer bukte zich en zag mijn kans schoon. Met alle kracht die ik had sloeg ik hem op zijn achterste. Zo hard dat mijn hand er eigenlijk een beetje zeer van deed….
Al schuddebuikend wachtte ik tot mijn broer omhoog kwam en zich omdraaide. (Ik wreef nog even over mijn zere hand…)
Uiteindelijk draaide hij zich om. Met een rood gezicht.
Maar niet zíjn gezicht. Een gezicht van een wildvreemde man keek mij met fel blauwe ogen aan….
Mijn broer? In geen velden of wegen te bekennen. Ik heb “Sorry” gestameld en rende weg.
Zonder broer….
Enfin.
Zoet en zuur.
Zo kan het wel eens wezen. Zo is deze broodpudding ook. Maar dan wat luxer. Omdat er brioche gebruikt wordt. Dat hoeft niet. U mag gewoon uw oude restjes brood opmaken.
Zoet zure broodpudding met blauwe bessen
Dit heb ik gebruikt:
- 3 eieren
- 2 pakjes slagroom (400 gram)
- 70 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 pot lemon curd (510 gram) of maak hem zelf, recept staat hier
- 250 gram blauwe bessen (uit de diepvries)
- 250 gram brioche, in hele dunne plakjes (hier staat een recept voor brioche of koop het in de winkel)
- 2 eetlepels suiker
- boter om de schaal mee in te vetten
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Schep een paar lepels lemon curd op de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel de rest van de lemon curd over de sneetjes brioche.
- Schik de sneetjes in de ovenschaal.
- Meng de eieren, slagroom, suiker en vanillesuiker in een grote kom.
- Schenk het eier-room mengsel over de sneetjes brioche.
- Strooi de blauwe bessen erover.
- Sprenkel er de 2 eetlepels suiker over.
- Zet de ovenschaal in de oven.
- Bak de broodpudding in ongeveer 20 tot 35 minuten goudbruin. Hij mag in het midden een beetje zacht zijn.
- Laat de broodpudding afkoelen.
- Serveer hem lauw, op kamertemperatuur of koud.
[bol_product_links block_id=”bol_54d8d4cec0473_selected-products” products=”9200000026532978″ name=”donna” sub_id=”klassiekers” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Ik kwam hem bij de hema weer tegen. Riep hij keihard tegen zijn vrouw: “Kijk! Daar heb je die billentikker weer!”
O.o
Haha ik zie het helemaal voor mij. Wat zal jij snel je uit de voeten gemaakt hebben.
Ja, ik heb er nog last van! hahaahhaha
Geweldig verhaal. Ik zie het helemaal voor me!! haha.
Lekker gerechtje trouwens. 😉
x
Whahahahaha… O dat had ik willen meemaken! Hilarisch natuurlijk… 🙂