• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Echt Eten Feestelijk Fruit Hapjes en Snacks Kerstrecepten Rijst Wereldgerechten Zoet, zoeter, zoetst

Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Soms kijk ik eens naar mijn foto’s. Van de allereerste (lelijk) tot de allerlaatste (over een tijdje ook weer lelijk….). En ineens zag ik wat foto’s die ik nog nooit gepost had.

Onder andere deze. Een kooksessie met Simone. Eentje waarbij we van plan waren om Mexicaans te koken.
Juist.

Zo gaat dat. Ineens bedenken we ons dan toch dat Aziatisch veel leuker is. En lekkerder en minder ‘bruin’. Want bruine gerechten zijn gewoon lastig op de foto te zetten.
Zeker voor mij.

Deze kleefrijst pakketjes met banaan vond ik echt heerlijk. En dat zegt wat als niet zo’n zoetekauw.

Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram kleefrijst (ketan)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 100 gram suiker
  • een snuf zout
  • 2 rijpe bananen
  • halve eetlepel zonnebloemolie
  • bananenbladeren (te koop in de toko) of stukken vershoudfolie

Zo maak ik het:

Let op! Begin een dag van te voren!

  • Was de rijst goed en zet hem onder water. Laat hem een nacht staan.
  • Giet de rijst af en doe het in een pan met een dikke bodem.
  • Schenk de kokosmelk op de rijst.
  • Doe er de suiker en een snuf zout erbij en laat dit zachtjes aan de kook komen.
  • Laat het 6 tot 8 minuten zachtjes koken totdat het wat aan de plakkerige kant is.
  • Roer de olie door de rijst en draai het vuur uit.
  • Schep de rijst op een groot bord of in een platte (oven)schaal. Laat afkoelen.
  • Haal de bananenbladeren door een vlam van het gasfornuis of leg ze even in de magnetron op hoog vermogen. Wanneer ze warm zijn geweest dan buigen ze beter en breken ze niet. En ze zijn mooier groen. (Het oog wil ook wat….)
  • Schep een eetlepel van de rijst op een bananenblad. Snijdt een plakje van de banaan en leg dit op de rijst. Schep er weer een eetlepel rijst op.
  • Vouw het bananenblad dicht. (Als het goed is blijft hij gewoon opgevouwen. Anders kun je het met keukentouw dichtknopen.)
  • Ga zo door tot alle rijst op is.
  • Leg de pakketjes in een grote stoompan of stoommand.
  • Stoom de rijst in ongeveer een half uur gaar.
  • Eet ze direct, lauw of op kamertemperatuur.

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Zoete kleefrijst pakketjes met banaan
Gepost op
2015-02-10
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)


4 Reacties

« Bami uit de keuken van Es
Zoet zure broodpudding met blauwe bessen »

Reacties

  1. Es zegt

    23/03/2016 om 20:02

    Hoi Anneke,
    Nee hoor. Dat hoeft niet.
    Veel plezier ermee!

  2. Anneke zegt

    23/03/2016 om 19:59

    Vraagje: als ik in vershoudfolie stoom, moet ik er dan gaatjes inprikken?

  3. Es zegt

    10/02/2015 om 11:49

    Jaaa! Gelukkig hebben we al weer een date staan! Zin in!
    X

  4. Simone zegt

    10/02/2015 om 08:41

    Ja deze waren echt lekker! Binnenkort nieuwe sessie doen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}