• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Echt Eten Feestelijk Fruit Hapjes en Snacks Kerstrecepten Rijst Wereldgerechten Zoet, zoeter, zoetst

Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

49
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Soms kijk ik eens naar mijn foto’s. Van de allereerste (lelijk) tot de allerlaatste (over een tijdje ook weer lelijk….). En ineens zag ik wat foto’s die ik nog nooit gepost had.

Onder andere deze. Een kooksessie met Simone. Eentje waarbij we van plan waren om Mexicaans te koken.
Juist.

Zo gaat dat. Ineens bedenken we ons dan toch dat Aziatisch veel leuker is. En lekkerder en minder ‘bruin’. Want bruine gerechten zijn gewoon lastig op de foto te zetten.
Zeker voor mij.

Deze kleefrijst pakketjes met banaan vond ik echt heerlijk. En dat zegt wat als niet zo’n zoetekauw.

Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Zoete kleefrijst pakketjes met banaan

Dit heb ik gebruikt:

  • 250 gram kleefrijst (ketan)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 100 gram suiker
  • een snuf zout
  • 2 rijpe bananen
  • halve eetlepel zonnebloemolie
  • bananenbladeren (te koop in de toko) of stukken vershoudfolie

Zo maak ik het:

Let op! Begin een dag van te voren!

  • Was de rijst goed en zet hem onder water. Laat hem een nacht staan.
  • Giet de rijst af en doe het in een pan met een dikke bodem.
  • Schenk de kokosmelk op de rijst.
  • Doe er de suiker en een snuf zout erbij en laat dit zachtjes aan de kook komen.
  • Laat het 6 tot 8 minuten zachtjes koken totdat het wat aan de plakkerige kant is.
  • Roer de olie door de rijst en draai het vuur uit.
  • Schep de rijst op een groot bord of in een platte (oven)schaal. Laat afkoelen.
  • Haal de bananenbladeren door een vlam van het gasfornuis of leg ze even in de magnetron op hoog vermogen. Wanneer ze warm zijn geweest dan buigen ze beter en breken ze niet. En ze zijn mooier groen. (Het oog wil ook wat….)
  • Schep een eetlepel van de rijst op een bananenblad. Snijdt een plakje van de banaan en leg dit op de rijst. Schep er weer een eetlepel rijst op.
  • Vouw het bananenblad dicht. (Als het goed is blijft hij gewoon opgevouwen. Anders kun je het met keukentouw dichtknopen.)
  • Ga zo door tot alle rijst op is.
  • Leg de pakketjes in een grote stoompan of stoommand.
  • Stoom de rijst in ongeveer een half uur gaar.
  • Eet ze direct, lauw of op kamertemperatuur.

Ook lekker:

  • Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vullingPandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling
  • Recept pittige biefstuk wrapsRecept pittige biefstuk wraps
  • Freekeh halloumi tomaten saladeFreekeh halloumi tomaten salade
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonderKookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus
  • Kookboek Koken met kleur Joke BoonKookboek Koken met kleur Joke Boon
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Budget maaltijden planning week 46Budget maaltijden planning week 46

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Zoete kleefrijst pakketjes met banaan
Gepost op
2015-02-10
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
49
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


4 Reacties

« Bami uit de keuken van Es
Zoet zure broodpudding met blauwe bessen »

Reacties

  1. Es zegt

    23/03/2016 om 20:02

    Hoi Anneke,
    Nee hoor. Dat hoeft niet.
    Veel plezier ermee!

  2. Anneke zegt

    23/03/2016 om 19:59

    Vraagje: als ik in vershoudfolie stoom, moet ik er dan gaatjes inprikken?

  3. Es zegt

    10/02/2015 om 11:49

    Jaaa! Gelukkig hebben we al weer een date staan! Zin in!
    X

  4. Simone zegt

    10/02/2015 om 08:41

    Ja deze waren echt lekker! Binnenkort nieuwe sessie doen!!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.