Alweer even geleden kreeg ik een uitnodiging om naar de Culinaire Werkplaats in Amsterdam te komen. Daar werden de producten van Artisan Grains.
Het was onwijs leuk om te zien wat Marjolein Wintjes en Eric Meursing allemaal doen in hun culinaire werkplaats. Ik keek mijn ogen uit. Vooral de kroepoek van aardbei en koffie! Daar kon ik mijn ogen niet vanaf houden. Ook vond ik de gemalen olijfoliezeep (ja, sorry, op het toilet) bijzonder.
Enfin.
Terug naar Artisan Grains. In hun assortiment hebben ze 4 granen couscous, quinoa/ bulgur mix, volkoren bulgur, tomaten/ quinoa met gedroogde tomaten en freekeh.
Deze middag ging vooral over freekeh. Het is tarwe die heel jong geoogst wordt en daarom nog groen is. Na het oogsten wordt de tarwe nog licht geroosterd. Deze groene tarwe bevat vier keer meer vezels dan zilvervlies rijst en twee keer zoveel eiwit dan witte rijst. Freekeh is niet zozeer bedoeld als vleesvervanger. (Dat dacht ik eerst) Maar meer als aanvulling op onze ‘gewone’ rijst, aardappelen en pasta.
In de eerste instantie wilde ik helemaal los gaan, maar ja, niet gelukt. Gezin vond dit al heel wat. En ze hebben gelijk. En om mijn foodbloggerschap veilig te stellen, ik wil natuurlijk graag nog meer uitproberen…. Koos ik voor veilig.
Nou ja, veilig.
Laat ik stellen dat ik het niet op de spits wilde drijven.
*bedenk er tromgeroffel bij*
Want ik maakte ook al een Congolese kip stoofpot…..
Mét aubergine….
Én okra….
En dat gecombineerd met freekeh.
Ga er maar aan staan.
Ja, ik hou van mijn gezin.
Congolese kip stoofpot met freekeh
Note: dit recept kan prima in de slowcooker gemaakt worden.

Congolese kip stoofpot met freekeh
Ingrediënten
- 4 kippenbouten of kipdijen zonder bot
- 2 grote uien grof gehakt
- 2 tenen knoflook grof gehakt
- stukje gember duimgroot, geschild en heel fijn gesneden
- 2 aubergines in grove stukken gesneden
- 6 okra’s in stukjes gesneden
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1 blik gepelde tomaten 400 gram
- 2 laurierbladeren
- 1 of 2 Spaanse peper (met of zonder zaadjes) fijn gesneden
- 1 blokje kippenbouillon
- 250 milliliter water
- peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Eventueel extra: een slowcooker
Instructies
- Wanneer je het in de slowcooker maakt: alles in de pan en maak de deksel goed sluitend met een stuk aluminiumfolie.
- Kook alles op medium stand in 6 uur gaar.
- Wanneer het in een gewone pan wordt gekookt: Leg alles in de de pan en leg er een stuk aluminiumfolie over. Leg dan de deksel op de pan. Er mag geen vocht ontsnappen.
- Zet de pan in het begin op medium hoog vuur en schudt af en toe tot alles kookt. Maakt de deksel niet open.
- Laat alles gaar worden in ongeveer 40 minuten. Schudt af en toe de pan voorzichtig.
- Kook de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar en serveer met de hete kip stoofpot.
- Strooi er eventueel wat gehakte koriander over.
Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

Ik zou hem dan op high zetten. Ook omdat het aluminiumfolie ervoor zorgt dat er niks verdampt.
Laat je weten of dat werkte? En bedankt voor je reactie!
Ik heb een slowcooker met alleen low en high welke moet ik dan gebruiken ??
Best lekker he? Met veel groene blaadjes…. hahahaha
O nou dat ziet er best lekker uit hoor! 🙂