• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Congolese kip stoofpot met freekeh

Echt Eten Gevogelte Groenten Kerstrecepten Wereldgerechten

Congolese kip stoofpot met freekeh

Alweer even geleden kreeg ik een uitnodiging om naar de Culinaire Werkplaats in Amsterdam te komen. Daar werden de producten van Artisan Grains.
Het was onwijs leuk om te zien wat Marjolein Wintjes en Eric Meursing allemaal doen in hun culinaire werkplaats. Ik keek mijn ogen uit. Vooral de kroepoek van aardbei en koffie! Daar kon ik mijn ogen niet vanaf houden. Ook vond ik de gemalen olijfoliezeep (ja, sorry, op het toilet) bijzonder.

Eric Meursing

Enfin.

Terug naar Artisan Grains. In hun assortiment hebben ze 4 granen couscous, quinoa/ bulgur mix, volkoren bulgur, tomaten/ quinoa met gedroogde tomaten en freekeh.

Deze middag ging vooral over freekeh. Het is tarwe die heel jong geoogst wordt en daarom nog groen is. Na het oogsten wordt de tarwe nog licht geroosterd. Deze groene tarwe bevat vier keer meer vezels dan zilvervlies rijst en twee keer zoveel eiwit dan witte rijst. Freekeh is niet zozeer bedoeld als vleesvervanger. (Dat dacht ik eerst) Maar meer als aanvulling op onze ‘gewone’ rijst, aardappelen en pasta.

In de eerste instantie wilde ik helemaal los gaan, maar ja, niet gelukt. Gezin vond dit al heel wat. En ze hebben gelijk. En om mijn foodbloggerschap veilig te stellen, ik wil natuurlijk graag nog meer uitproberen…. Koos ik voor veilig.
Nou ja, veilig.
Laat ik stellen dat ik het niet op de spits wilde drijven.

*bedenk er tromgeroffel bij*

Want ik maakte ook al een Congolese kip stoofpot…..
Mét aubergine….
Én okra….
En dat gecombineerd met freekeh.
Ga er maar aan staan.

Ja, ik hou van mijn gezin.

Congolese kip stoofpot met freekeh

Congolese kip stoofpot met freekeh

 

Note: dit recept kan prima in de slowcooker gemaakt worden.

Congolese kip stoofpot met freekeh

Es
Een stoofschotel uit Congo met kip en freekeh. Voedzaam en snel gemaakt. Je kunt dit maken met elk deel van de kip met of zonder bot.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Congolese
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenbouten of kipdijen zonder bot
  • 2 grote uien grof gehakt
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • stukje gember duimgroot, geschild en heel fijn gesneden
  • 2 aubergines in grove stukken gesneden
  • 6 okra’s in stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 2 laurierbladeren
  • 1 of 2 Spaanse peper (met of zonder zaadjes) fijn gesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250 milliliter water
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Eventueel extra: een slowcooker

Instructies
 

  • Wanneer je het in de slowcooker maakt: alles in de pan en maak de deksel goed sluitend met een stuk aluminiumfolie.
  • Kook alles op medium stand in 6 uur gaar.
  • Wanneer het in een gewone pan wordt gekookt: Leg alles in de de pan en leg er een stuk aluminiumfolie over. Leg dan de deksel op de pan. Er mag geen vocht ontsnappen.
  • Zet de pan in het begin op medium hoog vuur en schudt af en toe tot alles kookt. Maakt de deksel niet open.
  • Laat alles gaar worden in ongeveer 40 minuten. Schudt af en toe de pan voorzichtig.
  • Kook de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar en serveer met de hete kip stoofpot.
  • Strooi er eventueel wat gehakte koriander over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Alle boodschappen in je winkelmandje op AH.nl? Klik op de button hieronder:

%CODEAH%

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.

 

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Congolese kip stoofpot met freekeh
Gepost op
2015-03-03


4 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 10
Nasi Goreng volgens Es »

Reacties

  1. Es zegt

    04/03/2015 om 18:45

    Ik zou hem dan op high zetten. Ook omdat het aluminiumfolie ervoor zorgt dat er niks verdampt.
    Laat je weten of dat werkte? En bedankt voor je reactie!

  2. Marco zegt

    04/03/2015 om 17:38

    Ik heb een slowcooker met alleen low en high welke moet ik dan gebruiken ??

  3. Es zegt

    04/03/2015 om 12:33

    Best lekker he? Met veel groene blaadjes…. hahahaha

  4. Simone | Simone's Kitchen zegt

    04/03/2015 om 12:16

    O nou dat ziet er best lekker uit hoor! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}