• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gevulde eieren met gerookte zalm

Echt Eten Ei gerechten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Vis

Gevulde eieren met gerookte zalm

Vergeet even het ‘Xmas’ bordje en lintje op de foto.
Ik had ze gemaakt voor kerst, maar het is er niet van gekomen om ze te publiceren….

Maar Pasen is bij uitstek de tijd om gevulde eieren op tafel te zetten toch?

Deze keer roerde ik heel fijn gesneden zalm door het eidooier mengsel. Weer eens iets anders.

Het is een echt retro gerecht.
En dat vind ik zo leuk. Regelmatig blader in nog even door kookboeken uit de jaren zeventig. Prachtige en ook heel hilarische gerechten staan erin. Veel gelei ook.
Alles werd maar in gelei gegoten. Vis, vlees, groenten en fruit.
Yum….

In februari kookte ik nog een jaren zeventig macaroni recept voor omroep Max. U kunt het recept en het filmpje hier terug vinden.

Enfin.

Hieronder het recept:

Gevulde eieren met gerookte zalm

Gevulde eieren met gerookte zalm

Dit heb ik gebruikt:

  • 10 grote eieren
  • 6 eetlepels mayonaise (het liefst met citroen)
  • 200 gram zalm, in heel fijne snippers gesneden
  • beetje zout
  • beetje witte peper
  • paar takjes verse dille
  • gerookte paprikapoeder

Zo maak ik het:

  • Kook de eieren tot ze hard zijn, maar niet blauw. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten.
  • Laat de eieren schrikken onder stromend koud water en zet ze weg in koud water om af te koelen.
  • Pel de eieren voorzichtig.
  • Snij de eieren doormidden.
  • Haal voorzichtig het eigeel uit het eiwit.
  • Leg de halve eiwitten op een schaal.
  • Doe de dooiers met de mayonaise, zalm, iets zout en de witte peper in een kom.
  • Roer nu met een vork het mengsel zo glad mogelijk.
  • Proef en breng eventueel nog goed op smaak met peper en zout. Het mag iets zouter zijn omdat de eieren koud geserveerd worden.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Vul de halve eiwitten met het mengsel.
  • Garneer rijkelijk met de gerookte paprikapoeder en een takje dille.
  • Zet de gevulde eieren in de koelkast en laat ze door en door koud worden.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gevulde eieren met gerookte zalm
Gepost op
2015-03-27
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


Reageer

« Standaard scones recept
Weekplanning maaltijden week 14 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}