Vergeet even het ‘Xmas’ bordje en lintje op de foto.
Ik had ze gemaakt voor kerst, maar het is er niet van gekomen om ze te publiceren….
Maar Pasen is bij uitstek de tijd om gevulde eieren op tafel te zetten toch?
Deze keer roerde ik heel fijn gesneden zalm door het eidooier mengsel. Weer eens iets anders.
Het is een echt retro gerecht.
En dat vind ik zo leuk. Regelmatig blader in nog even door kookboeken uit de jaren zeventig. Prachtige en ook heel hilarische gerechten staan erin. Veel gelei ook.
Alles werd maar in gelei gegoten. Vis, vlees, groenten en fruit.
Yum….
In februari kookte ik nog een jaren zeventig macaroni recept voor omroep Max. U kunt het recept en het filmpje hier terug vinden.
Enfin.
Hieronder het recept:
Gevulde eieren met gerookte zalm
Dit heb ik gebruikt:
- 10 grote eieren
- 6 eetlepels mayonaise (het liefst met citroen)
- 200 gram zalm, in heel fijne snippers gesneden
- beetje zout
- beetje witte peper
- paar takjes verse dille
- gerookte paprikapoeder
Zo maak ik het:
- Kook de eieren tot ze hard zijn, maar niet blauw. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder stromend koud water en zet ze weg in koud water om af te koelen.
- Pel de eieren voorzichtig.
- Snij de eieren doormidden.
- Haal voorzichtig het eigeel uit het eiwit.
- Leg de halve eiwitten op een schaal.
- Doe de dooiers met de mayonaise, zalm, iets zout en de witte peper in een kom.
- Roer nu met een vork het mengsel zo glad mogelijk.
- Proef en breng eventueel nog goed op smaak met peper en zout. Het mag iets zouter zijn omdat de eieren koud geserveerd worden.
- Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Vul de halve eiwitten met het mengsel.
- Garneer rijkelijk met de gerookte paprikapoeder en een takje dille.
- Zet de gevulde eieren in de koelkast en laat ze door en door koud worden.
Geef een reactie