Kleine dingen.
Daar draait het allemaal om.
En daarom vind ik de Kleinste Soepfabriek ook zo leuk. Kleinschalig en creatief. Wat ik niet wist is dat ‘Puur Pannenkoek‘ ook van hun afkomstig is. Wederom een klein schattig pakje. En voor de duidelijkheid: Ik kreeg er één, maar ben niet verplicht erover te schrijven. Maar ja, te leuk om niet te benoemen.
Dus, bij deze.
Deze keer had ik er één met speculaas kruiden. Het is zo simpel als het maar kan. Pakje (300 gram biologische spelt meel) bereiden met 525 milliliter water.
Je zou er een ei bij kunnen doen.
Het beslag vond ik iets aan de dikke kant, maar er kan altijd wat water bij.
De pannenkoeken bak je zoals je gewend bent. In wat boter of (olijf)olie. Omdat er kruiden in zaten heb ik ze gemaakt met appel.
Een aanrader.
De speculaas kruiden ruik je goed, maar de smaak komt iets minder door. Wat ik leuk vind is dat ze de suggestie geven om ze bij een curry te serveren.
Puur pannenkoek pannenkoeken
Je hebt helemaal gelijk Henk. Maar ik vind het zo’n leuk bedrijf en ik vind de mensen zo aardig.
Geen excuus, maar er zijn ergere pakjes.
Ik,ga dat met zuurdesem ook eens maken. Ik maak pannenkoeken namelijk altijd met gist. Ik hou van die ‘fluffy’ pannenkoeken. Maar dank voor je tip/ recept!
X
Leuk, zo’n pannekoek uit een pakje, maar het blijft een pannekoek uit een pakje. Een soort van Koopmans-gevoel bekruipt me. Liever maak ik, zeker als basis van de warme maaltijd, zuurdesempannekoekjes. Iets meer voorbereidingswerk (‘s ochtends het zuurdesembeslag, met starter, inzetten zodat het ‘s avonds voldoende gefermenteerd is dat het aanwezige zuur samen met bicarbonaat een ‘zelf’rijzend beslag vormt), maar dan heb je ook wat 😉