• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Standaard scones recept

Basis-recepten Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Lunch Zoet, zoeter, zoetst

Standaard scones recept

Engeland.
Ben ik ook nog nooit geweest. En toch maak ik scones… Een typisch brits gebakje/ koekje/ broodje dat daar veel gegeten wordt. Met jam en clotted cream.

En door dat laatste is dit allemaal gekomen. Vorige week was ik in Amsterdam. Om het feest compleet te maken ging ik nog even langs Marks and Spencers. “Ze hebben er alleen een ‘food’ afdeling zei Didi nog. Alsof ik dat erg vind….

In de koelvitrine lagen pakes clotted cream.
Echte.
Uit Engeland, zeg maar.

En dat nam ik mee. En zo kwam ik op het idee om scones te maken.

Hoe het smaakte? De scones zelf houden het midden tussen koek en brood. Jam is jam. En die clotted cream? Het lijkt wat op boter en is heel goed voor je dieet. Dik worden kan niet.
Dat komt alleen maar door water en lucht.

*adem inhoudt*

Maar wees eerlijk? Ze staan fantastisch op tafel met Pasen.

Standaard scones recept

Standaard scones recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 gram boter (koud)
  • 50 gram kristalsuiker
  • 275 milliliter melk
  • 2 eetlepels extra melk om mee te bestrijken

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Meng de bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Snij de boter in kleine blokjes.
  • Manier 1: Snij met twee mensen de boter in heel kleine stukjes door de bloem. Het moet lijken op grof zand.
  • Manier 2: Pak de handmixer (met de gewone gardes) en klop met de gardes de bloem in kleine stukjes. Ook hier moet het op grof zand gaan lijken.
  • Manier 3: Wrijf met héél koude handen de boter vlug door de bloem tot het op grof zand gaat lijken.
  • Schenk de melk bij de bloem en boter. Roer eerst met een spatel of pollepel het deeg bij elkaar.
  • Wanneer er al een groot stuk deeg in de kom is snel met je handen het laatste restje bloem erbij ‘plakken’. Kneden van dit deeg levert een taaie scone op. Dat willen we niet….
  • Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Druk het met handen vlug plat. Ongeveer 3 tot 4 centimeter dik.
  • Steek met een scherpe uitsteker vormpjes uit het deeg. Dit kan rond, ovaal of vierkant zijn.
  • Leg de scones op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier.
  • Bestrijk de scones met de 2 eetlepels melk.
  • Zet de scones in de oven en bak ze in ongeveer 14 – 16 minuten goudbruin.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.
  • Serveer ze nadat ze afgekoeld zijn. Natuurlijk met clotted cream (of gewoon geklopte slagroom) en jam.

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Standaard scones recept
Gepost op
2015-03-25


Reageer

« Weekplanning maaltijden week 13
Gevulde eieren met gerookte zalm »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}