• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Standaard scones recept

Basis-recepten Echt Eten Feestelijk Kerstrecepten Lunch Zoet, zoeter, zoetst

Standaard scones recept

56
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Engeland.
Ben ik ook nog nooit geweest. En toch maak ik scones… Een typisch brits gebakje/ koekje/ broodje dat daar veel gegeten wordt. Met jam en clotted cream.

En door dat laatste is dit allemaal gekomen. Vorige week was ik in Amsterdam. Om het feest compleet te maken ging ik nog even langs Marks and Spencers. “Ze hebben er alleen een ‘food’ afdeling zei Didi nog. Alsof ik dat erg vind….

In de koelvitrine lagen pakes clotted cream.
Echte.
Uit Engeland, zeg maar.

En dat nam ik mee. En zo kwam ik op het idee om scones te maken.

Hoe het smaakte? De scones zelf houden het midden tussen koek en brood. Jam is jam. En die clotted cream? Het lijkt wat op boter en is heel goed voor je dieet. Dik worden kan niet.
Dat komt alleen maar door water en lucht.

*adem inhoudt*

Maar wees eerlijk? Ze staan fantastisch op tafel met Pasen.

Standaard scones recept

Standaard scones recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 gram boter (koud)
  • 50 gram kristalsuiker
  • 275 milliliter melk
  • 2 eetlepels extra melk om mee te bestrijken

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Meng de bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Snij de boter in kleine blokjes.
  • Manier 1: Snij met twee mensen de boter in heel kleine stukjes door de bloem. Het moet lijken op grof zand.
  • Manier 2: Pak de handmixer (met de gewone gardes) en klop met de gardes de bloem in kleine stukjes. Ook hier moet het op grof zand gaan lijken.
  • Manier 3: Wrijf met héél koude handen de boter vlug door de bloem tot het op grof zand gaat lijken.
  • Schenk de melk bij de bloem en boter. Roer eerst met een spatel of pollepel het deeg bij elkaar.
  • Wanneer er al een groot stuk deeg in de kom is snel met je handen het laatste restje bloem erbij ‘plakken’. Kneden van dit deeg levert een taaie scone op. Dat willen we niet….
  • Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Druk het met handen vlug plat. Ongeveer 3 tot 4 centimeter dik.
  • Steek met een scherpe uitsteker vormpjes uit het deeg. Dit kan rond, ovaal of vierkant zijn.
  • Leg de scones op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier.
  • Bestrijk de scones met de 2 eetlepels melk.
  • Zet de scones in de oven en bak ze in ongeveer 14 – 16 minuten goudbruin.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.
  • Serveer ze nadat ze afgekoeld zijn. Natuurlijk met clotted cream (of gewoon geklopte slagroom) en jam.

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • La Lotteria in AmsterdamLa Lotteria in Amsterdam
  • Freekeh halloumi tomaten saladeFreekeh halloumi tomaten salade
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdagingPeperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Budget maaltijden planning week 47Budget maaltijden planning week 47
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus
  • Budget maaltijden planning week 48Budget maaltijden planning week 48
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonderKookboek Delicious Elke dag bijzonder

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Standaard scones recept
Gepost op
2015-03-25
56
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Weekplanning maaltijden week 13
Gevulde eieren met gerookte zalm »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.850 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    410 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    324 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.