• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Knapperige broodbakjes zelf maken

Brood Budget Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten

Knapperige broodbakjes zelf maken

Schandalig.
Dat is het.
Het is niet eens een echt recept. En het brood heb ik ook al niet eens zelf gebakken. En dat raad ik ook niet aan, want dat kleffe fabrieksbrood leent zich uitstekend voor dit belachelijke ‘recept’.

Soms heb ik van die momenten dat ik mezelf compleet kwijt ben.
Dan draal ik door mijn keuken. Wil ik perse iets maken, maar geen idee wat. Loop ik rond in mijn schort en snauw tegen mijn gezin. Voer de hond een plakje boterhamworst. Laat de kat uit de kraan drinken. Voer ik mijn schildpadden mijn laatste grote garnalen. En dan valt mijn oog op een zak fabrieksbrood.
Ja, geen enkel greintje schroom. Wit fabrieksbrood. Herhaalt u het even? Fa-brieks-brood.

En dan bedenk ik me dat ik daar gerust iets mee kan doen. Deze bakjes maken bijvoorbeeld. Iets anders kon ik niet zo snel bedenken….

Eenmaal gemaakt vond ik ze zelf eigenlijk hartstikke leuk. En lekker. En het schept zo lekker op. Salade erin en je hebt een leuk hapje.

Enfin.

Natuurlijk zat er een nadeel aan. Ik had echt een mega overschot aan boterhammen met een gat erin. Niet getreurd, niks is weggegooid. Ik heb ze laten drogen in de oven en het fijngemalen. Zelf gemaakt panneermeel.
Nee, weest gerust. Dat recept zal ik niet plaatsen….

Knapperige broodbakjes zelf maken

Knapperige broodbakjes zelf maken

Dit heb ik gebruikt:

  • 12 witte boterhammen
  • deegroller
  • roomboter
  • muffin bakblik (met 12 muffin vormen)

Zo maak ik ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Steek met een grote steker rondjes uit het brood.
  • Rol ze wat platter (en groter) uit met de deegroller.
  • Smeer de onderkant in met een dun laagje roomboter.
  • Druk het brood met de roomboter kant naar beneden in de muffinvorm.
  • Bak de bakjes goudbruin en krokant in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • In een afgesloten trommel tot 3 dagen houdbaar.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Knapperige broodbakjes zelf maken
Gepost op
2015-04-01
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)


8 Reacties

« Welk brood bakken we zelf voor Pasen?
Snelle mini quiche van krokante broodbakjes »

Reacties

  1. M zegt

    26/10/2019 om 16:39

    Kijk, hier heb ik nou wat aan! Effe weten hoe je dat doet…

  2. Es zegt

    19/08/2017 om 13:23

    Dank Truze voor je tip!

  3. Truze zegt

    19/08/2017 om 13:22

    Ik heb ook van die broodbakjes gemaakt maar geen paneermeel gemaakt van de boterhammen met rond gat.

    kluts een eitej met bieslook en snippers ham. snij wat kerstomaatjes in plakjes.
    Leg de boterham met rond gat in een beboterde koekenpan , even bakken en omkeren,
    giet in het gat het eimengsel. Eimengsel blijft keurig tussen de lijntjes.
    Leg er daarna de plakjes tomaat op.

    En dan zo op het bord.

  4. Es zegt

    03/04/2015 om 10:22

    Hahahaah Dat brood is gewoon bij de supermarkt te koop. Het allergoedkoopste! X

  5. Didi zegt

    03/04/2015 om 09:36

    leuk idee!! Ga meteen op zoek naar fabrieksbrood….

  6. Es zegt

    01/04/2015 om 19:30

    Ja. Daar heb je helemaal gelijk in. Maar mijn hersenen kunnen dat dan niet helemaal aan….. Alsof er alarm is:”dat is geen recept!”
    Misschien moet ik dat eens loslaten…. 😉

  7. TessaC zegt

    01/04/2015 om 17:12

    Soms zijn de meest eenvoudige ‘recepten’ nog wel zo leuk! Top idee!

Trackbacks

  1. Crema de ruibarbo en cestitas de pan (rabarber curd in broodbakjes) - Bijzonder Spaans schreef:
    30/05/2016 om 16:57

    […] Factory had een tijdje geleden een super simpel receptje op haar blog geplaatst voor het maken van broodbakjes. Erg leuk om te maken en om het met mijn rabarber curd te vullen heb ik er zoete broodbakjes van […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}