Jaren geleden dronk ik koffie. Veel koffie.
Zwart.
En op een dag dronk ik nóg meer koffie. Meer dan goed voor je is, bleek. Ik in de tram op weg naar huis hartkloppingen. En zweetdruppels… Een tikkeltje hypochonder verliet in de tram.
Denkend dat mijn hart het ieder moment zou begeven. En dat ik levenloos ter aarde zou storten ergens halverwege de Overtoom…
Niets was minder waar.
Op een wonderbaarlijke manier genas ik. Na wat glazen water en een half uurtje op de bank.
En ik dronk nooit meer koffie.
Tot op de dag van vandaag.
Op de één of andere manier heb ik een aversie ertegen gekregen…
Maar de geur van koffie vind ik nog steeds onweerstaanbaar. En samen met chocolade? Een combinatie die niet stuk kan. Net zoiets als mayonaise en friet.
Kan ook niet zonder elkaar.
Enfin.
Ik maakte deze muffins. En ik heb het al vaker gezegd: ik ben geen zoetekauw, maar deze kon ik niet weerstaan. Ze blijven ook nog eens dagenlang goed. Niet droog of kruimelig.
Dat past helemaal in mijn straatje. (Dek ze wel even af met wat verhoudfolie. Of wikkel ze per stuk in en vries ze in.)
Koffie banaan chocolade ontbijt muffin
Dit heb ik gebruikt:
- 100 gram boter (op kamertemperatuur)
- 3 rijpe bananen
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 3 theelepels oploskoffie
- 120 gram suiker
- 2 eieren
- 175 gram bloem
- 1/2 theelepel natriumbicarbonaat (bak soda) of 1 eetlepel bakpoeder
- 100 gram pure chocolade, in heel kleine stukjes gehakt
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg papieren muffin vormpjes in een bakblik voor 12 muffins.
- Mix de boter, bananen, zout, cacaopoeder, oploskoffie, suiker en eieren samen tot er bijna geen klontjes meer inzitten. (De banaan blijft in stukjes, dat is niet erg)
- Zeef de bloem en de baksoda (of bakpoeder) erboven.
- Schep met een houten lepel alles snel om.
- Voeg dan de gehakte chocolade toe en schep nogmaals even goed om.
- Verdeel het beslag over de papieren muffin vormpjes.
- Zet het bakblik in de oven.
- Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in een muffins prikt.
Hoi Gina,
Ik bedoel hiermee de oploskoffie (korrels/ poeder) uit een potje of pakje.
Bedoel je met oploskoffie het poeder, of de vloeibare koffie ?
Ja, natuurlijk kan dat. Ik doe het altijd standaard met vormpje. Maar zonder kan ook heel goed! 🙂
Een vraagje. Kan het niet zonder die papiertjes in een muffin vorm. Ik heb een siliconen en een rvs?
Ja. Dat.
Dat wachten en dan te veel koffie drinken. Zo ben ik.
Ze zijn echt lekker! En jij weet dat ik niet zo’n zoetekauw ben. Heb er vier opgegeten!!!
Jeeeee. Ik kan me niet voorstellen nooit meer koffie te drinken. Zo lekker… Maar teveel is inderdaad niet aan te raden. Ik weet nog toen ik op kantoor werkte en er soms wel eens twintig bakken koffie in gingen! Daar moet ik nu ook niet meer aan denken hoor. Deze muffins lijken me dan wel weer heerlijk!
Dat waren ze ook. Ik eet niet zoveel zoet. Maar deze we!
Dat klunkt echt heerlijk!