• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pittige burgers van kip met hazelnoot korstje

Echt Eten Gevogelte Kerstrecepten Recepten

Pittige burgers van kip met hazelnoot korstje

Soms koken Simone en ik zoveel dat ik domweg de helft wel eens vergeet. En dan scroll ik door mijn foto’s en ineens zie ik recepten die ik nog nooit gepost heb.
Vergeten.
Zo gaat dat bij mij.

Eigenlijk zijn het kleine cadeautjes. Want vaak hebben we dat recept gemaakt en soms verander ik er gaandeweg iets in. Om het smeuïger te maken.
Of beter op smaak.
Of soms toch iets minder pittig…
Of gewoon, omdat het kan.

Zo ook deze kipburgers. Uit de tijd dat Simone aan de ‘hele-30-ding’ bezig was. In de eerste instantie was ik sceptisch. Ik doe nooit aan zulke dingen mee. Maar deze burgers komen hier nog regelmatig op tafel.
Gewoon omdat ze goed zijn. En afwisseling in het weekmenu brengen.

Het liefst eet ik ze met in de schil gebakken krieltjes. Ik weet niet waarom. Dat zit nu eenmaal in mijn hoofd. Maar schroom niet om er rijst bij te serveren. Of op een broodje te doen. Maak er dan een hamburger met een Aziatische twist van. Met wat mayonaise gemengd met limoensap en wat Griekse yoghurt.

Pittige burgers van kip met hazelnoot korstje

Pittige burgers van kip met hazelnoot korstje

Dit heb ik gebruikt (6 pers.):

  • 750 kipdijen, zonder bot
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels vissaus
  • 125 gram champignons
  • stukje gember (vingerkootje groot) in dunne plakjes
  • 3 eetlepels geraspte santen van een blok
  • 200 gram hazelnoten, gemalen (voor de korst)
  • (olijf) olie en / of boter om in te bakken

Zo maak ik het:

  • Maal alle ingrediënten, behalve de hazelnoten en (olijf)olie en / of boter tot een fijne massa. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Maar geen grote stukken.
  • Neem een stukje van het mengsel en gaar dit even in de magnetron of in een (koeken)pan. Proef en besluit of het nog wat wat zout, peper en / of vissaus nodig heeft.
  • Vorm van het mengsel kleine platte burgers.
  • Paneer de burgers met de gemalen hazelnoten.
  • Bak de burgers in de hete (olijf)olie en / of boter rondom gaar en bruin. Niet op al te hoog vuur.
  • Serveer direct.
  • Heerlijk bij salade en wat gebakken krieltjes of rijst.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pittige burgers van kip met hazelnoot korstje
Gepost op
2015-04-18


2 Reacties

« Koffie banaan chocolade ontbijt muffin
Weekplanning maaltijden week 17 »

Reacties

  1. Es zegt

    18/04/2015 om 13:26

    Jaaa! Ik ben al druk aan het nadenken! We hadden nog geen thema?
    Ik heb er zo reuze zin in!!

  2. Simone zegt

    18/04/2015 om 09:14

    Jaaaaaa!!! Jee dit is een oudje Ja… 🙂 Kunnen we volgende week ook weer zoveel maken dat we de helft weer kunnen vergeten…:) Gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}