Soms koken Simone en ik zoveel dat ik domweg de helft wel eens vergeet. En dan scroll ik door mijn foto’s en ineens zie ik recepten die ik nog nooit gepost heb.
Vergeten.
Zo gaat dat bij mij.
Eigenlijk zijn het kleine cadeautjes. Want vaak hebben we dat recept gemaakt en soms verander ik er gaandeweg iets in. Om het smeuïger te maken.
Of beter op smaak.
Of soms toch iets minder pittig…
Of gewoon, omdat het kan.
Zo ook deze kipburgers. Uit de tijd dat Simone aan de ‘hele-30-ding’ bezig was. In de eerste instantie was ik sceptisch. Ik doe nooit aan zulke dingen mee. Maar deze burgers komen hier nog regelmatig op tafel.
Gewoon omdat ze goed zijn. En afwisseling in het weekmenu brengen.
Het liefst eet ik ze met in de schil gebakken krieltjes. Ik weet niet waarom. Dat zit nu eenmaal in mijn hoofd. Maar schroom niet om er rijst bij te serveren. Of op een broodje te doen. Maak er dan een hamburger met een Aziatische twist van. Met wat mayonaise gemengd met limoensap en wat Griekse yoghurt.
Pittige burgers van kip met hazelnoot korstje
Dit heb ik gebruikt (6 pers.):
- 750 kipdijen, zonder bot
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gedroogde chilivlokken
- 2 theelepels vissaus
- 125 gram champignons
- stukje gember (vingerkootje groot) in dunne plakjes
- 3 eetlepels geraspte santen van een blok
- 200 gram hazelnoten, gemalen (voor de korst)
- (olijf) olie en / of boter om in te bakken
Zo maak ik het:
- Maal alle ingrediënten, behalve de hazelnoten en (olijf)olie en / of boter tot een fijne massa. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Maar geen grote stukken.
- Neem een stukje van het mengsel en gaar dit even in de magnetron of in een (koeken)pan. Proef en besluit of het nog wat wat zout, peper en / of vissaus nodig heeft.
- Vorm van het mengsel kleine platte burgers.
- Paneer de burgers met de gemalen hazelnoten.
- Bak de burgers in de hete (olijf)olie en / of boter rondom gaar en bruin. Niet op al te hoog vuur.
- Serveer direct.
- Heerlijk bij salade en wat gebakken krieltjes of rijst.
Jaaa! Ik ben al druk aan het nadenken! We hadden nog geen thema?
Ik heb er zo reuze zin in!!
Jaaaaaa!!! Jee dit is een oudje Ja… 🙂 Kunnen we volgende week ook weer zoveel maken dat we de helft weer kunnen vergeten…:) Gezellig!