Zonder schroom ga ik gewoon verder met die grappige krokante broodbakjes.
Want ik ging los in die keuken!
Wat een lol had ik om mijzelf.
Omdat ik natuurlijk niet twee van die bakjes bak. Maar gelijk een stuk of 24 kon ik nog even verder borduren op dit ‘recept’. Dus maakt ik deze mini quiches en een salade die ik ook met die bakjes at.
U begrijpt dat ik met Pasen ze niet meer eet.
Het waren er best veel….
Alhoewel ik deze wel heel goed gelukt vond. Zeker vanwege de tijd waarin ze klaar zijn.
En zeg zelf: kaas, ei en ham uit de oven. Het wordt toch nooit beter dan dat?
Deze mini quiches kunnen eigenlijk altijd wel. Als ontbijt (toch?), brunch, lunch of als snack. Ze kunnen ruim van te voren gemaakt worden. Warm, lauw of op kamertemperatuur. Ze smaken altijd.
Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik nogal erg rustieke bruine randjes aan de ham had gekregen. Die heb ik eraf geknipt. Ik denk dat het ook ligt aan de hoeveelheid suiker die in de ham zit.
Even in de gaten houden dus.
Eventueel de bakvorm even afdekken met wat aluminiumfolie of de oventemperatuur iets lager zetten.
Snelle mini quiche van krokante broodbakjes
Dit heb ik gebruikt (6 stuks):
- 6 krokante broodbakjes van te te maken (Klik hier om te zien hoe)
- 6 plakjes ham
- 3 eetlepels creme fraiche
- 1 ei (L)
- 40 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel gesneden kruiden (peterselie, bieslook etc, naar smaak)
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
Extra: muffin bakvorm
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe de krokante broodbakjes in de muffin bakvorm.
- Leg in elk bakje een plakje ham.
- Klop de creme fraiche, ei, kaas, kruiden, zout en peper tot een egaal mengsel.
- Verdeel het mengsel over de krokante broodbakjes.
- Zet de mini quiches in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.
- Serveer ze warm, lauw of op kamertemperatuur.
Hallo Everdien,
Ja hoor. Dat kan heel goed!
Hallo, kan ik deze mini quiches ook invriezen?