• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Basis-recepten / Bladerdeeg recept snelle manier

Basis-recepten Brood Deeg Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Voorraad maken

Bladerdeeg recept snelle manier

Helend.
Dat vind ik aan bakken.

Uitgebreid je deeg kneden. Wachtend op het resultaat terwijl er heerlijke geuren uit de oven komen.

Bladerdeeg wekt bij mij een soort van luxe gevoel op. Dat rijke deeg waarbij ieder laagje knispert tussen je tanden. (Dat heel je schoot en decolleté ook onder de kruimels zitten. Dáár hebben we even niet over….)

Echt, serieus bladerdeeg is een hele klus. En daar heb ik niet altijd even veel zin in.
Ja, niets menselijks is mij vreemd.

Dit deeg is sneller maar doet niet onder voor bladerdeeg. En het is zo veelzijdig! Voor hartige taart. Broodjes of om een stoofpot mee af te dekken en in de oven te zetten.

Ik maak vaak een dubbele portie en vries het in. Altijd handig om in de vriezer te hebben.

En hiermee start ik een nieuwe categorie. Basis-recepten met vervolg recepten.

Bladerdeeg recept snelle manier

Bladerdeeg recept snelle manier

Dit gebruik ik:

  • 300 gram bloem (extra voor het uitrollen)
  • 1/2 theelepel zout (geen grof zout)
  • 15 milliliter (olijf)olie
  • kleine halve theelepel bakpoeder (geen baksoda)
  • 175 gram koude roomboter in heel kleine blokjes gesneden
  • 100 gram water
  • 50 gram melk

Zo maak ik het:

  • Meng de bloem, zout, olie en bakpoeder in een grote kom.
  • Roer alles goed door elkaar. Met handen of een pollepel.
  • Voeg alle blokjes boter toe. Schud ze goed door de bloem.
  • Schenk het water en de melk erbij.
  • Duw nu met koele (liefst koude) handen alles bij elkaar. Het moet een beetje op deeg lijken. Maar zorg ervoor dat de blokjes boter (een beetje) intact blijven.
  • Zet de kom een half uur in de koelkast.
  • Strooi wat (flink wat) bloem op het werkvlak.
  • Leg het deeg op het werkvlak. Bestrooi ook de bovenkant van het deeg met wat bloem.
  • Rol het deeg nu uit tot een rechthoekige lap. Ongeveer 20 cm bij 40 cm.
  • Vouw nu de zijkanten (de deeglap is met de langste kant onder/ boven.) naar binnen. Vouw het deeg als het ware in drieën.
  • Leg het deeg in de koelkast voor 30 minuten.
  • Bestrooi het werkvlak weer met bloem.
  • Leg het deeg erop. Met de ‘open kant’ naar de zijkanten.
  • Bestrooi met bloem en rol weer uit tot een lap van 20 bij 40 centimeter.
  • Vouw het deeg weer op in drieën.
  • Laat het deeg weer een 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Herhaal nog één keer het uitrollen en opvouwen. (eventueel nog eens herhalen voor extra fijn deeg, maar niet verplicht)
  • Het deeg is nu klaar voor gebruik.
    Maar kan op dit moment prima ingevroren worden.
    Ik verdeel het deeg in tweeën en vries het in.

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Bladerdeeg recept snelle manier
Gepost op
2015-05-05
Voorbereidingstijd
0H30M
Kook tijd
1H30M
Totale tijd
2H0M
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)


2 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 19
Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje »

Trackbacks

  1. 11 heerlijke zoete bladerdeeg recepten - Kleine Lekkernijen. – ElsaRblog schreef:
    25/03/2020 om 09:51

    […] Es-factory: Bladerdeeg recept snelle manier. […]

  2. 11 heerlijke zoete bladerdeeg recepten - Kleine Lekkernijen. | ElsaRblog schreef:
    10/05/2018 om 13:00

    […] Es-factory: Bladerdeeg recept snelle manier. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}