• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Brood recept Macedonië Pogacha

Brood Deeg Echt Eten Kerstrecepten Wereldgerechten

Brood recept Macedonië Pogacha

Jammer genoeg heb ik van afgelopen keer niet heel veel foto’s kunnen maken van de week met wereldgerechten.

Maar dit brood heb ik afgelopen weken al een paar keer gebakken. Het brood is superzacht van binnen. En de korst is bros. Bijna koek-achtig. En het recept is echt heel simpel.

Het rijst niet zo hard als ‘gewoon’ brood. Dat komt omdat het vrij zwaar deeg is.

Wij aten dit met een stoofschotel. Natuurlijk ook uit Macedonië. Maar schroom niet om dit brood bij soep te serveren. Of, zoals ik doe, gewoon te bakken en als ontbijt te eten. Ik laat dan wel de lente ui eruit.

Brood recept Macedonië Pogacha

Brood recept Macedonië Pogacha

Dit gebruik ik:

  • 400 gram bloem
  • 7 gram gist (is 1 zakje)
  • 125 gram creme fraiche
  • 150 gram melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 7 gram zout
  • 1/2 bosje lente-ui, in dunne ringen gesneden

Zo maak ik het:

  • Meng de bloem met de gist en het suiker.
  • Voeg de creme fraiche, melk, zout en het ei toe.
  • Kneed er een soepel deeg van. Wanneer het iets te droog is: voeg wat melk toe. Wanneer het iets te veel plakt: voeg wat bloem toe. Kneed het deeg zeker 10 minuten met je handen. In de machine een minuut of 6.
  • Meng als laatste de gesneden lente-ui door het deeg.
  • Leg het deeg in een kom die ingevet is met wat olie. Dek het af met een doek of douchemuts. Laat het deeg 45 minuten rijzen. Het moet in volume verdubbeld zijn.
  • Haal het deeg uit de kom en druk het plat.
  • Bol het deeg nu op tot een groot rond brood.
  • Leg het op een stuk bakpapier waar wat bloem op is gestrooid.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Laat het brood nu nog eens een half uur rijzen.
  • Snij het brood met een scherp mes een aantal keren in op de bovenkant.
  • Zet het in de oven en bak het in 25 tot 30 minuten gaar en bruin.
  • Laat afkoelen op een rekje. (Als je kunt…..)

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Brood recept Macedonië Pogacha
Gepost op
2015-05-14
Voorbereidingstijd
1H15M
Kook tijd
0H30M
Totale tijd
1H45M
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)


6 Reacties

« Hartig bladerdeeg geitenkaas paprika taartje
Rijke stoofschotel met vlees uit Macedonië »

Reacties

  1. Es zegt

    14/05/2015 om 18:49

    Ik hoop voor je dat er ergens nog een bekertje creme fraiche staat te niksen! En zaterdag komt de stoofschotel online die ‘er bij’ hoorde.

  2. Carola zegt

    14/05/2015 om 16:47

    Hier hou ik van. Robuust, smaakvol en uit een land dat je een sprookjesgevoel geeft.
    Heb ik niet nog een half bekertje crème fraiche staan dat aan het nixen is?

  3. Es zegt

    14/05/2015 om 11:15

    Ik geloof dat ik nog. Niet goed wakker was toen ik deze post schreef…. Het zout kan met de crème fraiche erbij.
    Dankjewel voor je oplettendheid!

  4. Sarah zegt

    14/05/2015 om 10:55

    wanneer gaat de zout erbij?

  5. Es zegt

    14/05/2015 om 10:39

    Oeps! Dankjewel Laura. Ik heb het aangepast. Één zakje, 7 gram gist moet erin. Jij bent goed wakker! Hahaha 🙂

  6. Laura zegt

    14/05/2015 om 10:33

    Hoeveel gist moet er in? Dit staat niet bij de ingredienten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}