• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Echt Eten / Hartig bladerdeeg geitenkaas paprika taartje

Echt Eten Hapjes en Snacks Kerstrecepten Lunch Vegetarisch

Hartig bladerdeeg geitenkaas paprika taartje

31
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Als klein kind wilde ik maar wat graag thuis blijven wanneer mijn ouders boodschappen gingen doen.

Waarom vraagt u zich af?

Nou, dan kon ik stiekem bakken. ‘Bikkelballen’. Balletjes van deeg en bloem en suiker. Keihard werden die in de oven.
Ik had nog nooit gehoord van rijsmiddelen, dat blijkt.
Ik wisselde dan ook vrij snel van mijn melktanden….

Eigenlijk levensgevaarlijk. Wij hadden namelijk een gasoven. Niet dat er ooit iets gebeurd is.
Maar pas later besefte ik me dat.
Ik denk dat ze dat bedoelen met ‘wijsheid komt met de jaren’.

Overigens heb ik ooit wel één van mijn vlechten afgebrand. Niet eens met mijn stiekem ‘bakkertje spelen’. Maar omdat ik in de fluitketel wilde kijken of het water al kookte.

Op de één of andere manier schoof één van mijn vlechten tussen de ketel en het fornuis. Rechtstreeks het vuur in. Mijn vlecht vatte vlam en ik liep maanden met ‘niet zulk heel lang haar’ rond….

Tegenwoordig is mijn oven elektrisch. Dat scheelt. En water kook ik in de waterkoker. Ook elektrisch.
En ja, ik kijk nog steeds graag of het water al kookt.

Enfin.

Ik ben dol op het bladerdeeg recept. Ik maakte dan nog eens hartige taartjes ermee. Met geitenkaas en paprika.

Hartig bladerdeeg geitenkaas paprika taartje

Hartig bladerdeeg geitenkaas paprika taartje

Dit heb ik gebruikt (6 stuks):

  • 1/2 keer het basisrecept voor bladerdeeg
  • 1 groene paprika, in repen gesneden
  • 6 plakjes harde geitenkaas
  • 1/2 theelepel gerookte paprika poeder (scherp of mild, naar smaak)
  • verse zwarte peper uit de molen
  • beetje olijfolie

Zo maak ik het:

  • De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  • Rol het bladerdeeg uit. Ongeveer een 1/2 centimeter dik.
  • Steek met een steker 6 rondjes uit. Of snij ze uit met een scherp mes.
  • Beleg de rondjes deeg met een plakje geitenkaas.
  • Schik er de repen paprika over.
  • Bestrooi met de gerookte paprikapoeder.
  • Maal er wat zwarte peper over.
  • Bedruppel met wat olijfolie.
  • Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

Ook lekker:

  • Mozzarella pesto salami bladerdeeg hapjes receptMozzarella pesto salami bladerdeeg hapjes recept
  • Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de ovenHartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven
  • Winterse rundvlees champignons paprika stoofpotWinterse rundvlees champignons paprika stoofpot
  • Vegetarische chili sin carne receptVegetarische chili sin carne recept
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus
  • Recept hartige witloftaart met brie en walnotenRecept hartige witloftaart met brie en walnoten
  • Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressingGeitenkaas salade appelstroop balsamico dressing
  • Oven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflookOven recept rozemarijn lamsbout met gepofte knoflook
  • Challah Joods brood  zelf maken Pasen receptChallah Joods brood zelf maken Pasen recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hartig bladerdeeg geitenkaas paprika taartje
Gepost op
2015-05-12
Voorbereidingstijd
0H10
Kook tijd
0H25
Totale tijd
0H35M
31
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Leave a Comment

« Weekplanning maaltijden week 20
Brood recept Macedonië Pogacha »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.850 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    877 x gedeeld
  •  
    Vegetarische chili sin carne recept...
    Januari vind ik maar een depressieve maand. Na al het feestgeweld is het ineens weer over tot de ord
    649 x gedeeld
  •  
    Shoarma kaas calzone recept zelf maken...
    Eten. Er zijn dagen dat ik er in om kom. Na een fotoshoot. Na een dagje koken voor mijn blog. Gewoon
    454 x gedeeld
  •  
    Winterse rundvlees champignons paprika stoofpot...
    Dit jaar viel Sinterklaas een beetje in het water… Paps nog zo ziek, druk met werk en natuurli
    210 x gedeeld
  •  
    Milanese saffraan risotto recept...
    Italiano Mercato. Let op. Dit is géén gesponsorde post. Ik heb gewoon netjes afgerekend. (Wel twee
    159 x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Pittige makreel broodjes recept

Pittige makreel broodjes recept

Recept Thaise viskoekjesmet koriander en lenteui

Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Recept pittige biefstuk wraps

Recept pittige biefstuk wraps

Pittige makreel broodjes recept

Pittige makreel broodjes recept

Freekeh halloumi tomaten salade

Freekeh halloumi tomaten salade

Zeeduivel met koude mosterdsaus

Zeeduivel met koude mosterdsaus

Recept heek in zwarte bonensaus

Recept heek in zwarte bonensaus

Copyright © 2019 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2019 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.