• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje

Brood Deeg Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Kerstrecepten Lunch Pasta en andere deegwaren Recepten Vis

Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje

Sinds een paar weken sport mijn dochter.
Fanatiek.

En ineens is ze geïnteresseerd in voeding. Over hoeveel procent van je eten uit koolhydraten moet bestaan. Of hoeveel procent vet. En hoeveel calorieën ze nodig heeft.
En dat zijn er veel!
Dus eet ze heel de dag door. Dat deed ze altijd al.
Maar toch.

Alles wordt bijgehouden. Hoeveel eiwit er nodig is. Hoeveel koolhydraten. Want het is belangrijk dat je niet te weinig eet. Dat is heel slecht voor je lichaam.
Dus is het ontbijt nu belangrijker dan alle afgelopen jaren. Wordt er verantwoord tussendoor gegeten. En uitgebreid geluncht. Wat betreft het avondeten: Ik ben goedgekeurd.
Dat u dat even weet……

Dus zijn de kroppen sla niet aan te slepen. Heb ik tegenwoordig een contract met de feta leverancier. En kijk ik mijn rucola en tuinkers zo’n beetje de grond uit. Mini tomaatjes koop ik gewoon van de pallet af.

En die minitomaatjes. Die wilde ik eens anders gebruiken dan alleen in de salade.

Ik maakte er taartjes van. Best verantwoorde taartjes. Af en toe mag dat.
Volgens mijn dochter.

Enig om te zien, vond ik. Dat bladerdeeg  werd wel vier keer zo hoog!

Enfin.

Het recept.

Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje

Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje

Nodig voor 6 taartjes:

  • 1/2 keer het basis-recept voor bladerdeeg
  • 12 ansjovis filets
  • 12 tot 14 mini kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • 3 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • vers gemalen peper

Zo maak ik ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Rol het deeg uit tot het een halve centimeter dik is.
  • Steek 6 rondjes (of snij uit met een scherp mes) uit het deeg.
  • Beleg de stukken deeg met de tomaten schijfjes.
  • Leg op ieder stuk deeg 2 ansjovis filets.
  • Strooi op ieder taartje een halve theelepel kappertjes en een beetje tijm.
  • Maal er wat zwarte peper over.
  • Bak de taartjes in de oven in +/- 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje
Gepost op
2015-05-07
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H25M
Totale tijd
0H40M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)


Reageer

« Bladerdeeg recept snelle manier
Weekplanning maaltijden week 20 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}