Sinds een paar weken sport mijn dochter.
Fanatiek.
En ineens is ze geïnteresseerd in voeding. Over hoeveel procent van je eten uit koolhydraten moet bestaan. Of hoeveel procent vet. En hoeveel calorieën ze nodig heeft.
En dat zijn er veel!
Dus eet ze heel de dag door. Dat deed ze altijd al.
Maar toch.
Alles wordt bijgehouden. Hoeveel eiwit er nodig is. Hoeveel koolhydraten. Want het is belangrijk dat je niet te weinig eet. Dat is heel slecht voor je lichaam.
Dus is het ontbijt nu belangrijker dan alle afgelopen jaren. Wordt er verantwoord tussendoor gegeten. En uitgebreid geluncht. Wat betreft het avondeten: Ik ben goedgekeurd.
Dat u dat even weet……
Dus zijn de kroppen sla niet aan te slepen. Heb ik tegenwoordig een contract met de feta leverancier. En kijk ik mijn rucola en tuinkers zo’n beetje de grond uit. Mini tomaatjes koop ik gewoon van de pallet af.
En die minitomaatjes. Die wilde ik eens anders gebruiken dan alleen in de salade.
Ik maakte er taartjes van. Best verantwoorde taartjes. Af en toe mag dat.
Volgens mijn dochter.
Enig om te zien, vond ik. Dat bladerdeeg werd wel vier keer zo hoog!
Enfin.
Het recept.
Hartig bladerdeeg tomaten ansjovis taartje
Nodig voor 6 taartjes:
- 1/2 keer het basis-recept voor bladerdeeg
- 12 ansjovis filets
- 12 tot 14 mini kerstomaatjes, in plakjes gesneden
- 3 theelepels kappertjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- vers gemalen peper
Zo maak ik ze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Rol het deeg uit tot het een halve centimeter dik is.
- Steek 6 rondjes (of snij uit met een scherp mes) uit het deeg.
- Beleg de stukken deeg met de tomaten schijfjes.
- Leg op ieder stuk deeg 2 ansjovis filets.
- Strooi op ieder taartje een halve theelepel kappertjes en een beetje tijm.
- Maal er wat zwarte peper over.
- Bak de taartjes in de oven in +/- 25 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
Geef een reactie