Brouwland.
Dat is een winkel waar ik echt uren kan rond sjokken. En dan krijg ik een soort van eufor gevoel. Wil bier brouwen, wijn maken, wecken tot ik meneer Hak voorbij zal streven. Of likeur maken. Kaas maken.
Of toch maar een kersenontpitter aanschaffen waar je duizenden kersen in één keer mee kan ontpitten.
Het was maar goed dat Simone mee was.
Hup erin.
Spullen kopen (Ok, één ding meer dan bedacht) en er weer uit.
En zo stonden wij beiden buiten met een potje pectine. En dat Simone ook nog eens om kwam in de rabarber besloten wij er jam mee te maken. Wel met minder suiker.
Eén ding is niet helemaal goed gegaan. We hadden de pectine wat te lang laten mee koken. Dit heb ik veranderd in het recept. Pectine verliest namelijk zijn bindkracht weer bij langer dan 7 minuten koken.
Ach.
Wij hebben weer een fantastische dag gehad. Dus dat mocht de pret niet drukken.
Overigens ben ik dol op rabarber. Ik denk dat ik gewoon een heel ‘zuur’ mens ben. Ik heb nog legio recepten liggen die ik dolgraag eens zou willen maken met die mooie roze stelen.
Enfin.
Het recept.
Rabarber aardbeien jam recept
Dit heb ik gebruikt:
- 700 gram rabarber, in kleine stukjes gesneden
- 500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 250 gram suiker
- 20 gram pectine
Zo maak ik het:
- Doe de rabarber, aardbeien en suiker in een hoge pan.
- Breng alles aan de kook.
- Schep het gevormde schuim van de de bovenkant.
- Kook de vruchten in ongeveer 10 minuten tot een pulp.
- Voeg dan de pectine toe en kook dit ongeveer 6 tot 7 minuten mee.
- Schep de jam over in brandschone potten.
- Draai het deksel erop en zet ze 5 minuten op de kop.
- Zet de potten weer gewoon neer en laat goed afkoelen.
Note: Deze ‘jam’ is niet zolang houdbaar als andere. Dit vanwege de hoeveelheid suiker. Eenmaal geopend nog maximaal een week in de koelkast bewaren.
Ooooh! Rabarber is zooooo lekker! Ik heb ook ergens een cake staan met rabarber! ???
Joehoe..we hebben weer een overeenkomst,…ik ben ook dol op rabarber..mmmm
Oh? Ik zit in de trein. Kijk later even! Dank voor het laten weten!
Chiazadengel. De Facebookcomments doen een beetje raar lijkt het :/
Hahaha! Gelukkig!
Zuur mens of niet, ik hou er wel van!