• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Rabarber aardbeien jam recept

Echt Eten Fruit Voorraad maken Zoet, zoeter, zoetst

Rabarber aardbeien jam recept

Brouwland.
Dat is een winkel waar ik echt uren kan rond sjokken. En dan krijg ik een soort van eufor gevoel. Wil bier brouwen, wijn maken, wecken tot ik meneer Hak voorbij zal streven. Of likeur maken. Kaas maken.
Of toch maar een kersenontpitter aanschaffen waar je duizenden kersen in één keer mee kan ontpitten.

Het was maar goed dat Simone mee was.
Hup erin.
Spullen kopen (Ok, één ding meer dan bedacht) en er weer uit.

En zo stonden wij beiden buiten met een potje pectine. En dat Simone ook nog eens om kwam in de rabarber besloten wij er jam mee te maken. Wel met minder suiker.

Eén ding is niet helemaal goed gegaan. We hadden de pectine wat te lang laten mee koken. Dit heb ik veranderd in het recept. Pectine verliest namelijk zijn bindkracht weer bij langer dan 7 minuten koken.

Ach.
Wij hebben weer een fantastische dag gehad. Dus dat mocht de pret niet drukken.

Overigens ben ik dol op rabarber. Ik denk dat ik gewoon een heel ‘zuur’ mens ben. Ik heb nog legio recepten liggen die ik dolgraag eens zou willen maken met die mooie roze stelen.

Enfin.

Het recept.

Rabarber aardbeien jam recept

Rabarber aardbeien jam recept

Dit heb ik gebruikt:

  • 700 gram rabarber, in kleine stukjes gesneden
  • 500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 250 gram suiker
  • 20 gram pectine

Zo maak ik het:

  • Doe de rabarber, aardbeien en suiker in een hoge pan.
  • Breng alles aan de kook.
  • Schep het gevormde schuim van de de bovenkant.
  • Kook de vruchten in ongeveer 10 minuten tot een pulp.
  • Voeg dan de pectine toe en kook dit ongeveer 6 tot 7 minuten mee.
  • Schep de jam over in brandschone potten.
  • Draai het deksel erop en zet ze 5 minuten op de kop.
  • Zet de potten weer gewoon neer en laat goed afkoelen.

Note: Deze ‘jam’ is niet zolang houdbaar als andere. Dit vanwege de hoeveelheid suiker. Eenmaal geopend nog maximaal een week in de koelkast bewaren.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


6 Reacties

« Gerookte kip zelf maken
Recept op te rollen wraps gist deeg »

Reacties

  1. Es zegt

    07/06/2016 om 07:35

    Ooooh! Rabarber is zooooo lekker! Ik heb ook ergens een cake staan met rabarber! ???

  2. anita zegt

    07/06/2016 om 00:38

    Joehoe..we hebben weer een overeenkomst,…ik ben ook dol op rabarber..mmmm

  3. Es zegt

    21/05/2015 om 10:30

    Oh? Ik zit in de trein. Kijk later even! Dank voor het laten weten!

  4. Angela | Great Body & Skin zegt

    21/05/2015 om 10:24

    Chiazadengel. De Facebookcomments doen een beetje raar lijkt het :/

  5. Es zegt

    21/05/2015 om 10:11

    Hahaha! Gelukkig!

  6. Kim zegt

    21/05/2015 om 09:29

    Zuur mens of niet, ik hou er wel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}