Wraps. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik heb al een recept geplaatst voor deeg zonder gist. Dat is een favoriet recept van mij.
Maar….
Vroeger, zo’n 20 jaren geleden kocht ik regelmatig een broodje gyros. Ik droom daar nog steeds van. Zo verschrikkelijk lekker! Vond ik dan he? En ik had er genoeg aan voor een avond maaltijd.
Dus mij zoektocht naar een zelfde soort broodje was geboren. En ik wist direct dat een tortilla niet voldeed aan dat perfecte broodje. Dat brood was dikker. Meer bite.
Dus bakte ik er afgelopen tijd vrolijk op los. Op zoek naar dat perfecte platte brood dat je kunt oprollen. Zodat je daar al die groenten en geroosterd vlees in kan vangen. (Ik wilde dat gewoon zeggen: “Vangen”. Vergeef me… Net zoals de verschrikkelijke titel….)
Recept op te rollen wraps gist deeg


Plat brood van gistdeeg
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 7 gram gist korrels
- 300 gram melk
- 7 gram zout
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Kneed van de bloem, gist, melk en zout een deeg.
- Voeg na een paar minuten kneden de olijfolie toe.
- Is het deeg iets te droog? Voeg wat melk toe. Is het iets te kleverig? Voeg iets bloem toen. Het deeg mag iets plakken maar niet aan je handen.
- Kneed het deeg tot het goed gluten heeft gevormd. Dit kun je zien door een stukje deeg te pakken. Rek dit uit. Als je er een heel dun vliesje van kan maken zonder dat het scheurt is het goed.
- Leg het deeg in een kom die ingevet is met wat olie.
- Laat het deeg rijzen totdat het twee keer zo groot is geworden.
- Druk het deeg plat.
- Maak 10 bolletjes van het deeg. Ze wegen ongeveer 80 gram.
- Dek de bolletjes af tegen uitdroging.
- Bestrooi het werkvlak met wat bloem.
- Rol een bolletje deeg dun uit.
- Zet een pan op half hoog vuur.
- Bak nu het platte brood aan iedere kant ongeveer 3 minuten.
- Ga zo door tot al het deeg op is.
- Bewaar de broden onder wat plastic folie. Of vries ze in. (Gewoon laten ontdooien in de verpakking voor gebruik)
Geef een reactie