• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept stroganoff saus voor pasta

Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Rundvlees Sauzen

Recept stroganoff saus voor pasta

311
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Stroganoff.
Wat een woord. Heb wel drie keer moeten zoeken hoe ik dat nu goed schreef…. Ik heb het hier maar op gehouden.

Rundvlees. Dat hadden we al lang niet meer gegeten. En aangezien het weer nog steeds niet heel erg zomers is, vond ik eens stoofpot wel op zijn plaats.

Ergens in mijn keuken stond nog een restjes cognac. Al heel lang. Te lang.
Ik voelde me wild en culinair en besloot het in de pan te schenken. Voor extra diepte.
Ofzo.

En het ruimde zo lekker op.

Maar dat hoeft niet. Rode wijn kan ook prima. Of gewoon iets extra water.

Enfin.

Hier was de pan schoon leeg. Dus het recept volgt hieronder.

Recept stroganoff saus voor pasta

Recept stroganoff saus voor pasta

Recept stroganoff saus voor pasta
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
15 minuten
Kooktijd:
120 minuten
Totale tijd:
2 uren 15 minuten
 
Deze pastasaus moet lang stoven, maar is dan ook zeker de moeite waard! Lekker bij een grove pasta zoals parpardelle.
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Serves: 6 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 400 gram lintpasta
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 500 gram riblappen (rund), in blokjes gesneden
  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 60 milliliter cognac of rode wijn (kan weggelaten worden)
  • 500 gram champignons, in vieren gesneden
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie, fijngehakt
Zo maak ik het:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan.
  2. Bak hierin de spekblokjes met de uien. Tot de uien zacht zijn.
  3. Voeg dan de riblappen toe en bak ze even mee.
  4. Bak de tomatenpuree een paar minuten mee.
  5. Blus af met de cognac of rode wijn. Laat dit op hoog vuur even koken zodat de alcohol verdwenen is.
  6. Voeg de champignons, bouillonblokjes, laurierblaadjes en de rode paprika toe.
  7. Zet het vuur laag en laat alles heet worden.
  8. Kijk na 10 minuten of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders wat water toe.
  9. Zet de pan op een vlamverdeler en laat het rundvlees in ongeveer 2 tot 3 uren zacht worden. Roer af en toe en voeg eventueel iets water toe wanneer het iets te droog dreigt te worden.
  10. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en/ of zout.
  11. Kook de pasta zoals is aangegeven op de verpakking.
  12. Serveer de pasta met de saus.
  13. Strooi er vlak voor het serveren de gehakte peterselie over.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 48Budget maaltijden planning week 48
  • Rode bieten pasta zelf makenRode bieten pasta zelf maken
  • Zeeduivel met koude mosterdsausZeeduivel met koude mosterdsaus
  • Budget maaltijden planning week 46Budget maaltijden planning week 46
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Budget maaltijdenplanning week 49Budget maaltijdenplanning week 49
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • La Lotteria in AmsterdamLa Lotteria in Amsterdam

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept stroganoff saus voor pasta
Gepost op
2015-05-28
Voorbereidingstijd
0H30M
Kook tijd
2H30M
Totale tijd
3H0M
311
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


6 Reacties

« Club sandwich gerookte kip
Uit Pauline’s keuken kookboek »

Reacties

  1. Es zegt

    29/05/2015 om 16:00

    Vannacht? Schikt dat? 😉

  2. Es zegt

    28/05/2015 om 17:55

    Dankjewel Melana! 🙂

  3. Es zegt

    28/05/2015 om 17:55

    Vannacht? Komt dat uit? 😉

  4. Melana zegt

    28/05/2015 om 14:36

    Ziet er erg lekker uit!

    http://www.Melana.nl

  5. Elbrich zegt

    28/05/2015 om 14:10

    Hier mag je mij ‘s nachts wel voor wakker maken!

    Liefs, Elbrich

Trackbacks

  1. Weekmenu maaltijden week 21 ~ Es' Factory schreef:
    22/05/2016 om 07:00

    […] Zondag: Pasta met stroganoff saus […]

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.