• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept stroganoff saus voor pasta

Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren Rundvlees Sauzen

Recept stroganoff saus voor pasta

Stroganoff.
Wat een woord. Heb wel drie keer moeten zoeken hoe ik dat nu goed schreef…. Ik heb het hier maar op gehouden.

Rundvlees. Dat hadden we al lang niet meer gegeten. En aangezien het weer nog steeds niet heel erg zomers is, vond ik eens stoofpot wel op zijn plaats.

Ergens in mijn keuken stond nog een restjes cognac. Al heel lang. Te lang.
Ik voelde me wild en culinair en besloot het in de pan te schenken. Voor extra diepte.
Ofzo.

En het ruimde zo lekker op.

Maar dat hoeft niet. Rode wijn kan ook prima. Of gewoon iets extra water.

Enfin.

Hier was de pan schoon leeg. Dus het recept volgt hieronder.

Recept stroganoff saus voor pasta

Recept stroganoff saus voor pasta

Recept stroganoff saus voor pasta

Es
Deze pastasaus moet lang stoven, maar is dan ook zeker de moeite waard! Lekker bij een grove pasta zoals parpardelle.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram lintpasta
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 500 gram riblappen rund, in blokjes gesneden
  • 2 uien grof gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 60 milliliter cognac of rode wijn kan weggelaten worden
  • 500 gram champignons in vieren gesneden
  • 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 bouillonblokjes rund
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een grote pan.
  • Bak hierin de spekblokjes met de uien. Tot de uien zacht zijn.
  • Voeg dan de riblappen toe en bak ze even mee.
  • Bak de tomatenpuree een paar minuten mee.
  • Blus af met de cognac of rode wijn. Laat dit op hoog vuur even koken zodat de alcohol verdwenen is.
  • Voeg de champignons, bouillonblokjes, laurierblaadjes en de rode paprika toe.
  • Zet het vuur laag en laat alles heet worden.
  • Kijk na 10 minuten of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders wat water toe.
  • Zet de pan op een vlamverdeler en laat het rundvlees in ongeveer 2 tot 3 uren zacht worden. Roer af en toe en voeg eventueel iets water toe wanneer het iets te droog dreigt te worden.
  • Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en/ of zout.
  • Kook de pasta zoals is aangegeven op de verpakking.
  • Serveer de pasta met de saus.
  • Strooi er vlak voor het serveren de gehakte peterselie over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept stroganoff saus voor pasta
Gepost op
2015-05-28
Voorbereidingstijd
0H30M
Kook tijd
2H30M
Totale tijd
3H0M


6 Reacties

« Club sandwich gerookte kip
Uit Pauline’s keuken kookboek »

Reacties

  1. Es zegt

    29/05/2015 om 16:00

    Vannacht? Schikt dat? 😉

  2. Es zegt

    28/05/2015 om 17:55

    Dankjewel Melana! 🙂

  3. Es zegt

    28/05/2015 om 17:55

    Vannacht? Komt dat uit? 😉

  4. Melana zegt

    28/05/2015 om 14:36

    Ziet er erg lekker uit!

    http://www.Melana.nl

  5. Elbrich zegt

    28/05/2015 om 14:10

    Hier mag je mij ’s nachts wel voor wakker maken!

    Liefs, Elbrich

Trackbacks

  1. Weekmenu maaltijden week 21 ~ Es' Factory schreef:
    22/05/2016 om 07:00

    […] Zondag: Pasta met stroganoff saus […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}