Stroganoff.
Wat een woord. Heb wel drie keer moeten zoeken hoe ik dat nu goed schreef…. Ik heb het hier maar op gehouden.
Rundvlees. Dat hadden we al lang niet meer gegeten. En aangezien het weer nog steeds niet heel erg zomers is, vond ik eens stoofpot wel op zijn plaats.
Ergens in mijn keuken stond nog een restjes cognac. Al heel lang. Te lang.
Ik voelde me wild en culinair en besloot het in de pan te schenken. Voor extra diepte.
Ofzo.
En het ruimde zo lekker op.
Maar dat hoeft niet. Rode wijn kan ook prima. Of gewoon iets extra water.
Enfin.
Hier was de pan schoon leeg. Dus het recept volgt hieronder.
Recept stroganoff saus voor pasta

Recept stroganoff saus voor pasta
Ingrediënten
- 400 gram lintpasta
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 500 gram riblappen rund, in blokjes gesneden
- 2 uien grof gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 60 milliliter cognac of rode wijn kan weggelaten worden
- 500 gram champignons in vieren gesneden
- 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 2 bouillonblokjes rund
- 2 eetlepels olijfolie
- peterselie fijngehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan.
- Bak hierin de spekblokjes met de uien. Tot de uien zacht zijn.
- Voeg dan de riblappen toe en bak ze even mee.
- Bak de tomatenpuree een paar minuten mee.
- Blus af met de cognac of rode wijn. Laat dit op hoog vuur even koken zodat de alcohol verdwenen is.
- Voeg de champignons, bouillonblokjes, laurierblaadjes en de rode paprika toe.
- Zet het vuur laag en laat alles heet worden.
- Kijk na 10 minuten of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders wat water toe.
- Zet de pan op een vlamverdeler en laat het rundvlees in ongeveer 2 tot 3 uren zacht worden. Roer af en toe en voeg eventueel iets water toe wanneer het iets te droog dreigt te worden.
- Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en/ of zout.
- Kook de pasta zoals is aangegeven op de verpakking.
- Serveer de pasta met de saus.
- Strooi er vlak voor het serveren de gehakte peterselie over.

Vannacht? Schikt dat? 😉
Dankjewel Melana! 🙂
Vannacht? Komt dat uit? 😉
Ziet er erg lekker uit!
http://www.Melana.nl
Hier mag je mij ’s nachts wel voor wakker maken!
Liefs, Elbrich