Venijnig. Dat was het.
Ik knipte gewoon een stuk van mijn vinger toen ik peterselie aan het knippen was. En goed ook.
Zo ben ik.
Ik hou niet van half bakken dingen te doen. Dus ook dit.
Overigens schaafde ik ook een hele plak van mijn pink. Vlak voordat ik een gala feest had in de Librije.
Met mijn mandoline. Een heel echte mandoline. Want ik hou niet van half bakken.
Een Japanse.
Met reuze scherpe messen.
Ik deed nog heel voorzichtig, dacht ik. Maar bij het laatste stukje ui gleed dat mes als een warm mes door boter in mijn vinger.
En natuurlijk had ik ook nog eens geen gewone pleisters in huis. Dus zat ik daar, in mega jurk, mét een vrolijke kinderpleister. Prachtige dinosaurussen en krokodillen stonden erop. Geheel in stijl van mijn jurk.
Not.
Enfin.
Een nieuw weekmenu. Gevarieerd met kip, rund, paardenvlees en een dagje zonder. Het is per slot nog asperge tijd en daar heb ik ook een recept voor. Ik vind ze klassiek met aardappel, ham en ei heerlijk. Maar soep is ook altijd goed op een doordeweekse dag.
De bombay aardappelen zijn een prima snel gerecht voor door de week. De rest van de gerechten, behalve in het weekend, zijn ook snel klaar.
Stoofvlees met friet. Daar mag iedereen mij midden in de nacht voor wakker maken. Soms doe ik er een beetje salade bij. Maar vaker niet. Gewoon om een keertje ‘niet zo gezond’ te eten.
Dat is verplicht. Voor iedereen.
Zo af en toe.
Weekplanning maaltijden week 19
Maandag: Andijvie met gehakt en champignons (kook extra rijst voor woensdag)
Dinsdag: Bombay aardappelen met feta en kip uit de oven
Woensdag: Nasi goreng
Donderdag: Hartige taart met spinazie en gorgonzola met aspergesoep
Vrijdag: Kipburger in naan met tzatziki
Zaterdag: Friet met stoofvlees van paard (of rund, als u wilt)
Zondag: Homemade lasagne
Boodschappenlijst_week_19 (PDF download)

Die maak ik ook heel vaak! En zo makkelijk. Oh! Ik heb voor van de week opgeschreven dat ik een familie recept maak! Ik ben goal chaotisch…. Sorry!
Die burger ziet er echt heerlijk uit 🙂