Weer een week voorbij. Dus weer tijd voor een nieuw weekmenu.
Misschien iets aan de kippige kant aankomende week. Maar daar is niks mis mee. De flensjes taart met paddenstoelen is een van onze favoriete vegetarische gerechten. Kaas maakt alles beter.
De stoofschotel met karbonade en gedroogde ham is nieuw. Hij komt voort uit de weekmenu’s die mijn dochter af en toe maakt. Zo is de nieuwe categorie ‘Wereldgerechten’ ontstaan. Deze was wel één van onze favorieten die week.
Het was overigens wel een heel ‘stoofpotterige’ week. Dat krijg je van al die rare landen. Er wordt heel wat afgestoofd in de wereld.
En wist u dat bijna overal in de wereld gember wordt gebruikt? Ik vond dat echt een eyopener. Van Bhutan tot Eritrea, allebei gebruiken ze veel gember. Tomaten ook. Die worden ook overal gegeten.
Het leukste vond ik nog wel de soort van ghee. Alleen niet gewoon geklaarde boter. Deze boter werd geklaard met ui en knoflook. Waardoor er een heel andere smaak ontstaat. Volgende keer doe ik er denk ik nog wat meer bij. Steranijs of laurier.
Enfin.
Donderdag is het kliekjesdag. Want de maaltijden van de dagen daarvoor zijn soms wat aan de rijkelijke kant. Ik vind dat heerlijk zo’n dag. Iedereen kan kiezen wat hij/ zij wil. En een dagje niet koken.
Althans. Voor het avondeten.
Wel voor mijn blog.
Oh! En heeft u de nieuwe categorie ‘Basis-recepten’ al gezien? Dat wilde ik allang eens doen. Maar het kwam er maar steeds niet van. Nu dus wel. Het bladerdeeg mocht als eerste in deze gloednieuwe categorie beginnen. Ik heb er in ieder geval zin in!
Ik wens u alvast een smakelijke week!
Weekplanning maaltijden week 20
Maandag: Surinaamse roti
Dinsdag: Stoofschotel met karbonade en gedroogde ham met rijst
Woensdag: Lasagne van flensjes met paddenstoelen
Donderdag: Kliekjes dag
Vrijdag: Enchilada met kip
Zaterdag: Pizza’s
Zondag: Foe yong hai
Boodschappenlijst_week_20 (PDF Download)
Geef een reactie