Stockvoorraad.
Ik heb een vrij grote.
Kruiden in potjes en zakjes. Verse dingen zoals pepers en gember in de vriezer. En dan dingen zoals augurken en kappertjes in de koelkast.Dat kan allemaal heel lang bewaard worden.
Voordeel is dat ik niet zoveel tijd en geld kwijt ben aan de wekelijkse boodschappen.
Die voorraad is natuurlijk niet ineens ontstaan. Dat ging geleidelijk aan. Wanneer ik eens iets anders wilde maken dan kocht ik de bijbehorende kruiden. En wanneer die vaker werden gebruikt dan nam ik ze op in mijn lijst. Soms waren er dingen die ik daarna nooit meer gebruikte. Die gingen naar het ‘vergeten’ hoekje….
Nu lijkt het alsof ik ver-schrik-kelijk georganiseerd ben. Laat u niet misleiden. Omdat ik graag wat nieuws uitprobeer in de keuken betekend dat dat ik regelmatig weer naar de winkel fiets.
Dat u dat even weet….
Enfin.
Deze week.
Het was al weer lang geleden. Gewoon een ‘AVG’. Aardappel, vlees en groenten.
En weer eens vis.
Ik vergeet dat gewoon vaak. Terwijl we het zo lekker vinden…. Vooral deze bonbon van zalm met garnalen. Wanneer je ze kleiner maakt kunnen ze ook als voorgerecht dienen. Wij doen dat niet. Wij eten ze als avondmaaltijd.
Als vegetarische dag de salade met freekeh. Met halloumi. Kaas die je kunt bakken en die niet smelt. Ik hoorde laatst van Sandra dat je hem ook kunt roken. Dat ga ik binnenkort eens proberen. (Ziet u me ook alweer fietsen?)
Zaterdag de rundvleessoep. Die kan ’s ochtends op het vuur en dan lang stoven. Of in de slowcooker.
Ik wens u weer een fijne week!
Weekplanning maaltijden week 21
Maandag: Gekookte aardappelen, rode bietjes en een worstje
Dinsdag: Noedels met broccoli en omelet
Woensdag: Zalmbonbon met garnalen
Donderdag: Freekeh salade met tomaten gebakken halloumi
Vrijdag: Geroerbakte witlof met gehakt en prei. Met witte rijst.
Zaterdag: Rundvlees soep met veel groenten. (Maak van de rest van de groenten kimchi)
Zondag: Hete kip met ketjap en witte rijst
Boodschappenlijst_week_21 (PDF Download)
Geef een reactie