• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Aardappel kaas peper broodjes

Aardappelen Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Kaas Kerstrecepten Kliekjes Lunch Recepten

Aardappel kaas peper broodjes

Een recept uit het boek Anatolië. Want de eerste keer dat ik ze maakte was het wel een heel plakkerig deeg. Dus heb ik wat meer bloem gebruikt. En dat ging prima.

Deze broodjes vonden wij het lekkerst wanneer ze nog wat warm zijn. Helemaal koud stolt de kaas. En kaas is nu eenmaal beter wanneer het gesmolten is. Is mijn mening.

Wij aten ze zo. Niet dat dat de bedoeling was, maar ja, op voordat ik er erg in had. Mocht u wel een paar overhouden? Dan kunt u ze prima invriezen. Laten ontdooien voor gebruik en even 10 minuten in een oven van 200 graden Celsius.

Enfin.

Het recept.

Aardappel kaas peper broodjes

Aardappel kaas peper broodjes

Zachte broodjes met een pittige vulling van aardappel, kaas en zwarte peper. Warm zijn ze het lekkerste. Ze vriezen prima in. Piep ze dan na het ontdooien even op in de oven.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Rijsstijd 40 minuten min
Gang Snack
Keuken Turkse
Porties 8 broodjes

Equipment

  • Oven
  • Kom
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 350 gram bloem eventueel iets extra wanneer het erg plakkerig is
  • 4 gram gist
  • 125 gram yoghurt
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 1 theelepel zout
  • 4 aardappelen gekookt in zout water (of gebruik een restje)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 125 gram geraspte cheddar
  • melk om de broodjes mee te bestrijken
  • sesamzaadjes en/ of nigellazaadje

Instructies
 

  • Kneed van de bloem, gist, yoghurt en ei een deeg.
  • Voeg op het laatst het zout en blokje voor blokje de boter toe. Kneed door tot alle boter is opgenomen in het deeg. Mocht het erg plakkerig zijn, voeg dan nog wat bloem toe. Niet te veel.
  • Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af. Laat het deeg rijzen tot het bijna in volume is verdubbeld.
  • Prak de aardappelen grof met en vork.
  • Meng de aardappelen met het zout, zwarte peper, chilivlokken en cheddar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verdeel het deeg in 8 stukken en bol ze op.
  • Bestrooi het werkvlak met wat bloem.
  • Rol een stuk deeg uit tot een cirkel van ongeveer 10 cm in doorsnede.
  • Schep 1/8 deel van het aardappelmengsel in het midden van het broodje.
  • Vouw het deeg om de vulling, zó dat er een halve maan ontstaat. Knijp de randen goed dicht.
  • Ga zo door tot alle bolletjes deeg op zijn. Leg de broodjes op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Bestrijk de broodjes met wat melk en bestrooi ze met de sesamzaadjes en/ of de nigellazaadjes.
  • Bak de broodjes in de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Trefwoord aardappel, boter, broodjes, cheddar, deeg, gist, prei, yoghurt, zout, zwarte peper
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 38 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« De Charitag
Amerikaanse coleslaw kool salade recept »

Reacties

  1. Es zegt

    21/02/2017 om 11:12

    Hi Marijke,

    Ja hoor, dat kan natuurlijk ook prima!

  2. Marijke zegt

    11/02/2017 om 03:41

    Zou je het vulsel ook op een boterham kunnen leggen en dan afbakken ? Hier zijn ze nl. niet zo gek op “broodjes” .

  3. Es zegt

    25/06/2015 om 09:39

    Leuk Danielle! Ze zijn ook erg lekker! Veel plezier ermee!

  4. Danielle zegt

    25/06/2015 om 09:16

    Oh ja dit klinkt echt super lekker! Dit ga ik eens proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}