Ooit maakte ik deze salade met Simone. Vol goede moed gingen wij aan de slag en schaafden een heel grote witte kool. Eerst hadden we één bakje. Die was iets aan de kleine kant. Dus pakten we een grotere.
Ook al aan de kleine kant.
Nóg een grotere schaal. Goh, wat een kleintje….
Tot slot hadden we een mega schaal vol met geschaafde witte kool. En hebben we héél héél veel koolsalade gegeten.
Nu maakt dat met deze salade niet zo heel veel uit. Hij is vrij lang houdbaar in de koelkast.
Heel lang geleden heb ik eens spareribs besteld. Daar kreeg je ook een bakje koolsalade bij. Aan de salade zelf was weinig aan, maar er zaten anijszaadjes door. En daardoor werd heel die coleslaw toch bijzonder. Dus sinds jaren doe ik die er ook door.
Enfin.
In deze salade mag wel iets extra zout. Omdat hij ijskoud geserveerd wordt. Zout verdwijnt dan wat naar de achtergrond.
Amerikaanse coleslaw kool salade recept
Een frisse koolsalade. Heel geschikt voor bij de BBQ of bij broodjes pulled pork.
Dit heb ik gebruikt:
- 900 gram witte kool, heel dus gesneden of geschaafd
- 2 winterwortelen, in reepjes gesneden of geraspt
- 3 lente-uitjes, fijn gesneden
- hand rozijnen
- 200 ml mayonaise
- 30 ml witte azijn
- 75 gram crème fraîche
- 2 theelepels anijszaad
- vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- zout, naar smaak
- .
Zo maak ik het (6-8 pers.):
- Meng in een grote kom de witte kool, winterwortelen, lente-ui en rozijnen door elkaar.
- Klop in een ander kommetje de mayonaise, witte azijn, crème fraîche, anijszaad, peper en zout tot een dressing.
- Schenk de dressing over de groenten en meng goed.
- Zet de salade minimaal 4 uur in de koelkast. Door en door koud is deze op zijn best.
- Proef vlak voor het serveren nog even goed of er genoeg zout en peper in zit. Koude salades mogen iets zouter zijn.
- Serveer koud.
Dankjewel Lana!
Dat ziet er erg lekker uit!