Afgelopen zaterdag zat ik heel vroeg in de trein. Op weg naar het Miele Inspirience centre in Vianen. Samen met een aantal andere Foodbloggers waren we uitgenodigd door Fonq (mooi) om daar een dagje te koken.
We starten met een praatje van de CEO van Fonq, Patrick Kerssemakers. Hij vertelde hoe Fonq is ontstaan en hoe het bedrijf gegroeid is en nog steeds groeit. Leuk om te horen dat iemand van een, spreekwoordelijk zolderkamertje, uitgroeit tot een volwassen bedrijf.
Daarna was Kirsten Jassius aan de beurt. Zij had allemaal leuke en nuttige tips over bloggen en Social Media. Ik heb daar echt wel weer iets nieuws gehoord.
Daarna hadden we een korte pauze. Want zo gaat dat bij ons Foodbloggers. Wij kunnen uren blijven teuten, vragen stellen en uitgebreid onze verhalen doen. Al gaat het maar over een velletje bakpapier voor kip of een fles kant en klare pastasaus die je volgens Vanessa gewoon kan pimpen, mochten ze je ooit vragen voor een review. Dus liepen we al bij het eerste onderdeel uit….
En toen was het tijd om te gaan koken. Oh. Nee, toen waren er nog 3 mensen die iets te vertellen hadden.
De sponsors.
Vitamix, Kitchen Aid en le Creuset hadden dit leuke evenement gesponsord. We kregen allerlei weetjes en feiten te horen over deze producten. Grappig, ik wist namelijk niet van Kitchen Aid dat die een veel uitgebreider assortiment hadden dan alleen de machine. En van le Creuset wist ik niet dat ze buiten de grote braadpannen ook anti aanbak pannen hebben en bakvormen.
Misschien maar goed ook.
Enfin.
Fonq Blogevent
Wat maakten wij dan? We maakten een soep uit de Vitamix. Ik vond zelf dat er iets te veel van de citroen, en dan vooral het wit in zat. Maar wel handig. Je doet alles in de blender. Laat dat ding een aantal minuten loeien en je soep is klaar.
Heet en wel!
Ook werd de pesto gemaakt ik de Vitamix. Maar voor kleine hoeveelheden is het niet echt heel handig vond ik.
We draaiden pasta in de Kitchen Aid. Heel handig want elektrisch. Dus heb je beide handen vrij om de pasta te begeleiden. Ook maakten we ijs met de Kitchen Aid. Ook reuze handig! Die machine kan met heel veel opzet stukken uitgebreid worden. Met een ander stuk werden de groenten brunoise gesneden voor de caponata. Maar de tomaten heb ik maar op de hand gesneden, die waren niet van plan zich ik kleine stukjes te laten snijden door de machine….
De kalfs entrecôte in een loodzware le Creuset grillpan gebakken. Een heerlijke pan.
Al met al heb ik een onwijs leuke dag gehad. En verschrikkelijk veel gelachen. Het was heel erg leuk om met andere Foodbloggers samen in de keuken te staan. En samen te koken.
Fonq heel hartelijk dank voor het organiseren van dit onwijs leuk evenement!
Jaaaa! Heel gezellig!
Ja! Het was weer gezellig!! 😉
Dankjewel voor jullie compliment! Tot een volgende keer! X
Wat een leuke blogpost, Esmee! Nogmaals bedankt dat je er was, wij hebben ook genoten! Groetjes, Marcella & Tessa
Het was zeker een hele leuke dag! En ik blijf het bijzonder vinden dat je als blogger zulke leuke dingen mag doen en meemaken!
Wat bijzonder zo’n dagje! Wat kun je als blogger toch leuke dingen meemaken!