• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Fonq Blogevent

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar

Fonq Blogevent

Afgelopen zaterdag zat ik heel vroeg in de trein. Op weg naar het Miele Inspirience centre in Vianen. Samen met een aantal andere Foodbloggers waren we uitgenodigd door Fonq (mooi) om daar een dagje te koken.

We starten met een praatje van de CEO van Fonq, Patrick Kerssemakers. Hij vertelde hoe Fonq is ontstaan en hoe het bedrijf gegroeid is en nog steeds groeit. Leuk om te horen dat iemand van een, spreekwoordelijk zolderkamertje, uitgroeit tot een volwassen bedrijf.

Daarna was Kirsten Jassius aan de beurt. Zij had allemaal leuke en nuttige tips over bloggen en Social Media. Ik heb daar echt wel weer iets nieuws gehoord.

Daarna hadden we een korte pauze. Want zo gaat dat bij ons Foodbloggers. Wij kunnen uren blijven teuten, vragen stellen en uitgebreid onze verhalen doen. Al gaat het maar over een velletje bakpapier voor kip of een fles kant en klare pastasaus die je volgens Vanessa gewoon kan pimpen, mochten ze je ooit vragen voor een review. Dus liepen we al bij het eerste onderdeel uit….

En toen was het tijd om te gaan koken. Oh. Nee, toen waren er nog 3 mensen die iets te vertellen hadden.
De sponsors.

Vitamix, Kitchen Aid en le Creuset hadden dit leuke evenement gesponsord. We kregen allerlei weetjes en feiten te horen over deze producten. Grappig, ik wist namelijk niet van Kitchen Aid dat die een veel uitgebreider assortiment hadden dan alleen de machine. En van le Creuset wist ik niet dat ze buiten de grote braadpannen ook anti aanbak pannen hebben en bakvormen.
Misschien maar goed ook.

Enfin.

Fonq Blogevent

Fonq Blogevent

Wat maakten wij dan? We maakten een soep uit de Vitamix. Ik vond zelf dat er iets te veel van de citroen, en dan vooral het wit in zat. Maar wel handig. Je doet alles in de blender. Laat dat ding een aantal minuten loeien en je soep is klaar.
Heet en wel!
Ook werd de pesto gemaakt ik de Vitamix. Maar voor kleine hoeveelheden is het niet echt heel handig vond ik.

We draaiden pasta in de Kitchen Aid. Heel handig want elektrisch. Dus heb je beide handen vrij om de pasta te begeleiden. Ook maakten we ijs met de Kitchen Aid. Ook reuze handig! Die machine kan met heel veel opzet stukken uitgebreid worden. Met een ander stuk werden de groenten brunoise gesneden voor de caponata. Maar de tomaten heb ik maar op de hand gesneden, die waren niet van plan zich ik kleine stukjes te laten snijden door de machine….

De kalfs entrecôte in een loodzware le Creuset grillpan gebakken. Een heerlijke pan.

Al met al heb ik een onwijs leuke dag gehad. En verschrikkelijk veel gelachen. Het was heel erg leuk om met andere Foodbloggers samen in de keuken te staan. En samen te koken.

Fonq heel hartelijk dank voor het organiseren van dit onwijs leuk evenement!

(Visited 3 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


6 Reacties

« Geroosterde rabarber hazelnoten salade
Kookboek Oranje toetjes »

Reacties

  1. Es zegt

    12/06/2015 om 15:38

    Jaaaa! Heel gezellig!

  2. Simone zegt

    12/06/2015 om 15:26

    Ja! Het was weer gezellig!! 😉

  3. Es zegt

    12/06/2015 om 11:22

    Dankjewel voor jullie compliment! Tot een volgende keer! X

  4. Marcella & Tessa | fonQ zegt

    12/06/2015 om 11:15

    Wat een leuke blogpost, Esmee! Nogmaals bedankt dat je er was, wij hebben ook genoten! Groetjes, Marcella & Tessa

  5. Es zegt

    12/06/2015 om 10:14

    Het was zeker een hele leuke dag! En ik blijf het bijzonder vinden dat je als blogger zulke leuke dingen mag doen en meemaken!

  6. Vlijtig Liesje zegt

    12/06/2015 om 07:44

    Wat bijzonder zo’n dagje! Wat kun je als blogger toch leuke dingen meemaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}