Simone en ik koken eens in de zoveel tijd samen.
Dat weet u nu onderhand wel.
Maar dat ze al een tijdje een webshop hebben wist u vast nog niet. (En nee, ik ben niet gevraagd om reclame te maken. Maar dat terzijde.) Waarom ik ineens daarop kom? Nou, ze testen regelmatig nieuwe producten. En ik test vrolijk mee. Sauzen, mosterd, azijn en oliën. En kritisch dat we zijn zeg!
Sommige producten zijn gewoon niet leuk genoeg. (Wij houden nu eenmaal van prachtige verpakkingen.) Sommige zijn niet echt lekker. En sommige zijn gewoon niet ‘fancy’ genoeg.
Bijkomend voordeel is dat ik wel een aantal heel lekkere oliën en azijn soorten heb staan. Ik ben zelf weg van de vijgen-dadel azijn. Heerlijk stroperig en zoet.
Enfin.
Wij maakten deze salade met de mango azijn. Mocht u hem ook willen dan kunt u deze online bestellen of bezoek ze op één van de Foodmarkten. En natuurlijk kunt u de azijn ook gewoon vervangen door een ander soort azijn. Of gewone azijn met een klein beetje suiker.
Geroosterde rabarber hazelnoten salade
Dit heb ik gebruikt:
- 500 gram rabarber stelen, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels suiker
- 400 gram rode bietenblad sla
- 75 gram hazelnoten, geroosterd in een pan of in de oven
- 200 gram feta
Voor de dressing:
- 1 sjalot, ragfijn gesneden
- 60 milliliter mangoazijn (of een ander fruit azijn)
- 30 milliliter olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de rabarber met de suiker in een kom. Laat dit 10 minuten staan.
- Haal de rabarber uit de kom en leg het in een ovenschaal. Het achtergebleven vocht wordt niet gebruikt.
- Schuif de schaal in de oven en rooster de rabarber in ongeveer 7 minuten tot deze zacht is.
- Haal de schaal uit de oven en laat de rabarber afkoelen.
- Meng de sjalot, mangoazijn, olijfolie, zout en peper tot een dressing.
- Doe de bietenblad sla, geroosterde rabarber en de hazelnoten in een grote kom.
- Verkruimel de feta erover.
- Sprenkel wat van de dressing erover.
- Serveer direct.
Hahahah Gelukkig alleen de foto’s! Dat zou toch wat wezen…..
Ja, die kleuren zijn prachtig he? Ik ben dol op rabarber! Deze keer een salade, is een keer weer iets anders.
Haha! Ja lekker is de mango azijn he… Ik heb deze salade ook nog ergen liggen… Eh… De foto’s natuurlijk!
Wauw, wat een mooie kleurtjes! Ik weet niet of ik dit zou maken, maar vanwege de kleuren zou ik het overwegen.