• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Geroosterde rabarber hazelnoten salade

BBQ Echt Eten Fruit Groenten Kerstrecepten Lunch Salades

Geroosterde rabarber hazelnoten salade

24
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Simone en ik koken eens in de zoveel tijd samen.
Dat weet u nu onderhand wel.

Maar dat ze al een tijdje een webshop hebben wist u vast nog niet. (En nee, ik ben niet gevraagd om reclame te maken. Maar dat terzijde.) Waarom ik ineens daarop kom? Nou, ze testen regelmatig nieuwe producten. En ik test vrolijk mee. Sauzen, mosterd, azijn en oliën. En kritisch dat we zijn zeg!

Sommige producten zijn gewoon niet leuk genoeg. (Wij houden nu eenmaal van prachtige verpakkingen.) Sommige zijn niet echt lekker. En sommige zijn gewoon niet ‘fancy’ genoeg.

Bijkomend voordeel is dat ik wel een aantal heel lekkere oliën en azijn soorten heb staan. Ik ben zelf weg van de vijgen-dadel azijn. Heerlijk stroperig en zoet.

Enfin.

Wij maakten deze salade met de mango azijn. Mocht u hem ook willen dan kunt u deze online bestellen of bezoek ze op één van de Foodmarkten. En natuurlijk kunt u de azijn ook gewoon vervangen door een ander soort azijn. Of gewone azijn met een klein beetje suiker.

Geroosterde rabarber hazelnoten salade

Geroosterde rabarber hazelnoten salade

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 gram rabarber stelen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels suiker
  • 400 gram rode bietenblad sla
  • 75 gram hazelnoten, geroosterd in een pan of in de oven
  • 200 gram feta

Voor de dressing:

  • 1 sjalot, ragfijn gesneden
  • 60 milliliter mangoazijn (of een ander fruit azijn)
  • 30 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng de rabarber met de suiker in een kom. Laat dit 10 minuten staan.
  • Haal de rabarber uit de kom en leg het in een ovenschaal. Het achtergebleven vocht wordt niet gebruikt.
  • Schuif de schaal in de oven en rooster de rabarber in ongeveer 7 minuten tot deze zacht is.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de rabarber afkoelen.
  • Meng de sjalot, mangoazijn, olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  • Doe de bietenblad sla, geroosterde rabarber en de hazelnoten in een grote kom.
  • Verkruimel de feta erover.
  • Sprenkel wat van de dressing erover.
  • Serveer direct.

Ook lekker:

  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Geroosterde rabarber hazelnoten salade
Gepost op
2015-06-11
Voorbereidingstijd
0H20
Kook tijd
0H7M
Totale tijd
0H27M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
24
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


4 Reacties

« Ovenschotel met pasta recept
Fonq Blogevent »

Reacties

  1. Es zegt

    11/06/2015 om 12:52

    Hahahah Gelukkig alleen de foto’s! Dat zou toch wat wezen…..

  2. Es zegt

    11/06/2015 om 12:51

    Ja, die kleuren zijn prachtig he? Ik ben dol op rabarber! Deze keer een salade, is een keer weer iets anders.

  3. Simone zegt

    11/06/2015 om 08:53

    Haha! Ja lekker is de mango azijn he… Ik heb deze salade ook nog ergen liggen… Eh… De foto’s natuurlijk!

  4. Vlijtig Liesje zegt

    11/06/2015 om 07:23

    Wauw, wat een mooie kleurtjes! Ik weet niet of ik dit zou maken, maar vanwege de kleuren zou ik het overwegen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.