• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Geroosterde rabarber hazelnoten salade

BBQ Echt Eten Fruit Groenten Kerstrecepten Lunch Salades

Geroosterde rabarber hazelnoten salade

Simone en ik koken eens in de zoveel tijd samen.
Dat weet u nu onderhand wel.

Maar dat ze al een tijdje een webshop hebben wist u vast nog niet. (En nee, ik ben niet gevraagd om reclame te maken. Maar dat terzijde.) Waarom ik ineens daarop kom? Nou, ze testen regelmatig nieuwe producten. En ik test vrolijk mee. Sauzen, mosterd, azijn en oliën. En kritisch dat we zijn zeg!

Sommige producten zijn gewoon niet leuk genoeg. (Wij houden nu eenmaal van prachtige verpakkingen.) Sommige zijn niet echt lekker. En sommige zijn gewoon niet ‘fancy’ genoeg.

Bijkomend voordeel is dat ik wel een aantal heel lekkere oliën en azijn soorten heb staan. Ik ben zelf weg van de vijgen-dadel azijn. Heerlijk stroperig en zoet.

Enfin.

Wij maakten deze salade met de mango azijn. Mocht u hem ook willen dan kunt u deze online bestellen of bezoek ze op één van de Foodmarkten. En natuurlijk kunt u de azijn ook gewoon vervangen door een ander soort azijn. Of gewone azijn met een klein beetje suiker.

Geroosterde rabarber hazelnoten salade

Geroosterde rabarber hazelnoten salade

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 gram rabarber stelen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels suiker
  • 400 gram rode bietenblad sla
  • 75 gram hazelnoten, geroosterd in een pan of in de oven
  • 200 gram feta

Voor de dressing:

  • 1 sjalot, ragfijn gesneden
  • 60 milliliter mangoazijn (of een ander fruit azijn)
  • 30 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng de rabarber met de suiker in een kom. Laat dit 10 minuten staan.
  • Haal de rabarber uit de kom en leg het in een ovenschaal. Het achtergebleven vocht wordt niet gebruikt.
  • Schuif de schaal in de oven en rooster de rabarber in ongeveer 7 minuten tot deze zacht is.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de rabarber afkoelen.
  • Meng de sjalot, mangoazijn, olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  • Doe de bietenblad sla, geroosterde rabarber en de hazelnoten in een grote kom.
  • Verkruimel de feta erover.
  • Sprenkel wat van de dressing erover.
  • Serveer direct.

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Geroosterde rabarber hazelnoten salade
Gepost op
2015-06-11
Voorbereidingstijd
0H20
Kook tijd
0H7M
Totale tijd
0H27M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


4 Reacties

« Ovenschotel met pasta recept
Fonq Blogevent »

Reacties

  1. Es zegt

    11/06/2015 om 12:52

    Hahahah Gelukkig alleen de foto’s! Dat zou toch wat wezen…..

  2. Es zegt

    11/06/2015 om 12:51

    Ja, die kleuren zijn prachtig he? Ik ben dol op rabarber! Deze keer een salade, is een keer weer iets anders.

  3. Simone zegt

    11/06/2015 om 08:53

    Haha! Ja lekker is de mango azijn he… Ik heb deze salade ook nog ergen liggen… Eh… De foto’s natuurlijk!

  4. Vlijtig Liesje zegt

    11/06/2015 om 07:23

    Wauw, wat een mooie kleurtjes! Ik weet niet of ik dit zou maken, maar vanwege de kleuren zou ik het overwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}