Gerookte kip.
Het is niet meer aan te slepen hier thuis.
Gezond blijkt het te zijn. Met komkommer, tomaat en wat ui. Als lunch.
Flinke lunch.
Dochter vind dat en doet dat.
Sinds kort is ze fanatiek aan het sporten. En alles is prima, maar ze moet wel flink blijven eten hierdoor. Ze heeft namelijk zo’n ijzeren bal aan haar enkel wanneer het hard waait.
Zo waait ze niet weg.
Dus eet ze de hele dag regelmatig van alles. Gepureerd fruit met havermout in de ochtend. De lunch van hierboven. Nog wat boterhammen. En natuurlijk het gewone avondeten.
En toen vroeg ze naar wraps. Of ik die weer eens wilde maken.
Natuurlijk doe ik dat.
Gezonde wraps. En ik besloot ze met spinazie te maken. In principe heb ik mijn oude tortilla recept aangehouden. Want die maak ik regelmatig en dat is een beproefd recept. Alleen heb ik deze keer iets meer volkorenmeel gebruikt.
Want dat is gezond, zegt ze.
Enfin.
Het recept:
Gezonde spinazie wraps recept
Dit heb ik gebruikt:
- 175 gram spinazie (diepvries, deelblokjes)
- 25 gram water
- 55 gram olijfolie
- 200 gram bloem
- 135 gram volkorenbloem
- 4 gram zout
Zo maak ik het:
- Meng in een kom de olijfolie, bloem, volkorenbloem en zout door elkaar.
- Verwarm de spinazie met het water in de magnetron. Het mag vrij heet worden.
- Voeg de hete spinazie toe aan de bloem.
- Kneed nu tot er een soepel deeg ontstaat.
- Maak er 10 bolletjes van. Ze wegen ongeveer 60 gram per stuk.
- Leg de bolletjes afgedekt weg om te rusten. (Ongeveer een uur)
- Verwarm een koekenpan op het vuur. Voeg geen olie of boter toe. We bakken ze in een droge koekenpan.
- Rol een bolletje deeg uit tot een dunne wrap. Gebruik eventueel iets bloem als het wat plakt.
- Bak de wrap in de koekenpan tot er luchtbellen ontstaan. (Ongeveer 2 minuten)
- Draai de wrap om en bak de andere kant ook nog 1 tot 2 minuten.
- Ga zo door tot al het deeg op is.
- Gebruik de wraps dezelfde dag of vries ze in.






Ja! As je straks weer gewoon kunt eten! X
Nou dat ziet er lekker uit lijkt me zo! IK ga het ook eens proberen!