• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Luchtige marsepein pudding recept

Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Luchtige marsepein pudding recept

Charlotte Russe. Die had ik gemaakt. Maar toen ik de volgende dag in de koelkast keek was er een flinke punt uitgesneden. Ook waren de lange vingers verdwenen. En ik was nog zo blij met die lange vingers. Die waren goed gelukt. In mijn dromen zou ik er foto’s van maken en een blogpost van maken.

Enfin.

Toen heb ik maar iets anders gemaakt uit het ‘Oranje Toetjes’ boek. Een pudding. In het boek wordt hij net even anders gemaakt. Maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven. Maar hij doet niet onder voor het echte recept.

Enfin.

Luchtige marsepein pudding recept

Luchtige marsepein pudding recept

Luchtige marsepein pudding recept

Es
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min
Gang Dessert :: Toetjes
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram !! volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 200 gram marsepein
  • 400 gram !! slagroom
  • 1 theelepel amandel extract
  • 10 gram gelatine ik gebruikte 6 blaadjes
  • Eventueel: oranje en groene pistache kleurstof
  • Voor de ganache:
  • 150 gram slagroom
  • 60 gram suiker
  • 30 gram melk
  • 210 gram pure chocolade in stukjes gebroken
  • Extra nodig: Een pudding vorm van 1 liter
  • 60 gram boter

Instructies
 

  • Leg de blaadjes gelatine in een bak met koud water.
  • Giet de melk in een pan en zet het vuur eronder aan.
  • Splijt de vanillepeul en leg die in de melk.
  • Brokkel de marsepein in de melk en zet het vuur hoger.
  • Roer steeds goed met een houten lepel zodat de melk niet aanbrand en de marsepein oplost.
  • Zodra de melk kookt het vuur onder de pan uitzetten.
  • Knijp de gelatine uit en roer deze door de melk.
  • Roer de amandelextract door de melk.
  • Giet de melk door een zeef en vang de melk op in een grote kom.
  • Zet de kom in de koelkast. Roer regelmatig even door met een garde.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Zodra de melk op yoghurt lijkt de melk uit de koelkast halen.
  • Meng nu voorzichtig de melk met de geslagen slagroom.
  • Eventueel: Weeg 3 porties af. 250, 300 en 350 gram. Kleur de 250 gram oranje en de 350 gram pistache groen. De andere portie blijft naturel.
  • Giet dan eerst de oranje portie in de vorm, dan de naturel (voorzichtig) en sluit af met de pistachegroene portie (ook voorzichtig). Of schenk alles in de puddingvorm wanneer het niet gekleurd is.
  • Zet de puddingvorm in de koelkast en laat alles minimaal 6 uren opstijven.
  • Om de pudding te storten: Zet de vorm even in een bad van heet water. Leg er een bord op en keer hem om.
  • De ganache:
  • Verwarm de slagroom, suiker, melk en boter in een kom in de magnetron.
  • Roer de stukjes chocolade erbij en roer tot alles gesmolten is.
  • Schenk voor het serveren de ganache over de pudding en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

[bol_product_links block_id=”bol_5578027104485_selected-products” products=”9200000040491791″ name=”oranje toetjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Luchtige marsepein pudding recept
Gepost op
2015-06-17
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
0H15
Totale tijd
6H30M


4 Reacties

« Recept gehaktballetjes in soyasaus
Witte saus pizza met kip en spek »

Reacties

  1. Es zegt

    18/06/2015 om 07:38

    Dankjewel Rilana!

  2. Rilana zegt

    17/06/2015 om 20:09

    Dat ziet er echt onwijs lekker uit zeg! Ik krijg er meteen trek in.

  3. Es zegt

    17/06/2015 om 12:07

    Dankjewel voor je compliment Hazel. Ik was ook een beetje huiverig voor de marsepein. Maar die smaak komt helemaal niet zo door. Daarom had ik er nog een theelepel amandel extract bij gedaan. Maar die kun je gewoon weglaten. Gewoon proberen, ik vermoed dat hij wel in de smaak valt!
    Ps ik had de marsepein van de xenos. Dat scheelt ook denk ik.

  4. Hazel zegt

    17/06/2015 om 10:11

    Wat een prachtige pudding om te zien! Het enige nadeel is dat ik marsepein niet zo lekker vind, want ik ben fan van pudding! Is die smaak erg overheersend? Ach..kan het altijd gewoon proberen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}