Charlotte Russe. Die had ik gemaakt. Maar toen ik de volgende dag in de koelkast keek was er een flinke punt uitgesneden. Ook waren de lange vingers verdwenen. En ik was nog zo blij met die lange vingers. Die waren goed gelukt. In mijn dromen zou ik er foto’s van maken en een blogpost van maken.
Enfin.
Toen heb ik maar iets anders gemaakt uit het ‘Oranje Toetjes’ boek. Een pudding. In het boek wordt hij net even anders gemaakt. Maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven. Maar hij doet niet onder voor het echte recept.
Enfin.
Luchtige marsepein pudding recept

Luchtige marsepein pudding recept
Ingrediënten
- 500 gram !! volle melk
- 1 vanillepeul
- 200 gram marsepein
- 400 gram !! slagroom
- 1 theelepel amandel extract
- 10 gram gelatine ik gebruikte 6 blaadjes
- Eventueel: oranje en groene pistache kleurstof
- Voor de ganache:
- 150 gram slagroom
- 60 gram suiker
- 30 gram melk
- 210 gram pure chocolade in stukjes gebroken
- Extra nodig: Een pudding vorm van 1 liter
- 60 gram boter
Instructies
- Leg de blaadjes gelatine in een bak met koud water.
- Giet de melk in een pan en zet het vuur eronder aan.
- Splijt de vanillepeul en leg die in de melk.
- Brokkel de marsepein in de melk en zet het vuur hoger.
- Roer steeds goed met een houten lepel zodat de melk niet aanbrand en de marsepein oplost.
- Zodra de melk kookt het vuur onder de pan uitzetten.
- Knijp de gelatine uit en roer deze door de melk.
- Roer de amandelextract door de melk.
- Giet de melk door een zeef en vang de melk op in een grote kom.
- Zet de kom in de koelkast. Roer regelmatig even door met een garde.
- Klop de slagroom lobbig.
- Zodra de melk op yoghurt lijkt de melk uit de koelkast halen.
- Meng nu voorzichtig de melk met de geslagen slagroom.
- Eventueel: Weeg 3 porties af. 250, 300 en 350 gram. Kleur de 250 gram oranje en de 350 gram pistache groen. De andere portie blijft naturel.
- Giet dan eerst de oranje portie in de vorm, dan de naturel (voorzichtig) en sluit af met de pistachegroene portie (ook voorzichtig). Of schenk alles in de puddingvorm wanneer het niet gekleurd is.
- Zet de puddingvorm in de koelkast en laat alles minimaal 6 uren opstijven.
- Om de pudding te storten: Zet de vorm even in een bad van heet water. Leg er een bord op en keer hem om.
- De ganache:
- Verwarm de slagroom, suiker, melk en boter in een kom in de magnetron.
- Roer de stukjes chocolade erbij en roer tot alles gesmolten is.
- Schenk voor het serveren de ganache over de pudding en serveer direct.
[bol_product_links block_id=”bol_5578027104485_selected-products” products=”9200000040491791″ name=”oranje toetjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Dankjewel Rilana!
Dat ziet er echt onwijs lekker uit zeg! Ik krijg er meteen trek in.
Dankjewel voor je compliment Hazel. Ik was ook een beetje huiverig voor de marsepein. Maar die smaak komt helemaal niet zo door. Daarom had ik er nog een theelepel amandel extract bij gedaan. Maar die kun je gewoon weglaten. Gewoon proberen, ik vermoed dat hij wel in de smaak valt!
Ps ik had de marsepein van de xenos. Dat scheelt ook denk ik.
Wat een prachtige pudding om te zien! Het enige nadeel is dat ik marsepein niet zo lekker vind, want ik ben fan van pudding! Is die smaak erg overheersend? Ach..kan het altijd gewoon proberen 😉