Bolognese saus. Ik maak dat eens in de maand ofzo.
Veel maak ik.
Het is namelijk zo heerlijk om dat in de vriezer te hebben. Om gewoon even op te warmen en wat pasta erbij te koken. Of voor dit gerecht. Helemaal makkelijk. Deze schotel kan namelijk al van te voren gemaakt worden. Ongeveer 40 minuten voordat er gegeten kan worden schuif ik hem in de voorverwarmde oven.
Of ik verdubbel het recept wanneer er meer mensen komen eten. Een grote groene salade erbij en misschien wat brood. En klaar. Kan ik gezellig bij het bezoek blijven zitten. Zonder alleen maar in de keuken te staan.
Enfin.
Het recept vind u hieronder. Het recept voor de bolognese vind u hier.
Ovenschotel met pasta recept

Ovenschotel met pasta recept
Ingrediënten
- 400 gram pasta ieder soort kan, maar macaroni of fusilli eet het makkelijkst
- 600 milliliter bolognese saus
- 40 gram bloem
- 30 gram boter
- 500 milliliter melk
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de pasta de helft van de aangegeven tijd die op de verpakking staat. Liever te kort dan te lang.
- Giet de pasta af en vang een kopje van het water op.
- Doe de pasta in een ovenschaal en meng er de bolognese saus door.
- Giet er wat van het pastawater bij. Totdat alles een beetje smeuïg is.
- Smelt de boter met de bloem in een pan.
- Zodra de boter is gesmolten de bloem nog 2 minuten op zacht vuur laten bakken.
- Schenk dan in één keer de koude melk erbij.
- Zet het vuur half hoog.
- Roer met een garde steeds de melk door. Tot je een gebonden saus hebt gekregen. Dit duur ongeveer 5 minuten. Kijk uit dat het niet aanbrand!
- Schenk de bechamelsaus over de pasta in de ovenschaal.
- Strooi er de kaas over.
- Zet de ovenschaal in de oven en laat alles in ongeveer 40 minuten door en door warm worden.
- Serveer direct.
Oooh! Hahahaha Dankjewel voor je compliment!
Ik klikte op dit recept vanwege het plaatje! Het ziet er zo lekker uit!