• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Ovenschotel met pasta recept

Budget Echt Eten Kerstrecepten Pasta en andere deegwaren

Ovenschotel met pasta recept

Bolognese saus. Ik maak dat eens in de maand ofzo.
Veel maak ik.

Het is namelijk zo heerlijk om dat in de vriezer te hebben. Om gewoon even op te warmen en wat pasta erbij te koken. Of voor dit gerecht. Helemaal makkelijk. Deze schotel kan namelijk al van te voren gemaakt worden. Ongeveer 40 minuten voordat er gegeten kan worden schuif ik hem in de voorverwarmde oven.

Of ik verdubbel het recept wanneer er meer mensen komen eten. Een grote groene salade erbij en misschien wat brood. En klaar. Kan ik gezellig bij het bezoek blijven zitten. Zonder alleen maar in de keuken te staan.

Enfin.

Het recept vind u hieronder. Het recept voor de bolognese vind u hier.

Ovenschotel met pasta recept

Ovenschotel met pasta recept

Ovenschotel met pasta recept

Es
Een super snelle ovenschotel met pasta. Het handigst is om korte pasta zoals macaroni, fusilli of vlinderpasta te nemen.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pasta ieder soort kan, maar macaroni of fusilli eet het makkelijkst
  • 600 milliliter bolognese saus
  • 40 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Kook de pasta de helft van de aangegeven tijd die op de verpakking staat. Liever te kort dan te lang.
  • Giet de pasta af en vang een kopje van het water op.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en meng er de bolognese saus door.
  • Giet er wat van het pastawater bij. Totdat alles een beetje smeuïg is.
  • Smelt de boter met de bloem in een pan.
  • Zodra de boter is gesmolten de bloem nog 2 minuten op zacht vuur laten bakken.
  • Schenk dan in één keer de koude melk erbij.
  • Zet het vuur half hoog.
  • Roer met een garde steeds de melk door. Tot je een gebonden saus hebt gekregen. Dit duur ongeveer 5 minuten. Kijk uit dat het niet aanbrand!
  • Schenk de bechamelsaus over de pasta in de ovenschaal.
  • Strooi er de kaas over.
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat alles in ongeveer 40 minuten door en door warm worden.
  • Serveer direct.

 

 

(Visited 75 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Weekplanning maaltijden week 24
Geroosterde rabarber hazelnoten salade »

Reacties

  1. Es zegt

    09/06/2015 om 14:38

    Oooh! Hahahaha Dankjewel voor je compliment!

  2. Vlijtig Liesje zegt

    09/06/2015 om 13:05

    Ik klikte op dit recept vanwege het plaatje! Het ziet er zo lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}