• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Pittig gevuld platbrood Martabak

Brood Budget Echt Eten Hapjes en Snacks Kerstrecepten Lunch

Pittig gevuld platbrood Martabak

Murtabak. Martabak. Er gaat een hele geschiedenis aan vooraf. Het wordt werkelijk over heel de wereld gegeten. Van Azië tot India en van Saudi Arabië tot Thailand.

Ik heb er een wat simpeler recept van gemaakt. Wel pittig door de rode currypasta, maar daardoor ook geen gedoe met veel kruiden. Heerlijk bij soep, of als snack of lunch.

Ze vriezen trouwens prima in. Even in de magnetron op koekenpan weer opwarmen. En eet smakelijk!

Pittig gevuld platbrood Martabak

Pittig gevuld platbrood Martabak

Pittig gevuld platbrood Martabak

Es
Bartabak of murtabak. Een gevuld platbrood. Vulling kan variëren van vlees, kip of vegetarisch.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 8 martabaks

Ingrediënten
  

  • Deeg:
  • 600 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram water
  • 125 gram melk
  • 1 ei
  • 100 milliliter gesmolten boter
  • Nodig voor de vulling:
  • 500 gram gehakt
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 tot 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie om in te bakken

Instructies
 

  • Deeg:
  • Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg. Het mag niet meer plakken.
  • Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en laat het minimaal 3 uren rusten. Of leg het in de koelkast voor de volgende dag.
  • Maak de vulling:
  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Bak de uien en bleekselderij aan tot ze glazig zijn.
  • Doe het gehakt, knoflook, vissaus en currypasta ook in de pan en bak dit op redelijk hoog vuur gaar en bruin.
  • Proef en breng alles eventueel op smaak met iets meer currypasta en/ of vissaus.
  • Draai het vuur uit. Schep het gehaktmengsel in een grote kom en laat het goed afkoelen.
  • De broodjes maken:
  • Als de vulling goed is afgekoeld dan kunnen de 2 eieren erdoor geroerd worden. Zet het even aan de kant.
  • Verdeel het deeg in acht gelijke stukken. Ze ongeveer 120 gram per stuk.
  • Vorm er bolletjes van.
  • Vet het aanrecht iets in met wat olie.
  • Rol nu 1 bolletje deeg uit tot een grote ronde vorm.
  • Schep er 2 eetlepels van de vulling op.
  • Vouw nu de zijkant over de vulling. Doe dit ook met de andere zijkant.
  • Vanaf de onderkant het deeg naar het midden vouwen. Druk ondertussen zoveel mogelijk lucht eruit.
  • Vouw nu nog de bovenkant over de vulling. Zó dat er een vierkant pakketje ontstaat.
  • Rol nu heel voorzichtig de martabak uit tot een rechthoekige vorm. Let op dat het deeg niet stuk gaat.
  • Ga zo door tot alle 8 deegbolletjes op zijn.
  • Verhit een koekenpan op het vuur, zonder olie of boter.
  • Bak de martabaks in de koekenpan, op matig vuur.
  • Per kant ongeveer 3 tot 5 minuten aan iedere kant goudbruin en gaar bakken.
  • Serveer direct of vries ze in.

 

(Visited 95 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


7 Reacties

« Gezonde spinazie wraps recept
Smulpaapje wat eten we vandaag? »

Reacties

  1. Es zegt

    05/06/2015 om 11:14

    Oh! Ik ga ens even kijken bij Jamie! En ze zijn ook snel te maken. En goed in te vriezen. Ik hou van zulke recepten. 🙂

  2. Es zegt

    05/06/2015 om 11:13

    Dat is altijd een goed teken wanneer je er honger van krijgt! Veel plezier ermee!

  3. Laura - Dagelijkse hap zegt

    05/06/2015 om 11:00

    Ik heb zoiets eens bij Jamie Oliver gezien. Ideaal om snel te maken 😀

  4. Danielle zegt

    05/06/2015 om 10:44

    Oh wauw <3 hier krijg ik honger van… dit ga ik echt een keer maken!

  5. Es zegt

    04/06/2015 om 10:36

    Ik dacht al dat ik hem bij jou al eens voorbij had zien komen!

  6. Simone zegt

    04/06/2015 om 08:39

    Ja dat is lekker!! Wij zagen het ooit op Masterchef Australië en Tom heeft het een keer voor dudefood dinsdag gemaakt….:) Yum!

Trackbacks

  1. Weekmenu maaltijden week 25 ~ Es' Factory schreef:
    19/06/2016 om 07:00

    […] Zondag: Martabak met soto (Indonesische kippensoep) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}