Rijst met kip. Ik was het even beu. Maar ja, wat dan?
Ik dook mijn vriezer in en vond nog een pakje gehakt. Ik besloot daar balletjes van te maken. En ‘iet met ketjap’, want dat hoort nu eenmaal bij rijst… Vind gezin.
In de koelkast lag ook nog een half bosje lente-ui. Ook dat moest op. En zo kwam ik op dit gerecht.
Gezin was extatsisch.
De krant werd gebeld. Ik werd overladen met bloemen en complimentjes. En de afwas werd gedaan. Zo blij waren ze!
De pan was schoon leeg en er werd gevraagd wanneer we het weer aten….
Enfin.
Het recept. Ik hoop dat u veel bloemen krijgt….
Recept gehaktballetjes in soyasaus

Hi Jolien,
Wat leuk om te horen! En dankjewel dat je de moeite hebt genomen om mij het te laten weten! Dat waardeer ik zeer! En dat je vriend het ook lekker vond is natuurlijk een onwijs groot compliment!
Wat een feestje was dat gisterenavond zeg! Ik kookte vroeger altijd met die Knorr pakken maar die zijn al een paar jaar de deur uit, maar ik miste wel de smaken. Deze balletjes deden me weer helemaal denken aan Chinese Beef Shanghai van toen. Bedankt! En zelfs mijn kritische vriend vond het een blijvertje 😀
Jij ook bedankt voor je reactie Anna. Vind ik altijd leuk!
Dat was erg lekker, dank voor dit recept!
Ik zal een lemper-pic voor jou Instagrammen 😉
Hahaha Ja! Alles wordt beter met ketjap en sambal toch!? Enneh, eet een lemper voor mij? Hier geen pasar malam in de buurt…..
Lekker hè!! Deze Indo hier pimpt de ballen ook altijd ketjapstyle… met djinten en ketoembar, sambal en gula djawa. En ketjap natuurlijk. Die van jou klinken zalig, ga ze uitproberen! Maar nu eerst even naar de Pasar in Baarn… (lemper happen). Fijn weekend!