Naresh maakte dit recept tijdens Tofupedia. Waar ik hier al eerder over schreef.
De worteltjes, bieten met de rode uiencompote vond ik een verrassende combinatie. Maar die tahu (wij zeggen nooit tofu…) had voor mij wat krokanter gemogen.
Waarschijnlijk zit dat toch diep in mij geworteld. Ik was (en ben nog steeds) dol op de krokante tahu van mijn oma. Gelukkig is dat niet heel erg moeilijk om te maken. Dus dat maak ik nog wel regelmatig. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de helft vaak de tafel niet haalt….
Enfin.
Het recept. Naresh gebruikte 3 of 4 tuinboontjes. Dat vind ik voor thuis net even te veel gedoe… Dus laat ik die eruit. Maar schroom niet en blancheer er een paar.
Rode bieten worteltjes met balsamico-uien compote
Vegetarische roerbakschotel met bieten, wortel en tofu.
Dit is er nodig (4 pers).:
- 3 rode uien, in ringen gesneden
- 1 volle eetlepel balsamico
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout, naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- suiker, naar smaak
- 500 gram wortelen, schoongemaakt en in de lengte doormidden gesneden
- 2 roden bieten, geschild en in partjes gesneden
- 400 gram tofu, in repen gesneden
- tuinkers, om mee te garneren
- limoenrasp, om mee te garneren
- olijfolie om in te bakken
- .
Zo maak ik het:
- Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Bak in de olie de rode uienringen met de zout, peper en tijm glazig.
- Blus af met de balsamico en laat op zacht vuur de compote donker worden. Zet daarna het vuur uit.
- Kook de groenten: Rode bieten: 10 minuten, de wortel repen: 3 minuten. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Bak in wat olijfolie de repen tofu knapperig en goudbruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Haal de tofu uit de pan en verwarm weer wat olijfolie in de pan.
- Doe de bieten, wortel en de compote in de koekenpan en bak alles op hoog vuur even aan.
- Voeg de tofu toe en bak alles tot het goed heet is.
- Verdeel de groenten met de tofu over 4 borden.
- Garneer met de tuinkers en de limoenrasp.
- Serveer direct.

Geef een antwoord