• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Rode vruchten fruit cobbler recept

Echt Eten Feestelijk Fruit Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Rode vruchten fruit cobbler recept

Op het event van Fonq maakten wij een heerlijk dessert. Een cobbler met rode vruchten. Over het algemeen geef ik weinig om desserts, maar deze was schoon op. En daarom deel ik het hier.

Die warme zoet- zure vruchten met een krokant laagje. En daarbij aten we geiten yoghurt ijs. Die combinatie van dat warme en het koude van het ijs vond ik echt heerlijk.

Niet dat ik verder me echt met het toetje heb bemoeid. Maar goed. Ik heb het wel opgegeten.
Dat telt ook. Speciaal voor u getest en goed gekeurd.

Het is wel handig om de ovenschaaltjes op een stuk bakpapier te zetten of ze in een schaal te zetten. Het fruit wordt warm. En dan loopt er wat over de rand. Maar natuurlijk mag u ook gewoon na het dessert de oven gaan poetsen.
Wat u wilt.

Enfin.

Het recept.

Rode vruchten fruit cobbler recept

Fruit cobler (1 van 1)

Dit heb ik gebruikt 4 pers.:

  • 150 gr bosbessen
  • 100 gr frambozen
  • 50 gr kristalsuiker
  • 30 milliliter citroensap
  • 55 gr bloem
  • 20 gr boter, koud en in kleine blokjes gesneden
  • 30 gr kristalsuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el rietsuiker
  • 90 ml melk

Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes

Zo maak ik het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng de vruchten met de kristalsuiker en citroensap.
  • De de bloem met de boter, suiker, bakpoeder en zout in een andere kom. Wrijf met je handen de boter door de bloem tot er een kruimelige massa ontstaat.
  • Schenk de melk bij het bloemmengsel. Roer met een garde tot er een egaal beslag is ontstaan.
  • Verdeel het fruit over de 4 ovenschaaltjes.
  • Schep in ieder bakje evenveel van het beslag.
  • Verdeel over ieder bakje wat rietsuiker.
  • Tik even met de bakjes op het aanrecht om wat lucht uit de schaaltjes te laten ontsnappen.
  • Zet de schaaltjes in de oven en laat het beslag in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar worden.
  • Serveer direct eventueel met wat ijs.
(Visited 19 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Tofupedia koken met tofu
De Charitag »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}