Op het event van Fonq maakten wij een heerlijk dessert. Een cobbler met rode vruchten. Over het algemeen geef ik weinig om desserts, maar deze was schoon op. En daarom deel ik het hier.
Die warme zoet- zure vruchten met een krokant laagje. En daarbij aten we geiten yoghurt ijs. Die combinatie van dat warme en het koude van het ijs vond ik echt heerlijk.
Niet dat ik verder me echt met het toetje heb bemoeid. Maar goed. Ik heb het wel opgegeten.
Dat telt ook. Speciaal voor u getest en goed gekeurd.
Het is wel handig om de ovenschaaltjes op een stuk bakpapier te zetten of ze in een schaal te zetten. Het fruit wordt warm. En dan loopt er wat over de rand. Maar natuurlijk mag u ook gewoon na het dessert de oven gaan poetsen.
Wat u wilt.
Enfin.
Het recept.
Rode vruchten fruit cobbler recept
Dit heb ik gebruikt 4 pers.:
- 150 gr bosbessen
- 100 gr frambozen
- 50 gr kristalsuiker
- 30 milliliter citroensap
- 55 gr bloem
- 20 gr boter, koud en in kleine blokjes gesneden
- 30 gr kristalsuiker
- ½ tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el rietsuiker
- 90 ml melk
Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes
Zo maak ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de vruchten met de kristalsuiker en citroensap.
- De de bloem met de boter, suiker, bakpoeder en zout in een andere kom. Wrijf met je handen de boter door de bloem tot er een kruimelige massa ontstaat.
- Schenk de melk bij het bloemmengsel. Roer met een garde tot er een egaal beslag is ontstaan.
- Verdeel het fruit over de 4 ovenschaaltjes.
- Schep in ieder bakje evenveel van het beslag.
- Verdeel over ieder bakje wat rietsuiker.
- Tik even met de bakjes op het aanrecht om wat lucht uit de schaaltjes te laten ontsnappen.
- Zet de schaaltjes in de oven en laat het beslag in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar worden.
- Serveer direct eventueel met wat ijs.
Geef een reactie