Zou dan eindelijk die zomer komen? Ik kan wel wat extra vitamine D gebruiken.
Enfin.
De stockvoorraadlijst (Is dat een goed woord? Zo ja, dan gebruik ik hem bij scrabble!) wordt wel iets langer. In het begin ging het veel harder dan afgelopen weken. Maar met die stockvoorraad is eigenlijk alles te koken.
Verse gember koop ik bij een Turkse supermarkt. Ik schil die en snij hem in stukken. Deze vries ik dan in. Zo heb ik altijd verse gember tot mijn beschikking. Met verse pepers net zo. Ik vries die ook in. Ze zijn dan wel wat slap eenmaal ontdooit, maar dat is om mee te koken niet erg.
Bloem koop ik ook vaak bij de Turkse supermarkt. Dat is ook ‘sterk’ bloem en heel geschikt om brood mee te bakken. Ze hebben ook speciaal meel voor pizza’s. Wat het verschil is, is mij ook niet helemaal duidelijk, maar toch. En voor die 69 cent per kilo laat ik het niet staan.
Vissaus. Ik wist niet eens van het bestaan voor een aantal jaren geleden. Maar ik vind het in Aziatische recepten veel beter werken dan gewoon zout. Koop ik ook bij ‘mijn’ Turkse supermarkt. Maar een beetje goed gesorteerde supermarkt heeft het bij de buitenlandse producten staan.
Sambal. Niemand kan zonder, dat begrijpt u.
En het zal u niet verbazen wanneer ik vertel dat ik ook mijn kruiden haal bij de Turkse supermarkt haal. Stukken goedkoper en grotere verpakkingen.
Probeer het zelf eens. ‘Mijn’ Turk heeft ook nog eens een prachtig assortiment aan groenten en verse kruiden. En vriendelijk voor je portemonnee.
Zo. Nu weet u dat ook weer.
Het weekmenu staat weer online. Veel plezier ermee!
Weekplanning maaltijden week 24
Maandag: Pittige pasta met champignons
Dinsdag: Zoet zure kip (met snelle marinade), rijst en sperziebonen
Woensdag: Captains dinner met capucijners
Donderdag: Kliekjesdag
Vrijdag: Rode linzensoep met martabak (Maak de vulling en het deeg een dag of enkele dagen van te voren)
Zaterdag: Gestoomde broodjes met spek en kimchi (of een komkommer-tomaat salade)
Zondag: Vindaloo met poori (gefrituurde broodjes)
Boodschappenlijst_week_24(Download PDF)
Dankjewel voor je compliment en je reactie! Op maandag heb ik ‘schrijfdag’ dus doe ik het al op zondag plannen.
Maar zo heeft iedereen zijn eigen schema en ritme. Maar het werkt wel lekker. Dat koken vind ik nooit erg, maar dat bedenken he? Dat duurt meestal het langst!
Ik vind het een leuk en gevarieerd menu! Zelf maak ik het weemenu altijd op maandagmorgen en doe daarna de boodschappen. Vandaag eten we rijst met kip!