Soms heb ik van die oplevingen en wil ik weer eens iets anders.
Dat mag van mijn psychiater.
Daar kan ik gewoon aan toegeven.
Dus maakte ik deze keer geen pizza met tomatensaus. Ook geen flammkuchen. Maar een pizza met kip en een witte saus. Een bechamelsaus om precies te zijn.
En met spek. Daar worden ze hier thuis blij van.
Ik ook.
Enfin.
Het recept.
Alles kan ruim van te voren gemaakt worden. Alleen de bechamelsaus dan even met vershoudfolie afdekken. Dat voorkomt velvorming.
Witte saus pizza met kip en spek


Witte pizza met gerookt spek en kip
Buiten de 'gewone pizza' met rode saus is er ook een witte variant. De witte saus is ook wel bekend onder de naam: Bechamel. Ook leuk voor de verandering.
Equipment
- Kom
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Steelpan
- Pollepel of garde
- Koekenpan
Ingrediënten
- Pizzadeeg Link voor pizzadeeg onder dit recept
- 400 gram kipdij vlees
- beetje peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 400 gram slagroom
- 1/2 theelepel zout
- 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- 2 theelepels rode peper vlokken
- 2 bollen mozzarella in stukjes gescheurd
- 12 plakjes spek
- 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Maak het pizza deeg en zet dit weg om te rijzen.
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
- Neem een koekenpan en zet die op het vuur. Doe er de 2 eetlepels olijfolie in.
- Bestrooi de kip met wat peper en zout.
- Bak de kip op hoog vuur bruin en gaar. Neem het uit de pan en laat het afkoelen.
- Smelt de 50 gram boter in een pan.
- Voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is en roer even goed door.
- Laat de bloem 2 minuutjes bakken.
- Giet in 1 keer de slagroom erbij en blijf roeren totdat het een gebonden saus is.
- Voeg 1/2 theelepel zout, de teen knoflook en de rode pepervlokken toe.
- Haal de saus van het vuur.
- Snij de afgekoelde kip in kleine stukjes.
- Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en maak er 3 pizza’s van.
- Leg ze allemaal op een stuk bakpapier.
- Schep op iedere pizza even veel saus.
- Verdeel de kip, mozzarella, Parmezaanse kaas en spek over de 3 pizza’s.
- Bak de pizza’s in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Hier is de link voor het Pizzadeeg
(Visited 217 times, 1 visits today)
Geef een reactie