• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Ananas frambozen karnemelk panna cotta

Echt Eten Feestelijk Fruit Zoet, zoeter, zoetst

Ananas frambozen karnemelk panna cotta

Toetjes. Desserts.
Ik geef er maar vrij weinig om.

Misschien komt dat wel omdat we vroeger vla en yoghurt kregen uit je bord waar óók al je warme eten op had gelegen…. Ja, dat is een jeugdtrauma van mij. Vla en yoghurt met stukjes aardappel…
Brrr Alleen de gedachte eraan…..

Enfin.

Maar als (ja, als) het dan eens warm wordt dan vind ik het wel lekker. Waarschijnlijk omdat we dan toch anders eten. Lichter en minder. Dan is ‘iets’ met fruit toch ook wel weer een welkome afwisseling.

Dus mocht die zon van het weekend echt weer gaan schijnen, dan raad ik deze aan. Fris omdat het niet alleen met slagroom is gemaakt. En fruitig vanwege de topping van ananas en frambozen.

Ananas frambozen karnemelk panna cotta

Ananas frambozen karnemelk panna cotta

Dit heb ik gebruikt (4 pers.):

  • 200 gram slagroom
  • 200 milliliter karnemelk
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel citroenzest of citroen essence
  • 4 blaadjes gelatine
  • ananas (blik 230 gram)
  • 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
  • 1 extra blaadje gelatine

Zo maak ik het:

  • Week 4 blaadjes gelatine in koud water.
  • Meng de karnemelk met de Griekse yoghurt glad.
  • Breng in een pannetje de slagroom met de suiker en citroenzest (of essence) zachtjes aan de kook.
  • Zodra alle suiker is op gelost het vuur uitdraaien.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme slagroom.
  • Roer de karnemelk met de Griekse yoghurt door de slagroom.
  • Verdeel het mengsel over vier glazen en zet ze in de koelkast.
  • Week 1 blaadje gelatine in koud water.
  • Pureer de ananas (met het sap) met de frambozen tot een gladde puree met een staafmixer.
  • Doe de ananas-frambozen puree in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt.
  • Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en meng de gelatine door de warme puree.
  • Haal de glazen met de panna cotta weer uit de koelkast.
  • Schenk nu heel voorzichtig de ananas-frambozen puree op de panna cotta.
  • Zet de glazen weer terug in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Ananas frambozen pannacotta
Gepost op
2015-07-16
Voorbereidingstijd
0H25M
Kook tijd
0H10
Totale tijd
0H35M
Gemiddelde waardering
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)


Reageer

« Pittig zoete kleverige kip
Krokante kip ceasar salade »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}