Boemboes.
De Aziatische keuken kan niet zonder. En sinds ik heb ontdekt dat ze super makkelijk met de staafmixer zijn te maken, ben ik fan. Het is misschien even door duwen met de staafmixer, maar het gaat daarna prima. Maar in een vijzel kan het ook. Of in het bakje met messen van de staafmixer. (Maar ja, die is standaard altijd stuk bij mij….)
Enfin.
Een bami met heel veel groenten, daar hou ik van.
Bami goreng met biefstuk champignons en paksoi

Bami goreng met biefstuk champignons en paksoi
Voordeel van deze bami goreng is dat alles van te voren gemaakt kan worden. Tegen etenstijd kan je alles snel opbakken (zelfs in porties) en aan tafel. Rijk aan groenten!
Ingrediënten
- 1 ui grof gehakt
- 2 stengels bleekselderij grof gehakt
- 2 tenen knoflook grof gehakt
- 1 verse Spaanse peper grof gehakt en eventueel van zaadjes ontdaan
- 2 winter wortelen grof gehakt
- scheutje zonnebloemolie
- 30 milliliter vissaus meer of minder naar smaak
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- stukje trassi
- 4 biefstukken
- zout en witte peper uit een potje
- 250 gram bami
- 1 struik paksoi in repen gesneden
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 2 eieren
Instructies
- Pureer de ui, bleekselderij, knoflook, Spaanse peper, wortelen met de zonnebloem olie. Dat kan met de staafmixer of in een bakje met hakmessen.
- Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak hierin de fijngemaakte groenten. Bak de groenten totdat alles een beetje verkleurd is. (Ongeveer 20 minuten)
- Voeg de vissaus, koenjit en trassi toe en bak dit even mee.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze over en in een zeef en bewaar tot gebruik.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper en bak deze in een (grill)pan naar wens gaar. Haal ze uit de pan en wikkel ze in wat aluminiumfolie.
- Bak de champignons in een koekenpan goudbruin op hoog vuur. Zet ze daarna weg tot gebruik.
- Kluts de eieren en bak hier een dunne omelet van. Snij deze in dunne reepjes en zet weg tot gebruik.
- Snij de biefstukken in hele dunne plakjes.
- Zet het vuur onder de groenten hoog en voeg zo nodig nog een beetje zonnebloemolie toe.
- Voeg de bami, paksoi, champignons, reepjes omelet toe en bak alles op hoog vuur tot het door en door warm is.
- Verdeel de bami over de borden en schik er de reepjes biefstuk over.
- Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Gelijk alle boodschappen in je mandje bij de AH.nl? Klik dan op onderstaande button:
%CODEAH%
Disclaimer: Deze post bevat affiliate links.
Summary

Recept naam
Bami goreng met biefstuk champignons en paksoi
Gepost op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering





[…] Dinsdag: Bami goreng met paksoi en biefstuk […]